Μουσικές προτάσεις νέας σοδιάς

Ο Τρομερός Moby από τη Νέα Υόρκη κυκλοφορεί τραγούδι – συνεργασία με τον Nicholas Sirkis, παλιό μέλος του γαλλικού new wave συγκροτήματος Indochine
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που οι Arctic Monkeys ήταν μια παρέα από αλάνια του Σέφιλντ, με τραγούδια – ιστορίες από τον δρόμο, τη νύχτα, τσαμπουκάδες κλπ. Μου φαίνεται πως εξελίσσονται σε ένα όμορφο, μετρημένο αρτ ποπ ροκ σχήμα υψηλού επιπέδου. Το νέο, έβδομο άλμπουμ τους με τίτλο “The Car” κυκλοφορεί στις 21 Οκτώβρη. Για την ώρα απολαμβάνουμε το ολοκαίνουργιο τραγούδι τους.
To μουσικό σχήμα των The Smile είναι κάτι σαν spin off. Αποτελείται από τον Jonny Greenwood και τον Thom Yorke, αμφότεροι βασικά μέλη των Radiohead (αν τυχόν κάποιος ή κάποια το αγνοεί). Κυκλοφόρησαν ένα καταπληκτικό δίσκο με τίτλο “Light to attract attention”. Μέχρι στιγμής, είναι για τον γράφοντα το κορυφαίο άλμπουμ της χρονιάς που διανύουμε.
Δεν πρόλαβα να ακούσω ολόκληρο το νέο, δεύτερο δίσκο των Thee Holy Strangers με έδρα την Αθήνα, αλλά τα δύο κομμάτια που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του άλμπουμ, με συγκινούν με τον παλιομοδότικο, αλλά ζωντανό και καθόλου “πασέ” ήχο τους. Ο δίσκος λέγεται “Diary of a shadow” και κυκλοφορεί ψηφιακά, σε CD και βινύλιο από την πατρινή δισκογραφική Inner Ear. Στηρίξτε!