Κρατά την καλή εμφάνιση στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να έχασε με σκορ 3-1 από τον Ολυμπιακό, αλλά έκανε καλή εμφάνιση, έδειξε καλά στοιχεία και το αποτέλεσμα δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ για να κερδίσει τον ΠΑΣ και τα γκολ που σημείωσε οφείλονται περισσότερο στην ποιότητα και εκτελεστική ικανότητα κάποιων παικτών του και όχι τόσο στην απόδοσή του. Μάλιστα, όσο το σκορ ήταν 2-1 στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, οι ερυθρόλευκοι έκαναν καθυστερήσεις για να κρατήσουν το αποτέλεσμα! Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 57’ ο Ντόη με μακρινό σουτ έκανε το 1-0, στο 66’ ο Ναβάρο με πλασέ το 20, για να μειώσει στο 75’ ο ΠΑΣ με πέναλτι που χτύπησε εύστοχα ο Κόντε και κέρδισε ο Τούτου σε ανατροπή του από τον Ρέτσο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γραμμές του ΠΑΣ ήταν καλά τοποθετημένες στο γήπεδο, δεν άφησαν εύκολα τον Ολυμπιακό να ξεδιπλωθεί. Έτσι δεν ήταν πολλές και οι φάσεις στις δύο εστίες. Μάλιστα είχαν και από μία καλή ευκαιρία, ο Ολυμπιακός στο 30’ με τον Φορτούνη και ο ΠΑΣ στο 39’΄με τον Σόρια. Ο Ισπανός αμυντικός σημάδεψε καλά τη γωνία, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε καταπληκτική απόκρουση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ ο Ολυμπιακός, στο 57’ με τον Ντόη, με ένα σουτ από μακριά και σε μια φάση που μόνο γκολ δεν έδειχνε, ο ΠΑΣ δεν μείωσε την αγωνιστικότητά του. Ούτε όταν έγινε το 2-0 στο 66’ με τον Ναβάρο. Μετά το 2-0 ο Γρηγορίου έκανε πιο επιθετικό το σχήμα, περνώντας τους Τούτου, Κόντε, Έφορντ και στο 75’ ο «Άγιαξ» ξαναμπήκε στο παιχνίδι με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κόντε σε ανατροπή του Τούτου. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός (Τούτου), που αποκτήθηκε από την Μπόχουμ, έκανε μια καταπληκτική κούρσα από το κέντρο και παρότι τον κυνηγούσε ο…μισός Ολυμπιακός μπήκε στα καρέ και ανατράπηκε καθαρά από τον Ρέτσο. Ο ΠΑΣ μετά το 2-1 ρίσκαρε για την ισοφάριση και έβγαινε ψηλά πιέζοντας για να βρει το δεύτερο γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα. Δεν τα κατάφερε και παράλληλα κινδύνευσε σε κάποιες αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού όπως σε φάσεις στο 77’ και 87’ με τον Ποντένσε και το δοκάρι στο 88’ του Ναβάρο. Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού μπήκε στις καθυστερήσεις, ανακουφίζοντας τον Καρβαλιάλ που έδειχνε να είναι σε αναμμένα κάρβουνα όσο το σκορ ήταν 2-1 και έβλεπε τον ΠΑΣ να βγαίνει πολλές φορές στην επίθεση.
Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ τα πήγαν πολύ καλά και πετυχημένες οι αλλαγές του Γρηγορίου. Ενθαρρυντικό και το ντεμπούτο του Ζόρντι Οσέι Τούτου. Από το παιχνίδι αυτό θα κρατήσει τα καλά στοιχεία που έδειξε, να ξεχάσει το αποτέλεσμα και να αφοσιωθεί στο ερχόμενο παιχνίδι με τη Λαμία. Στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΣ έδειξε ότι μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερο από όσα δείχνει η βαθμολογική θέση του. Από τη σημερινή εμφάνιση φάνηκε ότι σε κάποια παιχνίδια κλειδιά οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους. Δεν τους αξίζει η τελευταία θέση. Παίζοντας απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, έδειξαν πολύ καλή εικόνα, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Με τέτοιες εμφανίσεις στη συνέχεια, μπορεί να παλέψει και να κερδίσει τη μάχη της παραμονής. Σημειωτέον, ότι απουσίαζαν και οι Παντελάκης, Τζίνο, Παμλίδης, Λεό  και δεν ολοκληρώθηκαν ακόμα οι μεταγραφές.
Καλός ο Αθανασίου, λίγο στο πρώτο γκολ αν είχε καλύτερη τοποθέτηση θα μπορούσε να το πιάσει. Έπιασε άλλα πολύ πιο δύσκολα σουτ. Αν έπαιζε αυτός από την αρχή και όχι ο…τροχονόμος θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Ο Σόρια καταπληκτικός με πολλές βοήθειες και στην επίθεση. Ο Κιάκος έδεσε καλύτερα την αριστερή πλευρά, ενώ μαχητικοί ήταν οι Εραμούσπε και Μπακαδήμας. Πολλή δουλειά έκαναν στη μεσαία γραμμή οι Καραχάλιος, Λιάσος που είχαν καλή απόδοση. Ο Μπάλαν γύριζε πίσω για να βοηθήσει, ο Ροσέρο προσπαθούσε από τα άκρα να διεμβολίσει την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Ριένστρα ήταν μαχητικός. Καλό παιχνίδι έκανε και ο Τζίμας, βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις. Βοήθησαν πολύ και οι αλλαγές, ειδικά οι Τούτου και Κόντε που ήταν και οι πρωταγωνιστές στο γκολ του ΠΑΣ.
Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Ναβάρο, Ορτέγκα, Ντόη, Φορτούνης.
Καλή η διαιτησία του Περράκη, αν και κάποιες κάρτες σε παίκτες του ΠΑΣ ήταν τραβηγμένες. Όμως δεν υπάρχει κάποια σοβαρή φάση όπου μπορεί να γίνει λόγος για τη διαιτησία. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ντόη (Ολυμπιακού), Σόρια, Ριένστρα, Ροσέρο, Καραχάλιος (ΠΑΣ).

ΤΑ ΓΚΟΛ

57’: Γκολ για τον Ολυμπιακό όταν έδιωξαν τη μπάλα οι αμυντικοί του ΠΑΣ, ο Ντόη μάζεψε τη μπάλα λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή, έκανε κίνηση μπροστά και με σουτ τρία μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ και 1-0.

66’: Σε μπαλιά του Μασούρα ο Ναβάρο με πλασέ έκανε το 2-0.

75’: Ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κόντε που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Τούτου από τον Ρέτσο.

90+3’: σε αντεπίθεση Ολυμπιακού ο Φορτούνης από δεξιά έδωσε την πάσα στον Γιόβετιτς που έκανε το σουτ στα δίχτυα, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το κάθετο δοκάρι.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

88’: Σουτ του Ναβάρο από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής στο δεξιό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

19’: Σε φάουλ του Φορτούνη ο Μασούρας βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ έκανε εν κινήσει σουτ άουτ.

30’: Ο Έσε έδωσε δεξιά τη μπάλα στον Μασούρα, αυτός βρήκε τον Φορτούνη που ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ έφυγε άουτ.

39’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε οργανωμένη επίθεση ο Σόρια άλλαξε τη μπάλα με τον Τζίμα. ο Ισπανός δεξιός μπακ έκανε το σουτ στη γωνία που απέκρουσε με καταπληκτική εκτίναξη ο Πασχαλάκης.

41’: Σε κόρνερ του Φορτούνη κεφαλιά του προωθημένου Ντόη έφυγε άουτ.

51’: Κοντινή κεφαλιά του Ναβάρο απέκρουσε ο Αθανασίου.

59’: Ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα σωστά ως οφσάιντ του Μάρτινς.

77’: Σουτ του Ποντένσε μέσα από περιοχή και δεξιά πλάγια θέση έφυγε άουτ.

87’: Σουτ Ποντένσε από κοντά απέκρουσε θαυμάσια ο Αθανασίου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Κωνσταντίνος Περράκης της ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του οι Ανδρέας Φωτόπουλος και Δημήτρης Σαμοΐλης, επίσης της ΕΠΣ Αθηνών. Τέταρτος ο Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας). Στο VAR ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και AVAR ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής). Παρατηρητής ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ορτέγκα, Ντόη, Ρέτσος, Φορτούνης, Όρτα (61’ Τσικίνιο), Μασούρας, Ναβάρο (90’ Γιόβετιτς), Έσε, Μαρτίνς (73’ Ποντένσε).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος (82’ Τσαούσης), Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Ροσέρο (65’ Τούτου), Τζίμας, Ριένστρα (82’ Έφορντ), Μπάλαν (65’ Κόντε).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναιτωλικός – Λαμία 1-2
Πανσερραϊκός – Βόλος 2-2
Κηφισιά – Άρης 0-1
ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(20η Αγωνιστική)
ΠΑΟΚ 47
ΑΕΚ 45
Παναθηναϊκός 44
Ολυμπιακός 41
Άρης 33
Αστέρας Τρίπολης 29
————————————————–
Λαμία 27
Ατρόμητος 23
Πανσερραϊκός 22
ΟΦΗ 20
Βόλος 15
Παναιτωλικός 14
ΠΑΣ Γιάννινα 12
Κηφισιά 12
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.30 Βόλος – Παναιτωλικός
19.30 Πανσερραϊκός – Άρης
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 ΟΦΗ – ΑΕ Κηφισιάς
17.30 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης
17.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία
20.30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ
21.00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Γρηγορίου: Μπορούσαμε και κάτι καλύτερο για να πάρουμε βαθμό

Ο Μιχάλης Γρηγορίου με τη λήξη του αγώνα έδειχνε αποσβολωμένος για αρκετά λεπτά στον πάγκο της ομάδας, δείχνοντας μια μικρή απογοήτευση καθώς με τόσο καλή εμφάνιση δεν ήρθε θετικό αποτέλεσμα. Σε δηλώσεις στην Cosmote tv ανέφερε: «Ουσιαστικά το ματς τελείωσε στο 3-1. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί διεκδίκησαν το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Φέραμε σε πολύ δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό. Κάναμε πολύ καλό α’ ημίχρονο, υπό την έννοια ότι περιορίσαμε αισθητά την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Δεν έβγαλε τις τελικές που έβγαζε όπως με αντιπάλους ανάλογης δυναμικότητας μ’ εμάς. Είχαμε κι εμείς μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σόρια να ανοίξουμε το σκορ, όπως ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη. Στο β’ ημίχρονο μείναμε σχετικά νωρίς πίσω στο σκορ. Προσπαθήσαμε, ακόμα και στο 2-0 δεν τα παρατήσαμε, μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι με το πέναλτι που κέρδισε ο Τζόρντι Τούτου και πραγματικά νομίζω ότι μέχρι το τέλος θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει και κάτι ακόμα για να πάρουμε τουλάχιστον έναν βαθμό. Παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί ήρθαμε με 4 σημαντικές απουσίες για μας και τα παιδιά έδωσαν καλύτερο εαυτό. Μακάρι να έχουμε ανάλογη συνέχεια».
Για τη μαχητικότητα που έδειξε ο ΠΑΣ και μετά το 2-0 ανέφερε: «Το έχω ξαναπεί, ότι έχουμε δεχτεί ένα γκολ και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σε ματς με ομάδες μεγαλύτερης δυναμικότητας, όπως έγινε με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Είχαμε πει όπως και να κυμανθεί το σκορ, εμείς να συνεχίσουμε το ίδιο πλάνο. Αν ήταν να άλλαζε κάτι, θα το άλλαζα εγώ απέξω. Τα παιδιά έπρεπε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και το ίδιο πλάνο. Όπως και έγινε. Βοήθησαν και οι δύο πρώτες αλλαγές που κάναμε, ο Κόντε και ο Τούτου που κέρδισε το πέναλτι. Σήμερα δείξαμε μία εικόνα μετά το 2-0 ότι δεν παρατάμε το παιχνίδι και το κρατάω αυτό μαζί με άλλα θετικά που είχαμε σήμερα».
Για το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία ανέφερε: «Ως τον Μάιο έτσι θα πηγαίνουμε, είναι δεδομένο ότι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο».

…………………

Καρβαλιάλ: Χάσαμε την ηρεμία όταν δεχτήκαμε γκολ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Κάρλος Καρβαλιάλ στάθηκε στην ηρεμία που έχασε η ομάδα του όταν ο αντίπαλος μείωσε ενώ αναφέρθηκε και στο ντεμπούτο των Όρτα, Τσικίνιο.
Για το ότι η νίκη ήρθε με άγχος: «Σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν θετικά και αρνητικά πράγματα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Υπήρχαν πολλά θετικά πράγματα. Βάλαμε τρία γκολ, αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλα τρία γιατί είχαμε αρκετές ευκαιρίες χαμένες. Φυσικά ο Ολυμπιακός όταν κερδίζει με 2-0 θα πρέπει να είναι πιο σίγουρος και θα πρέπει να πηγαίνει να αυξήσει το σκορ. Αυτό ήταν το λάθος που κάναμε στο παιχνίδι μας. Δεχτήκαμε ένα γκολ και χάσαμε την ηρεμία μας. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να οργανώνει το παιχνίδι του έτσι για να πηγαίνει με ηρεμία».
Για Όρτα και Τσικίνιο: «Δεν θα μιλήσω για κάποιους παίκτες. Δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για παίκτες. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά όπως σε όλα τα ματς. Η προσαρμογή των νέων παικτών είναι σε καλό επίπεδο. Αναλύουμε το παιχνίδι για να δούμε πως θα πάμε στο επόμενο ματς».

………………………

Αθανασίου: Μας ικανοποιεί η προσπάθεια, όχι το αποτέλεσμα

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλης Αθανασίου δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του αλλά όχι από το αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό και ξεκαθάρισε πως το παιχνίδι με τη Λαμία είναι τελικός.
Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Προσπάθησα να σταθώ όσο αντάξια μπορούσα. Μας ικανοποιεί η προσπάθεια, αλλά όχι το αποτέλεσμα».
Για το τι κρατάει: «Κρατάμε ότι προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος ακόμα και μετά το 3-1. Αν είμαστε έτσι και στα επόμενα ματς θα έχουμε την κατάλληλη πορεία».
Για το αν είναι τελικός το ματς με τη Λαμία: «Κάθε αγώνα τον κοιτάμε ξεχωριστά και κάθε ματς είναι τελικός».

…………………..

Έρχεται ο Πολωνός στόπερ Γιαν Σομποτσίνσκι

Συνεχίζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΣ καθώς στην Αθήνα είναι ο Αργεντινός επιτελικός μέσος Σαντιάγκο Ροζάλες που θα γυρίσει με την αποστολή, ενώ ρεπορτάζ του gazzetta αναφέρει ότι έρχεται ο 25χρονος Πολωνός στόπερ Γιαν Σομποτσίνσκι. Ο 25χρονος Πολωνός που έχει συμμετοχές στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας του με τις ομάδας U20 και U21, ξεκίνησε την καριέρα του στην Λοντζ, έπαιξε δανεικός στην Γκριφ και στην συνέχεια μετακόμισε στο MLS για την Σάρλοτ όπου είχε συμπαίκτες τον Κάρολ Σβιντέρσκι πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ. Στις ΗΠΑ και το MLS ο Σομποτσίνσκι είχε 22 συμμετοχές. Έχει ύψος 1,86. Ο Σομποτσίνσκι αναμένεται σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα για να περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και να υπογράψει.
Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Μιχάλης Γρηγορίου προανήγγειλε απόκτηση στόπερ, λέγοντας μάλιστα πως έρχεται για εργομετρικά, ενώ η ομάδα θα πάρει ακόμα έναν αριστερό μπακ και έναν εξτρέμ.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος