Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας μας έκανε περήφανους. Σημαντική και άξια πρωτιά.

Η ορθότερη διατύπωση του τίτλου από πάνω, θα ήταν “Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας μας ΞΑΝΑ κάνει περήφανους. Αφενός γιατί με τις καθόλα προσεγμένες και όμορφες παραστάσεις του, ομορφαίνει και αναβαθμίζει την ποιοτική στάθμη της πόλης μας, αφετέρου διότι ήδη πριν την πανδημία και τους περιορισμούς που επέφερε, έχει ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις διαφημίζοντας την όμορφη μα ταλαίπωρη πόλη μας. 

Πρόσφατα, ο Τοποτηρητής ενημέρωσε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες για την μετάβαση του Θ.Ε.Π.. στην πρωτεύουσα. Το ταξίδι έγινε με σκοπό να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης στα πλαίσια του “Culture is Athens” και με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Την ημέρα της παράστασης, 18 Οκτώβρη η παράσταση του Θ.Ε.Π. “Ο μπεχτσής/Ο νυχτοφύλακας” – σε κείμενο του Κώστα Λάκη και σκηνοθεσία της Λίλης Σακκά – παρουσιάστηκε σε σκηνή στο Μουσείο Φωταερίου, μαζί με δύο άλλες επιλαχούσες παραστάσεις. Το έργο ερμήνευσαν οι Σπύρος Παπαδιώτης και Κοσμάς Μαρκής. Μετά το τέλος και των τριών παραστάσεων το κοινό κλήθηκε να ψηφήσει και με τις ψήφους του κοινού – που κακά τα ψέματα, έχουν μεγάλη βαρύτητα – “ο νυχτοφύλακας” κατέκτησε την πρώτη θέση.

Στέλνουμε στα παιδιά θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε το Θεατρικό Εργαστήρι να συνεχίσει το έργο του. Ευχόμαστε και στις υπόλοιπες ομάδες παραγωγής πολιτισμού στην Πρέβεζα να γευθούν και εκείνες τέτοιες χαρές, και – το κυριότερο – να συνεχίσουν να ομορφαίνουν και να ωφελούν την Πρέβεζα.

 

Σπύρος Παπαδιώτης και Κοσμάς Μαρκής
Κώστας Λάκης, Λίλη Σακκά, Σπύρος Παπαδιώτης και Κοσμάς Μαρκής