Παρουσίαση δίσκου: Still Corners “Dream Talk” (Wrecking Light Records 2024)

Περίμενα καιρό το νέο, έκτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των αγαπημένων Still Corners και με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα την πρόσφατη κυκλοφορία του σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες. Ονομάζεται “Dream Talk” και περιέχει δέκα καινούργια τραγούδια. Ο ήχος του συγκροτήματος παραμένει ονειρικός και στιλπνός, με τη διαφορά ότι ενορχηστρωτικά ακούμε πολλά νέα στοιχεία. Επίσης, βλέπουμε φρέσκιες ιδέες ως προς τη δομή κάποιων κομματικών, ενώ η τραγουδίστρια και κιμπορντίστρια Τες Μάρρεϊ, φαίνεται να δοκιμάζει καινούργια πράγματα ως προς της μελωδικές γραμμές που ερμηνεύει με την, έτσι και αλλιώς, σαγηνευτική φωνή της.

 

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν σε διάφορα σημεία στον πλανήτη, συγκεκριμένα στη νότια Γαλλία, στο Ανατολικό Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου και, φυσικά, στο στούντιο στον τόπο διαμονής της μπάντας, στο Γούντστοκ της Νέας Υόρκης. Ο πολυοργανίστας Γκρεγκ Χιουζ, σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής του νέου δίσκου αναφέρει: “Πειραματιστήκαμε με διάφορα πράγματα όπως διαφορετικά μικρόφωνα, ενισχυτές και εφέ πριν καταλήξουμε σε οτιδήποτε. Όλα αναμειγνύονταν αναλογικά μέσω της νέας μας κονσόλας SSL και υπάρχει μια λάμψη στον ήχο.”

Ως προς τη θεματολογία των τραγουδιών, ας αφήσουμε τον λόγο στην Τες που είναι, άλλωστε, υπεύθυνη για τους στίχους: “Η έμπνευση για πολλά από αυτά τα τραγούδια ήρθε μέσα από όνειρα. Κάθε βράδυ έγραφα τα όνειρα που μπορούσα να θυμηθώ. Κατά την ηχογράφηση, έβγαζα το βιβλίο των ονείρων μου και τραγουδούσα διάφορες φράσεις στις οποίες δούλευε ο Greg. Η επαναλαμβανόμενη φύση του looping και του τραγουδιού έμοιαζε σχεδόν με μια έκσταση. Πολλά από τα τραγούδια προέρχονται από αυτή τη διαδικασία. Ήταν διασκεδαστικό και όσα νόμιζα πως ήταν ένα είδος φασαρίας κατέληξαν να μας ξαφνιάσουν με τα διάφορα νοήματα και τις εικόνες τους.”

Από την πλευρά μου να αναφέρω ότι μελετώντας τους στίχους (υπάρχει album lyric video στο γιουτιούμπ) εντοπίζοντες ψηφίδες από την θεωρία περί ονείρων του Φρόυντ, αναφορά σε ποίημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόου (“…a dream within a dream”), ενώ αξίζει να αναφερθεί και η διαπίστωση του Θανάση Μήνα στο avopolis.gr, σχετικά με αναφορές στο “Όνειρο Θερινής Νυκτός” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Γενικά, απολαμβάνω κάθε ακρόαση του “Dream Talk”. Είναι ένα πανέμορφο σύνολο, όμορφων, λαμπερών και λεπτοδουλεμένων μελωδιών, με όμορφους στίχους, τα γνωστά λεπτοκεντήματα στην ηλεκτρική κιθάρα από τον Γκρεγκ και τα επίσης γνωστά ονειρικά φωνητικά από την Τες.

Μακάρι να καταφέρω να απολαύσω τα νέα τραγούδια των Still Corners καθώς και τα παλιά αγαπημένα από το ρεπερτόριό τους στην επερχόμενη εμφάνισή τους στο Gagarin, στις 31 Μαΐου.

Ο Τοποτηρητής

κυκλοφορεί από την Wrecking Light Records με την υποστήριξη της The Hubsters

Οι σύνδεσμοι της μπάντας και του νέου άλμπουμ είναι εδώ

βρείτε το σε LP/CD εδώ