Από τον Κόντε οι ανανεώσεις συμβολαίων

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Πέδρο Κόντε για ανανέωση ενός ακόμα χρόνου της συνεργασίας, βρίσκονται οι του ΠΑΣ, βάζοντας στην υπόθεση αυτή και συναισθηματικούς λόγους. Ο Ισπανός φορ δεν μπόρεσε τα τελευταία δύο χρόνια να βοηθήσει την ομάδα λόγω των σοβαρών του τραυματισμών στο ξεκίνημα των δύο τελευταίων περιόδων και θέλει μια ακόμα ευκαιρία για να παίξει στον ΠΑΣ και να εξαργυρώσει τη στήριξη που είχε από την ομάδα και την αγάπη που του έδειξε ο κόσμος στις δύσκολες στιγμές. Έχει εκτιμηθεί επίσης πάρα πολύ και η συμπεριφορά του Κόντε, που ακόμα και με τις πατερίτσες (όταν έκανε αποκατάσταση) καθόταν στον πάγκο της ομάδας για να ενισχύσει ηθικά τους συμπαίκτες του. Και δεν αποκλείεται, όταν αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο να του προταθεί και πόστο μέσα στην ομάδα. Ο Κόντε κάνει διακοπές στην Ισπανία και είναι θετικός να τα βρει με τη διοίκηση, όπως θετικός είναι και ο Στάικος που πολλές φορές τον τελευταίο καιρό έχει εκφραστεί θετικά για τον έμπειρο ξένο φορ.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πρόταση ανανέωσης έγινε και στον Μορέιρα, που πιθανόν και αυτός να ανανεώσει το συμβόλαιο. Αφού κλείσουν οι δύο αυτές συμφωνίες, θα πάρουν σειρά και άλλοι παίκτες. Περισσότερο δύσκολη είναι η περίπτωση του Παναγιώτη Τσιντώτα που έχει προτάσεις από το εξωτερικό. Αλλά επειδή έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξάμηνη παρουσία του στα Γιάννινα, νιώθοντας και αυτός την αγάπη του κόσμου, αν δεν του κάτσει κάτι καλύτερο είτε στο εξωτερικό είτε σε μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, θα προτιμήσει τον «Άγιαξ της Ηπείρου».
Αυτές τις ημέρες θα βάλουν μπροστά και το θέμα του Στάικου, καθώς τυπικά η συνεργασία ως πρώτου προπονητή ήταν για έναν χρόνο. Όταν ο κόουτς τελειώσει κάποιες υποχρεώσεις με την σχολή προπονητών για να αναβάθμιση του διπλώματος, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους μεγαλομέτοχους Γιάννη και Παναγιώτη Χριστοβασίλη για να συμφωνήσουν στο πλάνο σχεδιασμού της νέας σεζόν και τα μεταγραφικά, ώστε να κλείσει και τυπικά αυτό το θέμα. Μέχρι τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν από το υπάρχον ρόστερ, ώστε να ξέρουν σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν για την απόκτηση κάποιων ικανών παικτών σε θέσεις κλειδιά, για να μην έχει η ομάδα τη νέα σεζόν τα γνωστά προβλήματα που είχε φέτος. Το ότι η ομάδα σώθηκε στα τελευταία παιχνίδια των πλέι άουτ δεν σημαίνει ότι διαγράφονται όλα τα προηγούμενα και οι αδυναμίες που υπήρχαν από τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού. Στο πρόγραμμα είναι μετά από κάποιες ημέρες να βρεθούν στα Γιάννινα ο Στάικος με τους νέους μεγαλομετόχους, παιδιά του αποβιώσαντος προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη για να δουν από κοντά κάποια θέματα. Επίσης στο πρόγραμμα είναι να δοθεί και συνέντευξη Τύπου από τους αδελφούς Χριστοβασίλη για να ενημερωθεί και ο κόσμος στα Γιάννινα τι σκέπτονται και ποια θα είναι η νέα εποχή στον ΠΑΣ Γιάννινα. Την θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που χήρεψε μετά τον θάνατο του Γιώργου Χριστοβασίλη, αναμένεται να πάρει ο γιος του Παναγιώτης Χριστοβασίλης.
Στο μεταξύ συνεχίζονται στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τα έργα συντήρησης στον αγωνιστικό χώρο που είχε άριστη συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια και σε συνθήκες ακραίων δυσμενών καιρικών φαινομένων. Έργα θα γίνουν και στα δύο γήπεδα που προπονείται ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ. Όλα αυτά γίνονται με τη συνεργασία και της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Μάλιστα στο γήπεδο που είναι προς την εθνική ομάδα θα γίνει νέος σχεδιασμός και διαπλάτυνση. 

Βαγγέλης Γυφτόπουλος