Κάθισε πολύ βαριά η ήττα στον κόσμο του ΠΑΣ

Πολύ βαριά κάθισε στους Γιαννιώτες η ήττα με 4-1 από τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα για την 6η αγωνιστική. Πιο πολύ γιατί χάθηκαν βαθμοί μέσα στην έδρα του ΠΑΣ και κατά δεύτερο λόγο οι κυανόλευκοι δεν είχαν συνηθίσει σε τόσο ντροπιαστικές ήττες τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα από ομάδες του ιδίου βεληνεκούς. Με καζάνι που σιγοβράζει μοιάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τα… σκάγια από την κριτική των φιλάθλων φτάνουν μέχρι τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη (ότι δεν ενίσχυσε την ομάδα), τον προπονητή Θανάση Στάικο για την κακή εικόνα της ομάδας και στους ποδοσφαιριστές. Στο τέλος του αγώνα υπήρξαν και αποδοκιμασίες. Για να αναστραφεί το κακό κλίμα που υπάρχει με αμφισβήτηση κατά πάντων, θα χρειαστεί από τους παίκτες και τον κόουτς να γυρίσουν το κουμπί και να φέρουν καλά αποτελέσματα. Το κατά πόσο θα μπορέσουν να το κάνουν θα φανεί στη συνέχεια. Λόγω αυτής της κατάστασης η προσπάθεια για την ανάκαμψη της ομάδας θα είναι πολύ πιο δύσκολη στη συνέχεια.
Ο Θανάσης Στάικος δεν χάνει την αισιοδοξία του, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στους παίκτες ζητώντας και συγγνώμη από τον κόσμο για την βαριά ήττα. «Η ήττα προβληματίζει, αλλά και το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους Ζωσιμάδες είναι βαρύ πόσο μάλλον όταν δεν προέρχεται και από κάποια από τις μεγάλες ομάδες» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου συνεχίζοντας: «Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι είχαμε ευκαιρίες και προϋποθέσεις και παρότι είχαμε στόχο να προσέχουμε τις κόντρα επιθέσεις, τελικά τα γκολ δεν ήρθαν από αντεπιθέσεις αν εξαιρέσουμε το τέταρτο γκολ. Ο Παναιτωλικός κάθε υποψία ευκαιρίας που έκανε ήταν γκολ. Εμείς μπήκαμε δέκα πέντε φορές στην περιοχή και μάλιστα πολλές φορές και στη μικρή περιοχή, αλλά δεν κατορθώσαμε να σκοράρουμε για να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι».
Από τους λίγους παίκτες που επέπλευσαν από το ναυάγιο του ΠΑΣ ήταν ο Ζήσης Καραχάλιος που σχολιάζοντας την βαριά ήττα με 4-1 σημείωσε: «Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη από τον κόσμο μας για αυτή την ντροπιαστική ήττα. Την ευθύνη την έχουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές και κανένας άλλος και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την εικόνα που παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο, την κατοχή μπάλας και τις προϋποθέσεις για γκολ και ευκαιρίες. Το πληρώσαμε όμως με τέσσερις αντεπιθέσεις του Παναιτωλικού, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο όποιος κάνει τις φάσεις γκολ κερδίζει». Ο Καραχάλιος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ήττα, ούτε και ότι υπάρχουν νέοι παίκτες που δεν έχουν εμπειρίες. Συγκεκριμένα τόνισε: «Η ηλικία δεν νομίζω ότι είναι δικαιολογία για να δικαιολογηθούμε για κάτι, όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, γι’ αυτό δουλεύουμε για να παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στα ματς και να κερδίζει η ομάδα μας. Δεν θα μας πάρει από κάτω, θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Ο Γιώργος Παμλίδης τόνισε ότι στο χέρι των παικτών είναι να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση με θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια. Καταλήγοντας σημείωσε: «Ασφαλώς και είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, δεν το συζητάω καν αυτό. Η ομάδα είναι για μεγαλύτερα πράγματα και πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Τα λόγια δεν αρκούν, χρειάζονται πράξεις».
Στον ΠΑΣ όλοι είναι υποχρεωμένοι να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ετοιμαστούν για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ακολουθεί για την 7η αγωνιστική στο Περιστέρι. Η αναμέτρηση αυτή θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία, ενώ θα δουν τις επόμενες ημέρες και την κατάσταση των τραυματιών Ριένστρα και Μπιλμπάο, μήπως και μπορέσουν να αγωνιστούν.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος