Μάχη με τον Βόλο για τον Μόγια ο ΠΑΣ

Δύο μεταγραφές ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται για την απόκτηση του 22χρονου Σλοβάκου μεσοεπιθετικού Μάτους Μπεγκάλα και του 25χρονου δεξιού αμυντικού του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Κώστα Πανάγου. Οι δύο αυτές μεταγραφές ήταν συνέχεια της απόκτησης του τερματοφύλακα Μπόρις Κλέιμαν, της ανανέωσης των συμβολαίων με τους Πέδρο Κόντε, Βασίλη Αθανασίου και της επιστροφής των δανεικών Γιάννη Ρίζου από τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, Λεονίντ Μίνα από τη Β’ ομάδα της Βέρντερ Βρέμης.
Για τη θέση του αριστερού αμυντικού δεν έγινε τίποτα για έναν εκ των Τασουλή, Μπαλογιάννη και οι αναζητήσεις στρέφονται και πάλι στην Αργεντινή, απ’ όπου έχουν προταθεί πάλι παίκτες. Ο Σωτήρης Νίνης είναι στην πόρτα της εξόδου και για τον λόγο αυτό δεν προπονείται τις τρεις τελευταίες ημέρες. Αναμένεται κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου, καθώς ο πρώην διεθνής μέσος δεν μπόρεσε να «κολλήσει» στον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο έπρεπε. Σε αυτό συνέβαλαν και οι τραυματισμοί που έβγαλε. Από την Παρασκευή σταμάτησε τις δοκιμαστικές προπονήσεις ο 21χρονος επιθετικός Μιχάλης Τσουμάνης και μέχρι την Τετάρτη (αύριο) θα έχει αποφασίσει ο Στάικος αν τον πάρει στην Πολωνία ή όχι. Αν επιλεγεί για την προετοιμασία στο εξωτερικό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ θα προχωρήσει στην απόκτησή του. Δημοσιεύματα στη Χιλή αναφέρουν ότι ο ΠΑΣ ενδιαφέρεται για τον αριστερό εξτρέμ Ματίας Μόγια της ομάδας Κόλο Κόλο. Ο Αργεντινός εξτρέμ είναι 25 ετών και έχει αγωνιστεί στη Β’ ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ και ως δανεικός στην Μπάνφιλντ. Τον Μάρτιο του 2021 πήγε στην Νουμπλένσε της Χιλής και τον περασμένο Ιανουάριο στην Κόλο-Κόλο, στην οποία ανήκει ακόμα. Αν βρεθεί φόρμουλα αποδέσμευσής του ενδέχεται ο Μόγια να περάσει τον Ατλαντικό και να έρθει Ελλάδα, αλλά αυτό εξαρτάται από την απόφαση της Κόλο-Κόλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή, πρόταση για τον Ματίας Μόγια κατέθεσε και ο Βόλος. Δημοσιογράφος από την χώρα του Μαραντόνα έγραψε στο twitter: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Matías Moya έχει στο τραπέζι μια προσφορά για να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα🇬🇷. Πριν λίγες μέρες η ΠΑΕ Βόλος έστειλε προσφορά στην Κόλο Κόλο για τον επιθετικό. Ο παίκτης ταξίδεψε στη Βραζιλία με την ομάδα». Συνεπώς ο ΠΑΣ θα πρέπει να καταθέσει καλύτερη οικονομικά πρόταση από τον Βόλο για να πάρει τον Αργεντινό, καθώς σε όλα τα άλλα πλεονεκτεί καθώς οι λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές προτιμούν ομάδες που έχουν κόσμο.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΠΕΓΚΑΛΑ

Την απόκτηση του 22χρονου Σλοβάκου μεσοεπιθετικού Μάτους Μπεγκάλα ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει από μέρες, καθώς ο ξένος άσος έκανε και δοκιμαστικές προπονήσεις, ανάβοντας ο Θανάσης Στάικος το πράσινο φως για την απόκτησή του. Έτσι επισημοποιήθηκε η συμφωνία με την υπογραφή διετούς συμβολαίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣ «ο Μπεγκάλα γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 2001 στην Στάρα Λουμπόβνα της Σλοβακίας και σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε. Σε ηλικία μόλις 16 ετών τον Δεκέμβριο του 2017 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην 1η κατηγορία του πρωταθλήματος Σλοβακίας κόντρα στην Σένιτσα. Αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη των προπονητών του με αποτέλεσμα να αποτελεί βασική επιλογή μετρώντας 88 συμμετοχές και 3 γκολ καθώς και μία ασίστ μέχρι και το τέλος της σεζόν 2022-23 όταν και αποχώρησε. Ο Μπεγκάλα είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Σλοβακίας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένειά του και του εύχεται καλή επιτυχία». Σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ανέφερε: «Ευχαριστώ την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να δείξω τι μπορώ να προσφέρω. Έρχομαι με όρεξη και κίνητρο να βοηθήσω και εγώ μέσα στο γήπεδο τους νέους συμπαίκτες μου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει κι ελπίζω στο τέλος της σεζόν να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που θα έχουμε πετύχει».

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΑΓΟΥ

Προχθές ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε και την απόκτηση του δεξιού αμυντικού Κώστα Πανάγου από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Κωνσταντίνου Πανάγου. Ο 25χρονος δεξιός μπακ γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1998 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού και το καλοκαίρι του 2016 έγινε μέλος της Κ-20 του Ολυμπιακού. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας, την σεζόν 2018-19 μετακόμισε με την μορφή δανεισμού στην U 23 της Νότιγχαμ Φόρεστ. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καλαμάτας με την οποία είχε τρεις συμμετοχές. Το 2021 ανηφόρησε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή όπου αποτέλεσε βασικό στέλεχος έχοντας 46 συμμετοχές. Ο Κωνσταντίνος Πανάγου είναι διεθνής με την Εθνική Νέων. Ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται κάθε επιτυχία». Σε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΣ ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δώσω το 100% ώστε μαζί με τους συμπαίκτες μου να πετύχουμε τους στόχους μας».

ΓΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ Ο ΝΙΝΗΣ

Τον Σωτήρη Νίνη που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει βάλει στο στόχαστρό της η νεοφώτιστη Κηφισιά. Ο έμπειρος μέσος δεν συμμετέχει πλέον στις προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα και αναζητεί τον επόμενο σταθμός της καριέρας του. Η παρουσία του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της ομάδας τον βορείων προαστίων ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής.

ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η Καλαμάτα απέκτησε τον Έλληνα γκολκίπερ, Μάκη Γιαννίκογλου που την περασμένη σεζόν ήταν στον Πανσερραϊκό, ενώ πέρασε δύο φορές και από τον ΠΑΣ Γιάννινα. «Έχει πλούσιο βιογραφικό ξεκινώντας την καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο από την Κυπριακή Ομόνοια» τονίζει η σχετική ανακοίνωσε της Καλαμάτας, προσθέτοντας: «Το 2015 μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Καβάλα, φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή, ενώ το 2017 πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το 2018 υπέγραψε στην ΑΕΚ, ενώ το 2019 επέστρεψε στον ΠΑΣ. Από το 2020-22 αγωνίστηκε στην Σούντουβα της Λιθουανίας».

ΝΕΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ Η NOVIBET

Η προετοιμασία συνεχίστηκε και χθες με διπλές προπονήσεις, ενώ σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεντεύξεων «Γεώργιος Λαγούδης» του εθνικού σταδίου «Ζωσιμάδες», στελέχη της ΠΑΕ θα παρουσιάσουν τον νέο βασικό χορηγό της φανέλας για τη νέα σεζόν που είναι η στοιχηματική εταιρία novibet.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Παίκτης της ΑΕΚ και με τη βούλα είναι ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός Ροδόλφο Πισάρο, γνωστός ως «Τζόκερ», ο οποίος ανακοινώθηκε από την Ένωση για τα επόμενα 2+1 χρόνια.
– Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού και κινείται για την περίπτωση του 28χρονου στόπερ της Χετάφε, Ντομίνγκος Ντουάρτε.
– Άλλο ένα όπλο στα χέρια του Πάμπλο Γκαρσία για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. “Λιοντάρι” έγινε ο Κάιν Γούλερι του Ιωνικού. Παράλληλα, ο Πανσερραϊκος έχει έρθει σε συμφωνία με τον τερματοφύλακα Απόστολο Τσιλιγγίρη που έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ.
– Μέχρι και 2 εκατομμύρια είναι έτοιμη να προσφέρει η Τζένοα στον ΠΑΟΚ για τον Κάλεντ Νάρεϊ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ιταλία.
– Η Λαμία προχώρησε στην απόκτηση του Βασίλη Χατζηεμμανουήλ ως δανεικό από την ΑΕΚ για να ενισχυθεί κάτω από τα γκολπόστ ενόψει της νέας σεζόν.
– Ο Ατρόμητος έκανε γνωστό πως λύθηκε η συνεργασία της ομάδας με τον στόπερ Φάνη Μαυρομμάτη ο οποίος πλέον είναι σε αναζήτηση νέας ομάδας.
– Από τον Παναθηναϊκό στον Βόλο ο Αλεξίς Τρουιγέ, με τον Γάλλο μέσο να μετακομίζει στη Θεσσαλία με τη μορφή δανεισμού από τους “πράσινους”.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος