Πάσχα με άγχος και αγωνία στον ΠΑΣ

Διαφορετικά περίμεναν αυτό το Πάσχα οι Γιαννιώτες και διαφορετικά ήρθαν τα πράγματα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Η διαφορά των 6 βαθμών που είχε η τοπική ομάδα από τη γραμμή του υποβιβασμού, όταν τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στα μέσα Μαρτίου, προϊδέαζε τότε ένα πιο ευχάριστο Πάσχα, χωρίς άγχος και ανησυχίες. Όμως η διαφορά αυτή εξανεμίστηκε από το κακό ξεκίνημα στα πλέι άουτ και τώρα προσπαθούν τις ημέρες της Λαμπρής να κάνουν προπονήσεις, καλύπτοντας αγωνιστικά κενά και αδυναμίες. Διανύοντας τη Μεγάλη Εβδομάδα στον ΠΑΣ κάνουν καθημερινά προπονήσεις, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την διακοπή των αγώνων και να βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα τους. Για να έχει η τοπική ομάδα ελπίδες παραμονής και να μη βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού, με ότι αυτό συνεπάγεται σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο, χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που θα γίνει το Σάββατο μετά το Πάσχα στα Γιάννινα. Με ένα τρίποντο θα πάρουν όλοι μια βαθιά ανάσα, θα ανακάμψει η πεσμένη ψυχολογία και θα αυξηθούν οι ελπίδες παραμονής βάσει πραγματικών δεδομένων. Αν όμως δεν κερδίσει, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι είναι σήμερα, αφού είχε προηγηθεί εντός έδρας και η ήττα από τον ΟΦΗ. Δεύτερο στη σειρά αγωνιστικό παραπάτημα μέσα στα Γιάννινα θα είναι βαρύ πλήγμα για τον πάλαι ποτέ δυνατό «Άγιαξ της Ηπείρου».
Την κρισιμότητα της κατάστασης αντιλαμβάνονται καλύτερα οι παίκτες και ο Στάικος, καταβάλλοντας καθημερινά προσπάθειες ώστε να γίνουν καλύτεροι στη συνέχεια. Η ισοπαλία στο Περιστέρι 1-1 με τον Ατρόμητο ήταν βαθιά ανάσα, αλλά η ομάδα θέλει και νίκες, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. «Θα κοιτάξουμε στη διακοπή να ηρεμήσουμε, να καθαρίσουμε λίγο το μυαλό μας και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας με τον Παναιτωλικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, δεν υπάρχει κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παμλίδης, που σημείωσε και το καταπληκτικό γκολ στο Περιστέρι. Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Αυτός ο βαθμός είναι πολύτιμος και θα είναι και στη συνέχεια. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να κοιτάμε βαθμούς-βαθμό. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να πάρουμε ένα παιχνίδι το βασικό είναι να μην το χάνουμε. Αυτό ακριβώς κάναμε και με τον Ατρόμητο. Κρατάμε τον έναν βαθμό, την αντίδραση που βγάλαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και κοιτάμε τη συνέχεια».
Χθες η προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και ακολούθησε δίτερμα σε κανονικό γήπεδο. Δεν υπήρξαν επιστροφές και το απουσιολόγιο παραμένει το ίδιο, έχοντας καταγεγραμμένα τα ονόματα των Καραχάλιου, Παντελάκη, Σόρια, Κόντε, Λεό, Κιάκου. Δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εκτίμηση αν κάποιος ή κάποιοι από αυτούς μπορέσουν να αγωνιστούν με τον Παναιτωλικό. Πιθανότητες υπάρχουν μόνον για τους Παντελάκη και Σόρια. Από Δευτέρα και μετά θα υπάρξει καλύτερη εικόνα με νέες εξετάσεις και ιατρικές εκτιμήσεις. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη πάλι στο εθνικό στάδιο και στη συνέχεια οι παίκτες θα έχουν τριήμερη άδεια για να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους. Στο γήπεδο θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα του Πάσχα για να τσουγκρίσουν στο γήπεδο αυγά, να ανταλλάξουν ευχές και να στρωθούν πάλι στη δουλειά για το τεράστιας σημασίας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος