“The Way To My Head” από τους Church of Man – urban rock από τη Θεσσαλονίκη

Οι Church of Man είναι μια ροκ μπάντα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Μόλις πρόσφατα μας έστειλαν το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους με τίτλο “The Way To My Head”. Είναι ένα σύνολο από μελωδικά ιντι ροκ τραγούδια με αναφορές σε συγκροτήματα από τη δεκαετία του ’90. Τα τραγούδια τους διαθέτουν στίχους που θα σε κάνουν να σκεφτείς και μουσικές ιδανικές για ροκ πάρτι, με άφθονη κατανάλωση μπίρας και άπλετο κέφι, παρέα με αγαπημένους φίλους και φίλες. Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε ακόμη για το Σαλονικιώτικο συγκρότημα, αλλά οι ίδιοι τα λένε καλύτερα στο δελτίο τύπου που μας έστειλαν, οπότε το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο. Δώστε τους μια ευκαιρία και δεν θα περάσετε καθόλου άσχημα!

 

CHURCH OF MAN – The Way To My Head

Πόσο δελεαστικό είναι να περιπλανιέσαι στο μυαλό κάποιου… Το “The Way To My Head”, λοιπόν, είναι ο τίτλος του επερχόμενου άλμπουμ μας. Και είναι επίσης μια πρόσκληση να περιπλανηθεί κανείς στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις απόψεις μας για επίκαιρα θέματα.
Τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας. Πείτε τα τραγούδια αγάπης, τραγούδια χωρισμού, τραγούδια μετάνοιας, είναι στον πυρήνα τους τραγούδια που φωνάζουν “ώρα να προχωρήσουμε”.
Το ύφος των κομματιών ρέει από το indie rock και το rock and roll μέχρι το γνωστό “urban rock” ύφος του ίδιου του συγκροτήματος. Οι κιθάρες κυριαρχούν με τρόπο που θυμίζουν εκείνο τον ήχο από τα τέλη ‘90’s και μέσα ‘00’s με στοιχεία σύγχρονης indie σκηνής, όπως τις μελωδικές ροκ μπαλάντες των High Flying Birds του Noel Gallagher και την απόλυτα ωμή δύναμη των Manic Street Preachers.
Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε μέσα από αυτό το άλμπουμ είναι να δώσουμε στο κοινό μια μικρή αλλά δυνατή γεύση από όσα έχουμε στο μυαλό μας. Το να λέμε ιστορίες και να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας είναι η βασικότερη ανάγκη μας. Ιστορίες με τις οποίες μπορούμε όλοι να ταυτιστούμε. Για σημαντικά κοινωνικά γεγονότα και προσωπικές εμπειρίες. Για διαμαρτυρίες, μπύρες και χορό. Για το να ζούμε και μερικές φορές να φεύγουμε.
Στην υγειά σας λοιπόν, σε όλους όσοι θα περάσετε τον χρόνο σας ακούγοντας το άλμπουμ μας. Μακάρι να χορέψετε, να τραγουδήσετε δυνατά μαζί του, μακάρι να βρείτε εκεί μέσα ένα τραγούδι που να μιλάει στην καρδιά σας, να αναζωπυρώνει το πάθος σας και να σας βγάζει ξανά εκεί έξω.
Τα λέμε στον δρόμο.
C. O. M.

αποκτήστε το άλμπουμ εδώ