Νέο ξεκίνημα ΠΑΣ για καλύτερη πορεία στη συνέχεια

Στον ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούν να ανασυνταχθούν το συντομότερο δυνατόν, να αφήσουν πίσω το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αφού διορθώσουν τα λάθη που έκαναν και συνεχίσουν την προσπάθεια για την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ. Υπάρχει ακόμα χρόνος και πολύς δρόμος για να βρει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» καλύτερα αγωνιστικά πατήματα και να πάρει θετικά αποτελέσματα. Αυτό συζήτησαν στο προπονητικό κέντρο ο Θανάσης Στάικος με τους παίκτες, σε συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, την επομένη του άτυχου αγώνα με τον Παναιτωλικό. Όλοι συμφώνησαν ό,τι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια, κατανοώντας και την πίκρα των φιλάθλων για την βαριά ήττα από το Αγρίνιο, ώστε να ξαναβρεί η ομάδα τον σωστό δρόμο. Και επίσης συμφώνησαν ότι από ένα άτυχο παιχνίδι δεν πρέπει να χάσουν την αυτοπεποίθηση ούτε και την αισιοδοξία, καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά όπου μπορούν να διορθώσουν πολλά πράγματα και να γυρίσει αλλιώς το κουμπί. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση των ανθρώπων που είναι πρωταγωνιστές στη σκηνή της ομάδας και από αυτούς θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα πάει ή όχι καλά η ομάδα στη συνέχεια. Και ο κόσμος προσπαθεί να καταπιεί την πίκρα του, στηρίζοντας την ομάδα να ορθοποδήσει. Όλοι γνωρίζουν ότι φταίνε πολλά και κυρίως η αποδυνάμωση με αποχωρήσεις παικτών, τα κενά των οποίων δεν καλύφθηκαν, αλλά στην παρούσα φάση, ότι και να ειπωθεί δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Συνεπώς θα πρέπει να στηριχτεί η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια για να πάρει όσους βαθμούς μπορέσει και στη συνέχεια να απαιτηθεί από την διοίκηση να γίνουν σημαντικές μεταγραφές στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ότι δεν έγινε το καλοκαίρι, με την λογική να μην δαπανηθούν χρήματα γιατί πάλι θα βγει ο …λαγός από το καπέλο, που τελικά δεν βγήκε, ας γίνει τώρα, έστω και κατόπιν εορτής.
Χθες ο Θανάσης Στάικος έδωσε στους παίκτες ρεπό, ενώ από σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο γήπεδο Περιστερίου. Υπάρχουν ελπίδες τις επόμενες ημέρες να είναι εντάξει και οι Ριένστρα, Μπιλμπάο για να υπάρχουν περισσότερες επιλογές παικτών στη μεσαία γραμμή. Ο κόουτς τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να αλλάξει κάποια πράγματα, καθώς η εμφάνιση με τον Παναιτωλικό ήταν απογοητευτική. Βασικά να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία και να μην είναι…μισό γκολ κάθε επίθεση της αντίπαλης ομάδας, όπως έγινε με τον Παναιτωλικό. Επίσης δεν υπάρχουν καλές καλύψεις στο κέντρο, με συνέπεια να χάνονται μπάλες και να γίνεται ευκολότερο το έργο των αντιπάλων. Επειδή πρώτα οι ομάδες χτίζονται από την άμυνα, από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει και η προσπάθεια αγωνιστικής ανασυγκρότησης. Όταν στο 25’ χάνεις με 2-0 από τον Παναιτωλικό που σε τρεις επιθέσεις έβαλε δύο γκολ με το καλησπέρα, με τι κουράγιο θα παλέψουν σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να κριθεί και από μία λεπτομέρεια; Η αμυντική λειτουργία δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς ποδοσφαιριστές αλλά και τους υπόλοιπους. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλοι αμύνονται και όλοι επιτίθενται. Παράλληλα η ομάδα θέλει και λίγη τύχη, ειδικά στην επίθεση, για να μπορέσουν κάποια στιγμή και οι επιθετικοί να βρουν δίχτυα. Ο ΠΑΣ σε έξι παιχνίδια σημείωσε τέσσερα γκολ, τα τρία με τον κεντρικό αμυντικό Ροντρίγκο Εραμούσπε και το άλλο με τον Ροσέρο. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει το πρόβλημα δυστοκίας. Αν ήταν γερός ο Κόντε και δεν έχανε τη χρονιά από την δεύτερη αγωνιστική, ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Σίγουρα πρέπει να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στον ΠΑΣ. Το ποιες θα είναι αυτές , το ξέρει ο προπονητής και οι συνεργάτες του. Εμείς οι υπόλοιποι μόνο επισημάνσεις μπορούμε να κάνουμε, σύμφωνα με ότι βλέπουμε στο γήπεδο. Οι κυανόλευκοι δεν πρέπει να σταθούν άλλο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος. Και άλλες ομάδες βρέθηκαν σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις και τις ξεπέρασαν με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καλές κινήσεις στη συνέχεια. Αυτό πρέπει να κάνει και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Να κοιτάξει μπροστά, καθώς υπάρχει δρόμος για να έρθουν τα καλύτερα. Ασφαλώς πρέπει να λειτουργήσει καλύτερα ως ομάδα, να θωρακιστούν τα αποδυτήρια και να αποτελέσουν άβατο, να προστατευτούν οι παίκτες με τον προπονητή και να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Η επανεκκίνηση, έχοντας και τις εμπειρίες των έξι πρώτων αγωνιστικών με τα συν και τα πλην, είναι επιβεβλημένη. Υπάρχει μπροστά ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Όλη η προσπάθεια θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει δρόμος για να διορθωθούν πολλά πράγματα. Αρκεί να λειτουργήσει ο ΠΑΣ σωστά ως ομάδα. Επαναλαμβάνουμε, γιατί το θεωρούμε πολύ βασικό, ότι θα πρέπει να προστατευτούν οι παίκτες, ο προπονητής και τα αποδυτήρια. Αν χαθούν τα αποδυτήρια, θα χαθούν τα πάντα.

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΠΑΣ

Σε απολογία κλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνος ότι στο ματς με τον Παναιτωλικό ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα, άναψαν καπνογόνα και άλλα. Η κλήση του ΠΑΣ έχει ως εξής: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/10/2022 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/10/2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 6777/22/2051406 από 4/10/2022 Έκθεση της Αστυνομίας”, στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. β’, γ’, 2 περ. α΄, και 3 περ. Ι α’ του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος