Έχασε με 4-0 ο ΠΑΣ και πλησιάζει στη Β’ Εθνική

Στο Ηράκλειο ο ΠΑΣ έχασε με 4-0 από τον ΟΦΗ και παρέδωσε πλέον σώμα και ψυχή, καθώς ούτε με θαύμα δεν μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τυπικά δεν τελείωσε ακόμα τίποτα, αλλά ουσιαστικά δεν έχει πλέον η ομάδα τα κουράγια και τις δυνάμεις να κάνει τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια που ενδεχομένως και αυτές να μη φτάνουν με τις νίκες που σημείωσαν Κηφισιά και Βόλος. Μπορεί φέτος το όριο να ξεπεράσει και τους 31 βαθμούς. Σήμερα ο ΠΑΣ πήρε και τα…μηνύματα από τη διαιτησία, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, όπου ο ανεκδιήγητος ρέφερι Πουλικίδης από τη Δράμα και ο Τζήλος που ήταν στο VAR από τη Λάρισα, ένα φάουλ του Εραμούσπε στον Ισέκα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής το θεώρησαν ως φάση σε…προφανή θέση για γκολ και απέβαλαν στο 26ο λεπτό τον Εραμούσπε!! Αρχικά ο διαιτητής έδειξε πολύ σωστά κίτρινη κάρτα, έστω και παρατραβηγμένη, χωρίς καμία διαμαρτυρία από τον ΟΦΗ για κόκκινη, αλλά τον κάλεσε μετά από μισό λεπτό ο Τζήλος από το VAR για να επανεξετάσει τη φάση. Ο Πουλικίδης πήγε στο μόνιτορ, έδειχνε προβληματισμένος, αλλά άλλαξε την απόφαση και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Εραμούσπε προς γενική έκπληξη όλων. Εγκληματική απόφαση χωρίς κανένα ίχνος νομιμότητας. Ντροπή για τη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πουλικίδης όχι μόνον σε αυτή τη φάση, αλλά και σε άλλες ήταν άδικος απέναντι στον ΠΑΣ.
Τρία ήταν τα σημεία που καθόρισαν το σημερινό αποτέλεσμα. Το λάθος των αμυντικών στο 10’ όπου από το πουθενά ο ΟΦΗ έκανε το 1-0 με τον Ριέρα, η άδικη αποβολή του Εραμούσπε στο 26’ που άφησε τον ΠΑΣ με 10 παίκτες πολύ νωρίς και σε ένα πολύ κρίσιμο ματς και το γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΣ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σε αντεπίθεση όπου στο 90+4’ ο Μπακού έκανε το 2-0. Με πεσμένο το ηθικό, με έντονο τον εκνευρισμό από την αποβολή και πολλά άλλα σφυρίγματα που έδινε ο ρέφερι στον ΟΦΗ, και με τις γνωστές αδυναμίες που έχει ως ομάδα ο ΠΑΣ, ήταν δύσκολο να κάνει κάτι καλύτερο. Μοιραία στο β’ ημίχρονο έγινε στο 58’ το 3-0 από τον Μπακού και το 4-0 στο 86’ με τον Ριέρα. Ο ΟΦΗ με παίκτη παραπάνω, με εύνοια διαιτησίας, είχε τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας και μερικές ακόμα καλές ευκαιρίες για να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ. Ο ΠΑΣ πάλεψε όσο μπορούσε σε ένα παιχνίδι χαμένο σχεδόν από το πρώτο ημίχρονο και είχε κάποιες καλές ενέργειες στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού.
Ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου, βλέποντας ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν έπαιρνε η ομάδα αποτελέσματα, προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, αφήνοντας εκτός Ροσέρο, Παμλίδη, Παντελάκη, Τζίνο, Κιάκο που ήταν βασικοί στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αλλάζοντας και τον σχηματισμό, παίζοντας με τρία στόπερ, τους Μπακαδήμα, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι και με έναν επιθετικό τον Κόντε. Έκανε μια τελευταία κίνηση μήπως του βγει κάτι καλύτερο. Η αποβολή στο 26’ του Εραμούσπε ανέτρεψε τον σχεδιασμό. Με τις αλλαγές του β’ ημιχρόνου επήλθε κάποια ισορροπία, αλλά χωρίς μεγάλες αντιδράσεις για την ανατροπή. Κατά την προσωπική μας εκτίμηση καλά έκανε και έκανε τις αλλαγές αφού έβλεπε ότι και στα προηγούμενα παιχνίδια δεν έβγαινε κάτι καλύτερο.
Σήμερα στο Ηράκλειο έπεσαν ουσιαστικά τίτλοι τέλους για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Δεν πείθει αυτή η ομάδα ότι μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο από τα τερματίσει στην τελευταία θέση. Σχεδόν είναι και με τα δύο πόδια πλέον στη Β’ Εθνική. Είχε την ατυχία να κακοπέσει τα δύο τελευταία χρόνια αβοήθητη από κάθε πλευρά, έγινε χείριστος σχεδιασμός από μαθητευόμενους μάγους το καλοκαίρι με αστείες μεταγραφές και πλέον ότι πληρώνει ο κόσμος και η ομάδα όλα αυτά τα λάθη.
Από εδώ και πέρα προέχει να βρεθεί ένας σωστός επενδυτής να αναλάβει την ΠΑΕ, να τον στηρίξουν οι τοπικές αρχές και ο κόσμος για να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Να απαλλαγεί ο δύσμοιρος ΠΑΣ από την κακομοιριά, τη φτώχια, τη μιζέρια, τις προσβολές. Είναι περιττό να πούμε κάτι περισσότερο για το παιχνίδι. Οι παίκτες παίζουν όσο μπορούν, αλλά με ένα ελλιπέστατο ρόστερ δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα.

ΤΑ ΓΚΟΛ

10’: Ο Μπάκου πίεσε τον Εραμούσπε, εκείνος απομάκρυνε πριν την πιάσει ο Νάγκι, η μπάλα πήγε στον Τοράλ, εκείνος έδωσε στον Ριέρα, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αμυντικοί του ΠΑΣ και με τη σειρά του σε κενή εστία έκανε το 1-0!

45+4’: Εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Τοράλ, ο Μπάκου πλάσαρε σε τετ-α-τετ με τον Νάγκι και έκανε το 2-0!

58’: Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Θοράρινσον, ο Ισέκα ξέφυγε εύκολα στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Νάγκι για το 3-0!

86’: Ο Λουίζ Φελίπε βρήκε εντυπωσιακά στην περιοχή τον Ριέρα, εκείνος βγήκε τετ-α-τετ και με δυνατό σουτ έκανε το 4-0 για τον ΟΦΗ!

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης του συνδέσμου Δράμας. Βοηθοί του θα είναι οι Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας) και τέταρτος ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης (69’ Θεοδοσουλάκης), Μπακού (Λουίς Φελίπε), Γκαγέχος, Ισέκα, Βούρος, Τοράλ (69’ Μοσκέρα), Θοράρισον, Ριέρα, Λαμπρόπουλος (69’ Λουκάο), Μεγιάδο (69’ Μπάκιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Νάγκι, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Καραχάλιος (80’ Λιάσος), Ριένστρα (46’ Τζίνο), Ροσάλες (46’ Ροσέρο), Κόντε (70’ Λεό), Τζίμας (46’ Ντεμίρ).

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 1-1
Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά 1-2
Παναιτωλικός – Βόλος 0-1
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+3 αγώνες)

Ατρόμητος 33
Πανσερραϊκός 31
Αστέρας Τρίπολης 31
ΟΦΗ 30
Βόλος 28
Κηφισιά 25
—————————————————————–
Παναιτωλικός 24
ΠΑΣ Γιάννινα 19
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
15.00 Πανσερραϊκός – ΟΦΗ
17.30 Βόλος – Ατρόμητος
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης
20.00 Κηφισιά – Παναιτωλικός

Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις ο Γρηγορίου

Προφανώς πικραμένος για όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο ο Μιχάλης Γρηγορίου πήγε κανονικά στον χώρο των δηλώσεων για την Cosmote tv, αλλά αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για το παιχνίδι. Αιτιολογώντας αυτή τη στάση ανέφερε: «Μετά από 21 χρόνια προπονητής δεν θέλω σήμερα να γίνω γραφικός. Εκπροσωπώντας τον χώρο 21 χρόνια δεν θα πω τίποτα για το ματς. Είμαι εδώ μόνο και μόνο από σεβασμό στην ομάδα που εκπροσωπώ και για εσάς».

Δέλλας: Έπρεπε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες

Ο προπονητής του ΟΦΗ Τραϊανός Δέλλας στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι: “Αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και βαθμολογικά και ψυχολογικά, μετά από εκείνο με τον Ατρόμητο όπου δεν σκοράραμε παρότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Ξέροντας πως ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που έρχεται να παίξει τα ρέστα του και το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, το έκανε πιο πολύπλοκο το ότι ο αντίπαλος άλλαξε τον σχηματισμό του άρα εμείς έπρεπε να μεταφέρουμε γρήγορα μετά τις πληροφορίες. Μετά την αποβολή υπήρξε αδικαιολόγητη νευρικότητα και θα έπρεπε να κυκλοφορήσουμε πιο σωστά την μπάλα. Με ανησυχούσε στον πάγκο, σίγουρα στο δεύτερο γκολ μας απελευθέρωσε και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν θέμα διαχείρισης και πως μπορούσαμε να χτυπήσουμε στην κατάλληλη στιγμή. Το θετικό της υπόθεσης, αν και με 10 παίκτες, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και το αρνητικό είναι ότι δεν τις κάναμε γκολ. Όμως, η δουλειά δεν σταματάει. Υπάρχουν τα επόμενα παιχνίδια που είναι σημαντικά, έχουμε θέσει εσωτερικά έναν στόχο και θα προσπαθήσουμε να τον κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος”.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος