Με Κηφισιά ο ΠΑΣ στην Καισαριανή

Τον προτελευταίο αγώνα στη Σούπερ Λιγκ δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 8 το βράδυ στο γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά. Η αποστολή του «Άγιαξ της Ηπείρου» στη μεγάλη κατηγορία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, στην εβδομάδα της Διακαινησίμου που θα υποδεχθεί τον Βόλο στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και στη συνέχεια θα ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη Β’ Εθνική κατηγορία, στο πρωτάθλημα της οποίας θα λάβει μέρος τη νέα σεζόν 2024-25. Ωστόσο θα προσπαθήσει σε αυτά τα δύο παιχνίδια να παρουσιάσει τον καλύτερο δυνατό εαυτό για να τελειώσει με αξιοπρέπεια τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο υποβιβασμός ασφαλώς έχει προκαλέσει μεγάλη πίκρα σε χιλιάδες ηπειρώτες φιλάθλους που φοβούνται κα τα χειρότερα στο μέλλον, καθώς δεν υπάρχει και ενδιαφέρον νέων επενδυτών για να αναλάβουν τη διοίκησή του.
Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι με την Κηφισιά, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στα Γιάννινα με προπόνηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ. Ο προπονητής Γιώργος Γεωργουλόπουλος πήρε στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών και τους νεαρούς Κύρκο, Μίνα. Οι άλλοι δύο από τη νεότερη γενιά, οι Βρακάς, Ναούμης θα αγωνιστούν με την ομάδα Νέων Κ19 στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Τούτου, Τσαούσης, Λεό, Σούλης και για λόγους τακτικής οι Ριένστρα, Μπάλαν που ενδεχομένως να αποτελέσουν παρελθόν αφού στις 30 Ιουνίου λήγουν και τα συμβόλαιά τους. Στην αποστολή είναι οι Αθανασίου, Μπακαδήμας, Κόντε, Μπεγκάλα, Εραμούσπε, Τζίνο, Καραχάλιος, Κιάκος, Κύρκος, Λιάσος, Μίνα, Νάγκι, Παμλίδης, Πανάγου, Παντελάκης, Ροσάλες, Ροσέρο, Σομποτσίνσκι, Σόρια, Τζίμας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ψαρή (Ζακύνθου), Βασίλειο Μωυσιάδη (Γρεβενών). Τέταρτος ορίστηκε ο Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας). Στο VAR θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανιά και AVAR ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στο ματς του α’ γύρου (πρεμιέρα) ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 3-0 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με τέρματα που σημείωσαν οι Κόντε (2) και Γκάρο. Στο παιχνίδι του β’ γύρου η Κηφισιά κέρδισε με σκορ 4-2 και λόγω αυτής της βαριάς ήττας έγινε η αντικατάσταση του προπονητή Θανάση Στάικου με τον Μιχάλη Γρηγορίου.

ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Η Κ19

Η ομάδα Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία θα έχει κόουτς τον Γιάννη Λώλη, λόγω της ανάληψης καθηκόντων βοηθού προπονητή στην πρώτη ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη, υποδέχεται σημερα Σάββατο στις 12:00 τον Αστέρα Τρίπολης σε εξ’ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ. Διαιτητής θα είναι ο Νικόλαος Σίνδρος και βοηθοί του η Πολυξένη Κατσουλίδου και η Ευθυμία Βλαχοπούλου, όλοι της ΕΠΣ Ηπείρου. Παρατηρητής θα είναι ο Δημήτριος Κωνσταντίνου (Άρτας).

ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΣΕΡΡΕΣ Η Κ15

Για το πρωτάθλημα Κ15, ο ΠΑΣ Γιάννινα ρίχνεται στη μάχη των νοκ-άουτ παιχνιδιών μπαράζ, με πρώτο αντίπαλο τον Πανσερραϊκό στα Γιάννενα. Ο ΠΑΣ είχε τερματίσει 2ος μετά τις δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος, οπότε κουβαλάει το πλεονέκτημα έδρας στους αγώνες αυτούς. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο στις 16:30 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθούν κατευθείαν πέναλτι, δεν υπάρχει παράταση. Διαιτητής ορίστηκε ο Παναγιώτης Τσιώρης και βοηθοί του οι Άγγελος Αθανασίου και Σπυρίδων Μέκιος, όλοι της ΕΠΣ Άρτας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Η Κ17

Η ομάδα Νέων Κ17 ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και γι’ αυτό ο προπονητής Γιάννης Λώλης θα κοουτσάρει την Κ19 αντί του Τάσου Ανθυμιάδη που ανέλαβε βοηθός του Γεωργουλόπουλου στην επαγγελματική ομάδα. Η Κ17 σε σύνολο 21 αγώνων, συγκέντρωσε 11 βαθμούς και τερμάτισε στην 7η θέση (προτελευταία) του βορείου ομίλου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
20.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (NOVAsports prime)
20.00 Βόλος – Πανσερραϊκός (COSMOTEsport 3)
20.00 Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport 2)
20.00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (COSMOTEsport 4)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+5 αγώνες)

Πανσερραϊκός 35
Αστέρας Τρίπολης 34
Ατρόμητος 34
ΟΦΗ 34
Παναιτωλικός 30
Βόλος 29
—————————————————————–
Κηφισιά 28
ΠΑΣ Γιάννινα 19
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΙ ΟΦ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Στην Τούμπα ντέρμπι των δικέφαλων

Για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ στην Τούμπα θα γίνει το ντέρμπι των δύο δικεφάλων με μεγάλη βαθμολογική σημασία. Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ θέλει να πάρει βαθμούς ώστε να έχει έστω και μικρές ελπίδες για τον τίτλο αλλά κυρίως να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις που θα του εξασφαλίσουν έξοδο στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ με τη νίκη με 3-0 επί του Παναθηναϊκού έκανε σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου και αν περάσει αλώβητη από την Τούμπα πλέον είναι πολύ κοντά για να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον πάντα επικίνδυνο Άρη και ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Καραϊσκάκη με τη Λαμία.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
17.00 Ολυμπιακός – Λαμία (COSMOTEsport 1)
19.30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NOVAsports prime)
20.30 Παναθηναϊκός – Άρης (COSMOTEsport 1)

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+7 αγώνες)

ΑΕΚ 75
————————————————-
Παναθηναϊκός 71
ΠΑΟΚ 68
————————————————-
Ολυμπιακός 67
Άρης 49
Λαμία 35
ΣΗΜ: Η 1η ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ
-Η 2η και 3η ομάδα θα λάβουν μέρος στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.
-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος