Συνέχεια των επιτυχιών θέλει ο θρυλικός ΠΑΣ

Για να έχει αξία η σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Βόλου που σημείωσε ο ΠΑΣ με σκορ 2-1 την περασμένη Κυριακή, θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια, καθώς ο δρόμος εξακολουθεί να είναι ανηφορικός. Για τον λόγο αυτόν και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες», είναι ένας «μικρός τελικός» όπως το ίδιο θα είναι και όλα τα μετέπειτα παιχνίδια. Μετά το χθεσινό ρεπό ξεκινά από σήμερα η προετοιμασία με προπόνηση που είναι προγραμματισμένη το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ. Ο Μιχάλης Γρηγορίου θα ετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για να ζευγαρώσει τις επιτυχίες ώστε να αποκτήσει την ανάλογη δυναμική στη μάχη για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Ο ΠΑΣ δείχνει ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό, καλύπτοντας σημαντικές αδυναμίες που είχε. Παράλληλα η νίκη στον Βόλο έχει ανεβάσει σε σημαντικό βαθμό και την ψυχολογία. Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Κέβιν Ροσέρο και δηλώσει για το ματς της προτελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί είναι δηλωμένοι να εκτίσουν ποινές από κίτρινες κάρτες και οι Εραμούσπε, Καραχάλιος, καθώς ο Μιχάλης Γρηγορίου θέλει να έχει όλους τους παίκτες στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΟΦΗ και Ατρόμητο.
Όσον αφορά τους τραυματίες, σήμερα θα έχουν μια πρώτη εικόνα για τους Νάγκι, Παμλίδη, που εκτιμάται ότι θα προλάβουν την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Επίσης θα δουν και τον Αθανασίου σε τι κατάσταση είναι, καθώς χτύπησε στον αντίχειρα στην προπόνης του περασμένου Σαββάτου. Ο Εραμούσπε, θα λείψει δύο με τρεις εβδομάδες. Οριακά αν προλάβει το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Διαφορετικά θα είναι έτοιμος για τα πλέι άουτ.
Μετά από 91 ημέρες θα γυρίσει την Κυριακή και ο κόσμος των Ιωαννίνων στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες». Όπως τόνισαν πολλές φορές ο Γρηγορίου και οι παίκτες, η έλλειψη του κόσμου σχεδόν τρεις μήνες από τους αγώνες, ήταν πλήγμα για την τοπική ομάδα. Η ΠΑΕ ζήτησε από τον κόσμο με ανακοίνωσή της να έχει κόσμια συμπεριφορά για να προστατευτεί η ομάδα και έδωσε οδηγίες για την έκδοση του ονομαστικού εισιτηρίου και πως θα γίνει η ταυτοποίηση για είσοδο στο γήπεδο. Και για να πάει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στο στάδιο έβαλε γενική είσοδο 10 ευρώ για τις θύρες 3, 4, 6 της μεγάλης σκεπαστής και 9 της μικρής σκεπαστής. Στις ίδιες θύρες τα παιδικά εισιτήρια είναι 5 ευρώ (παιδιά γεννηθέντα από το 2007 και εντεύθεν).

474 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!

Η 17η Φεβρουαρίου σηματοδότησε την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα για τη Σούπερ Λιγκ. Πόσοι όμως ήταν αυτοί που βρέθηκαν στις εξέδρες των 7 γηπέδων που φιλοξένησαν τις αναμετρήσεις της 23ης αγωνιστικής; Στο Ατρόμητος – Αρης κόπηκαν 1354 εισιτήρια, ενώ αργότερα στη Λεωφόρο για το Παναθηναϊκός-Λαμία βρέθηκαν 10.087 φίλαθλοι. Στην Opap Arena για το ΑΕΚ-Κηφισιά βρέθηκαν 26.325 φίλαθλοι και στο Πανθεσσαλικό για το Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 474. Δεύτερο ματς σε κόψιμο εισιτηρίων ήταν φυσικά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, όπου στην Τούμπα κόπηκαν συνολικά 25.346 εισιτήρια. Στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης για το ΟΦΗ-Πανσερραϊκός και το ντεμπούτο του Δέλλα στον πάγκο της ομάδας του Ηρακλείου βρέθηκαν 4.010 φίλαθλοι. Στην τελευταία αναμέτρηση και στο Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός, κόπηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» 1.048.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ

Κανονικά δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την γνωστή υπόθεση των στημένων αγώνων που είναι στα ανακριτικά γραφεία. Στο εξωτερικό με συνοπτικές διαδικασίες επιβάλλονται από τα αθλητικά όργανα οι ποινές. Στην Ελλάδα κάπου στην πορεία όλα χάνονται και ξεχνιούνται.
-Στην γειτονική Ιταλία δεν δίστασαν να υποβιβάσουν στη Β’ Εθνική τη Γιουβέντους όταν ακούστηκε στο τηλέφωνο ο γενικός διευθυντής να μιλάει για στήσιμο αγώνων. Στην Ελλάδα είδατε ποτέ να έχει υποβιβαστεί ομάδα για τέτοιον λόγο;
-Στο Πανθεσσαλικό έσκασε μύτη και ο πολύς Μπέος που έβαζε φωνές από τις εξέδρες. Ακόμα και από την τηλεόραση ακούγονταν η φωνή του. Είναι τιμωρημένος για τρεις μήνες να μην μπαίνει στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Ποινή δηλαδή της πλάκας. Για γέλια. Ή τον απαγορεύεις να πηγαίνει στο γήπεδο εντελώς ή τον απαλλάσσεις για να κάνει τα όσα έκανε στην Κηφισιά.
-Ο ΟΦΗ κέρδισε με 4-0 τον πολύ κακό Πανσερραϊκό που δεν βγήκε καν στο γήπεδο. Είχε καιρό να γευτεί τη χαρά της νίκης και η ομάδα του Ηρακλείου. Μετά το 4-0 θα έρθει με καλή ψυχολογία στα Γιάννινα.
-Στο Πανθεσσαλικό βρέθηκαν οι δύο μεγαλομέτοχοι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
-Μετά από τρεις μήνες απαγόρευσης εκτιμάται ότι αρκετός κόσμος θα είναι την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για να βοηθήσει την ομάδα του ΠΑΣ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΑΡΣΟΝ ΣΤΟΝ ΟΦΗ

Ο Έρικ Λάρσον αποχώρησε στο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τους νεοφώτιστους και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα κριθεί η συμμετοχή του ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΟΦΗ «Ο Λάρσον αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού κατά τη διάρκεια του αγώνα και η κατάστασή του θα επανεκτιμάται καθημερινά». Όσον αφορά το πρόγραμμα προετοιμασίας «Όσοι αγωνίστηκαν στο ματς της Δευτέρας με τον Πανσερραϊκό, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ η προπόνηση για τους υπόλοιπους περιελάμβανε αγωνιστικό παιχνίδι, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ασκήσεις φυσικής κατάστασης».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος