Θέλει διάκριση και στο Κύπελλο ο ΠΑΣ 

Στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας μπαίνει από το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου για την 5η φάση θα υποδεχθεί στα Γιάννινα τον Βόλο. Είναι το μοναδικό παιχνίδι σε αυτή τη φάση με ομάδες Σούπερ Λιγκ και θα είναι νοκ άουτ, αφού σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει παράταση και αν δεν αλλάξει κάτι η διαδικασία των πέναλτι. Μπορεί να περιμένει τον ΠΑΣ ένα δύσκολο πρόγραμμα μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, έχοντας τα εκτός έδρας παιχνίδια με Λαμία και Άρη, αλλά δεν δείχνει αδιάφορος για το Κύπελλο. Θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις για τη νίκη-πρόκριση, να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί, αλλά και να γλυκάνει τον κόσμο μετά τις τελευταίες ήττες. Το κλίμα στην ομάδα εξακολουθεί να είναι καλό, η ομοιογένεια και τα καλά αποδυτήρια είναι στοιχεία πολύ σημαντικά για τη συνέχεια. Και η βαθμολογική θέση δεν απεικονίζει ακριβώς την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, καθώς στα 7 παιχνίδια ήταν και τρία εντός έδρας με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ομάδες που δύσκολα μπορούν να κερδίσουν και άλλες ομάδες του βεληνεκούς του ΠΑΣ βάσει της προϊστορίας των προηγούμενων χρόνων. Στα παιχνίδια με ομάδες που δεν είναι στη γνωστή τετράδα των ισχυρών (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ο ΠΑΣ κέρδισε στα Γιάννινα με 3-0 την Κηφισιά, πήρε ισοπαλίες 0-0 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, 2-2 στην Τρίπολη με τον Αστέρα και έχασε 3-2 στις καθυστερήσεις στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό με αποβολή Καραχάλιου και τον γκολκίπερ Κλέιμαν σε κακή μέρα δεχόμενος γκολ σχεδόν από το κέντρο. Η σωστή εκτίμηση των πραγμάτων δεν πρέπει να γίνεται μόνο από τη βαθμολογική θέση, αλλά και από το πρόγραμμα που βγήκε μέχρι τώρα και με ποιους αντιπάλους. Γι’ αυτό εντός των τειχών του ΠΑΣ δεν λείπουν τα χαμόγελα αισιοδοξίας αλλά και η αγωνιστικότητα για τη συνέχεια. Οι κυανόλευκοι τα δίνουν όλα καθημερινά στις προπονήσεις για νίκη στην μεθαυριανή αναμέτρηση του Κυπέλλου, θέλοντας να συνεχίσουν και την καλή παράδοση που έχτισαν, φτάνοντας τρεις φορές στα ημιτελικά, όπως τις σεζόν 2006-07, 2009-10 και προ διετίας τη σεζόν 2020-21. Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Βόλο συνεχίσθηκε χθες με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, όπου ο Ουρουγουανός μέσος Φεντερίκο Τζίνο έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα και τέθηκε στη διάθεση του Θανάση Στάικου. Με την επιστροφή και του Καραχάλιου (ήταν τιμωρημένος με Ολυμπιακό) δυναμώνει πάλι η μεσαία γραμμή. Συνεχίζει να μην προπονείται ο Λιάσος που έχει ενοχλήσεις στο πόδι από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εκτός ήταν ακόμα οι Ριένστρα, Κύρκος που έχουν λίγο ακόμα δρόμο μέχρι να αποθεραπευτούν. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στο στάδιο “Ζωσιμάδες” για να γίνει καλύτερα η δουλειά και οι τελικές πρόβες για το ματς Κυπέλλου που ενδιαφέρει πολύ τον «Άγιαξ της Ηπείρου»

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΒΟΛΟ

Γενική είσοδος 10 ευρώ θα υπάρξει στον αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο που θα γίνει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 15.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Υπάρχουν και παιδικά εισιτήρια 5 ευρώ. Στους εντός έδρας αγώνες Κυπέλλου ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας, όπως είχε ανακοινώσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στις 8/7/2023 όταν είχε θέσει σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2023-24. Η τιμή των 10 ευρώ είναι για τις θύρες της μικρής και μεγάλης σκεπαστής 3, 4, 6, 9 ενώ στις ίδιες θύρες υπάρχουν και παιδικά εισιτήρια με 5 ευρώ. Δικαίωμα παιδικού εισιτηρίου έχουν παιδιά που γεννήθηκαν από το 2006 και μετά. Υπάρχουν και εισιτήρια ειδικών θέσεων, ήτοι 20 ευρώ για τη θύρα 3VIP και 30 ευρώ για τη θύρα 5 GOLD. Τα εισιτήρια διατίθενται και διαδικτυακά στο Viva.gr, όπως και από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ. Την δε ημέρα του αγώνα θα είναι ανοιχτά τα εκδοτήρια έξω από το στάδιο.

ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Μετά την ανακοίνωση για το διαζύγιο με τον Αργεντινό προπονητή Γκάμπριελ Σούρερ, ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία. Ο Κρητικός τεχνικός, που ήταν στον ΠΑΣ από αρχές Φεβρουαρίου 2014 μέχρι τον Ιούνιο 2019, Χθες έκανε την πρώτη προπόνηση στο Αγρίνιο. Στην πολύχρονη παρουσία του στο ποδόσφαιρο εργάστηκε σε Λεβαδειακό, Απόλλωνα Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλη, ΟΦΗ, Χανιά, Ιωνικό, Αστέρα Τρίπολης και στην Κύπρο σε Ολυμπιακό Λευκωσίας, Απόλλωνα Λεμεσού.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος