Για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ ο ΠΑΣ

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής προέκυψαν στον ΠΑΣ Γιάννινα, παραμονή του αγώνα με την ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21.30 στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης για την 3η αγωνιστική. Στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου χτύπησε στο χέρι ο τερματοφύλακας Ζερόμ Πριόρ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι κάκωση στον αγκώνα και η μαγνητικά θα δείξει τι ακριβώς έπαθε. Ο διεθνής με την εθνική ελπίδων Αλέξανδρος Λώλης, ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και έτσι έμεινε στα Γιάννινα. Σε ένα σύστημα 4-4-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Σούλη, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Κιάκο, στο κέντρο της άμυνας τους Παντελάκη, Εραμούσπε, αμυντικά χαφ τους Καραχάλιο, Λιάσο, στο κέντρο τους Μπιλμπάο, Μορέιρα ή Τζίμα και στην επίθεση Ροσέρο και Παμλίδη. Στη διάθεση του Θανάση Στάικου είναι και οι Αθανασίου, Ποζνάνσκι, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Τσάβος, Ριένστρα, Σταματελόπουλος, Φοφανά. Ο τελευταίος για πρώτη φορά είναι σε αποστολή. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Κόντε, Λεό, Πριόρ, Λώλης και για λόγους τακτικής οι Ρίζος, Κύρκος. Ο ΠΑΣ θα παίξει ελεύθερα, προσέχοντας περισσότερο τα νώτα του για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας. Βοηθοί του θα είναι οι Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων), Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας). Τέταρτος διαιτητής ο Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας). Στο VAR o Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και βοηθός AVAR ο Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαίας). Παρατηρητής ο Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας). Ο Μανούχος ήταν ρέφερι και στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, κάνοντας εμφανώς υπέρ των ερυθρολεύκων διαιτησία.

ME ΑΜΡΑΜΠΑΤ Η ΑΕΚ

Τέλος καλό, όλα καλά με τον Νόρντιν Άμραμπατ! Ο άσος της ΑΕΚ που ακολούθησε τις προηγούμενες ημέρες πρόγραμμα αποφόρτισης λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό προσαγωγό, μπήκε κανονικά χθες στις προπονήσεις της Ένωσης. Από εκεί και πέρα η προετοιμασία της ΑΕΚ για το Κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη συνεχίστηκε με τον Θεοδόση Μαχαίρα να ακολουθεί μέρος του προγράμματος, ενώ ο Αλεξάντερ Φράνσον έκανε ατομικό. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Μονομαχία Άμπραμπατ και Ντομίνγκεθ από την περυσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Σε 24 παιχνίδια που έγιναν με γηπεδούχο την ΑΕΚ στην Αθήνα για το πρωτάθλημα Α’ εθνικής, καταγράφονται 20 νίκες της Ένωσης, 2 ισοπαλίας και 2 νίκες του ΠΑΣ. Η μία νίκη του «Άγιαξ» σημειώθηκε τη σεζόν 1990-91 στη Νέα Φιλαδέλφεια με το γκολ του Λάκη Παπαϊωάννου και η δεύτερη την σεζόν 2020-21 στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-0 και με προπονητή τον Αργύρη Γιαννίκη. Την περασμένη σεζόν ο ΠΑΣ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχασε με σκορ 2-1 στα Γιάννινα και με σκορ 2-0. Στους αγώνες πλέι οφ επίσης κέρδισε και τα δύο παιχνίδια η ΑΕ, με σκορ 3-2 στα Γιάννινα και με σκορ 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο Καλογρέζας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ

Το Σαββατοκύριακο ξεκινά και το πρωτάθλημα νέων Κ19 από την 3η αγωνιστική για να συμβαδίζουν οι αγώνες με το πρόγραμμα των επαγγελματικών ομάδων. Οι αγώνες της 1ης και 2ης αγωνιστικής θα γίνουν στο διάστημα διακοπών του επαγγελματικού πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας και του Μουντιάλ στο Κατάρ. Ο ΠΑΣ θα παίξει με την ΑΕΚ αύριο Κυριακή και ώρα 11 το πρωί στο δημοτικό γήπεδο «Άλσος Βέικου» στο Γαλάτσι. Διαιτητής ορίστηκε ο Χρόνης (δυτικής Αττικής).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΣΙΡΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΛΩΛΗΣ

Στα μεταγραφικά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, καθώς το βάρος έπεσε στην εξεύρεση σέντερ φορ. Οι αναζητήσεις είναι σε αγορές του εξωτερικού, με άλλους να υπάρχουν σημεία προσέγγισης και με άλλους όχι. Επίσης υπάρχει συμφωνία με τον Άγγελο Λιάσο για νέο συμβόλαιο μέχρι 30/6/2024. Σύμφωνα με πληροφορίες τετραετή επαγγελματικά συμβόλαια μέχρι 30/6/2026 υπέγραψαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων Κ19 Άγγελος Τσίρης και Νίκος Λώλης. Οι ανακοινώσεις όλων αυτών, όπως και της απόκτησης του 22χρονου στόπερ Γεράσιμου Μπακαδήμα (είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναιτωλικό), θα ανακοινωθούν από Δευτέρα.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ

Ο φυσικοθεραπευτής του ΠΑΣ Φίλιππος Σκόρδος στην εκπομπή «Λακκούβα» του σταθμού Superfm 104.3 αναφερόμενος στον νέο τραυματισμό του Κόντε και στα παγκόσμια στατιστικά της αθλητιατρικής, η οποία αναφέρει ότι ένας παίκτης που έχει χιαστό, έχει 75% πιθανότητες επιστρέφοντας στην ενεργό δράση να πάθει χιαστό και στο άλλο του πόδι! Ήταν εξέλιξη δηλαδή που δυστυχώς δεν αιφνιδίασε το ιατρικό επιτελείο, παρότι δόθηκε μεγάλο βάρος στο να δυναμώσει και το πόδι που δεν είχε χειρουργηθεί. Όπως ανέφερε ο κ. Σκόρδος η επιστήμη προσπαθεί να βρει λύσεις γι’ αυτό το φαινόμενο, αλλά κάθε άθλημα έχει τις ιδιαιτερότητές του.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.45 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 4)
19.00 Ολυμπιακός – Ιωνικός (COSMOTEsport 1)
20.30 Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός (COSMOTEsport 2)
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18.30 Ατρόμητος – Παναιτωλικός (NOVAsportς prime)
19.00 Βόλος – ΟΦΗ (COSMOTEsport 1)
21.30 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport 1)
21.30 Άρης – ΠΑΟΚ (NOVAsportς prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(2η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 6
ΠΑΟΚ 6
Ολυμπιακός 4
Βόλος 4
Παναιτωλικός 3
ΑΕΚ 3
—————————————————————————
Άρης 3
Ατρόμητος 3
Αστέρας Τρίπολης 2
Ιωνικός 1
ΠΑΣ Γιάννινα 1
Λαμία 1
Λεβαδειακός 1
ΟΦΗ 0
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι

Βαγγέλης Γυφτόπουλος