Ισοπαλία ΠΑΣ 0-0 με μέτρια εμφάνιση

Με λευκή ισοπαλία 0-0 σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό χθες βράδυ στο Αγρίνιο για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κάνοντας μέτρια σε γενικές γραμμές εμφάνιση ο ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς πολλά πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας. οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο παραγωγικοί, δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις αλλά έπεσαν πάνω στον Κλέιμαν που δεν τρώει εύκολα γκολ. Ευκαιρίες για γκολ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε και ο ΠΑΣ, αλλά όχι όσες ο Παναιτωλικός. Γενικά έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και μέχρι ενός βαθμού η ισοπαλία οφείλεται και στην καλή απόδοση των δύο τερματοφυλάκων Καπίνο και Κλέιμαν. Υπήρξε ένα φοβερό δίλεπτο όπου έγιναν οι πιο σημαντικές φάσεις, κάτι σαν θρίλερ μπροστά από τις δύο εστίες με κινηματογραφική ταχύτητα. Στο 63’ σε επίθεση του Παναιτωλικού σε σουτ από κοντά του Καρέλη και σε κόντρα που έγινε η μπάλα αναπήδησε στο δοκάρι και περίπου πάνω στη γραμμή, χωρίς να σκάσει στο έδαφος απέκρουσε ο Τσαούσης. Ο διαιτητής Κατοίκος άφησε τη φάση να εξελιχθεί και παράλληλα να γίνει ο έλεγχος από το VAR. Στην εξέλιξη της φάσης πέτυχε γκολ ο ΠΑΣ με κεφαλιά του Γκάρο μετά από σέντρα του Σόρια. Το παιχνίδι σταμάτησε για ένα πεντάλεπτο προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των δύο φάσεων στο VAR. Τελικά δεν υπήρξε γκολ για τον Παναιτωλικό αφού δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή αλλά ούτε μέτρησε και το γκολ του Γκάρο που ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ, φαινόταν λίγο ακάλυπτος ο ώμος του!
Ο ΠΑΣ δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο παιχνίδι με την Κηφισιά, παίζοντας βέβαια και χωρίς Κόντε, Καραχάλιο και Κιάκο. Μέχρι το 30’ ήταν αρκετά καλός και ήλεγχε το παιχνίδι χάνοντας και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Τζίνο στο 26’ να ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη δεν έκανε πολλά πράγματα και από ένα σημείο και μετά πρόσεχε περισσότερο τα μετώπισθεν. Δύο παίκτες που ξεχώρισαν ιδιαίτερα ήταν ο Κλέιμαν και ο Τζίμας. Ο Παναιτωλικός ήταν περισσότερο δραστήριος και επικίνδυνος αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει καλά κάποιες φάσεις.
Σε γενικές γραμμές και βάσει της εικόνας του αγώνα και η ισοπαλία για τον ΠΑΣ είναι θετικό αποτέλεσμα, σε έναν δύσκολο εκτός έδρας αγώνα. Οι τέσσερις βαθμοί στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι ικανοποιητική σοδιά.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5’: Ο Ντίας έγινε αποδέκτης ασίστ του Μαλή και πριν προλάβει να σουτάρει από καλή θέση έδιωξε ο Παντελάκης.
23’: Σουτ Ντίας από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Κλέιμαν σωστά τοποθετημένος.
25’: Σουτ του Τζίμα πάνω από την εστία του Παναιτωλικού.
26’: Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ όταν ο Λεό έκανε μπάσιμο στα καρέ του Παναιτωλικού και στην κατάλληλη στιγμή έβγαλε την πάσα δεξιά στον επερχόμενο Τζίνο που έκανε το πλασέ μπροστά από τον Καπίνο, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων άπλωσε το χέρι και απέκρουσε.
27’: Σέντρα από αριστερά του Παμλίδη παράλληλη προς την εστία του Καπίνο, δεν βρήκε τη μπάλα ο Λεό.
42’: Καλό σουτ του Ντίας μπλόκαρε σωστά τοποθετημένος ο Κλέιμαν.
43’: Ο Ντίας σε μπαλιά του Πέρες βρέθηκε μόνος στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το πλασέ απέκρουσε ο Κλέιμαν.
44’: Κοντινό σουτ του Φακούντο Πέρες σε μπαλιά του Τορεχόν πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΣ.
59’: Ο Κλέιμαν μπλόκαρε καλό σουτ του Μπαλντασάρα.
63’: Ο Ντίαζ από δεξιά απέφυγε τον Εραμούσπε, έδωσε την κάθετη μπαλιά στον Καρέλη που έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ και αποκρούσθηκε πριν περάσει τη γραμμή από τον Τσαούση, όπως διαπιστώθηκε και στο VAR.
64’: Στην αντεπίθεση του ΠΑΣ σε σέντρα του Σόρια από δεξιά ο Γκάρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από έλεγχο στο VAR.
89’: Δυνατό σουτ του Σόρια απέκρουσε δύσκολα ο Καπίνο.
91’: Σέντρα σουτ Μπαλντασάρα τακουνάκι του Ζοάο Πέδρο μόλις άουτ.
92’: Σουτ από κοντά του Χουάνκι εξουδετέρωσε ο Κλέιμαν.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος και σε κάποιες κρίσιμες φάσεις δόθηκαν απαντήσεις από το VAR όπως στο σουτ του Καρέλη που απέκρουσε στη γραμμή ο Τσαούσης και το γκολ του Γκάρο που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Βοηθοί του Κατοίκου είναι ο Δημήτρης Βεργέτης από την Αργολίδα και ο Γιώργος Χριστακόγλου από την Χαλκιδική. Τέταρτος είναι ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική. Στο VAR  βρίσκεται ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα και AVAR είναι ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την Αρκαδία. Τέλος παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής από τη Μακεδονία. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Καρέλης (Παναιτωλικού), Εραμούσπε, Τζίμας, Παμλίδης (ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Kαπίνο, Μλάντεν, Ντίας (85’ Σενγκέλια), Τορεχόν, Ντουάρτε, Πέρες (72’ Χουάνκι), Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας (72’ Μπακάκης), Καρέλης (84’ Ζοάο Πέδρο), Μπαλντασάρα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Τζίνο, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίμας (94’ Μπάλαν), Παμλίδης (79’ Ροσέρο), Λεό (58’ Γκάρο).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΣΟΥΡΕΡ (Παναιτωλικός): Για τη φάση με τον Καρέλη αν ήταν γκολ δεν μπορώ να πω από τη θέση που ήμουν. υπάρχει η τεχνολογία να τους αφήσουμε και να μας πουν αυτοί τι έγινε.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ (ΠΑΣ Γιάννινα): Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, σε δύσκολη έδρα και σε εκτός έδρας αγώνα, πήραμε έναν βαθμό. Δεν θα πούμε ότι αυτό μας ικανοποιεί, αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις τότε μην χάνεις. Δεν είχαμε την απόδοση που θα θέλαμε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να έχουμε στην κατοχή μας τη μπάλα, είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν περισσότερο απειλητικοί κάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Όπως είπα και στην αρχή δεν είχαμε καλή απόδοση, οπότε με αυτή την εικόνα που είδαμε ο βαθμός είναι ικανοποιητικός.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (NOVAsports prime)
20.00 Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος (COSMOTEsport 2)
21.30 ΑΕΚ – Πανσερραϊκός (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19.15 Λαμία – Άρης (COSMOTEsport 2)
21.00 ΠΑΟΚ – ΑΕ Κηφισιάς (NOVAsports prime)
21.30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(1η Αγωνιστική)

ΠΑΣ Γιάννινα 4
ΠΑΟΚ 3
Ολυμπιακός 3
ΟΦΗ 3
Βόλος 1
Λαμία 1
Παναιτωλικός 1
ΑΕΚ 0
Αστέρας Τρίπολης 0
Ατρόμητος 0
Παναθηναϊκός 0
Άρης 0
Πανσερραϊκός 0
Κηφισιά 0

Βαγγέλης Γυφτόπουλος