Έρχονται ο γκολκίπερ Νάγκι και ο μέσος Ροζάλες

Ανασκούμπωσαν για τα καλά τα μανίκια στον ΠΑΣ Γιάννινα, για την αναδιάρθρωση και ενίσχυση του ρόστερ με σκοπό την ενίσχυση με καλές μεταγραφές ώστε να δώσει με αξιώσεις τη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ. Η ήττα από τον Πανσερραϊκό με 2-0 μέσα στα Γιάννινα ήταν ηλεκτροσόκ για όλους, περισσότερο για τους μεγαλομέτοχους Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη, και ένα καμπανάκι κινδύνου, ότι αν δεν δυναμώσει το ρόστερ, είναι άμεσος ο κίνδυνος υποβιβασμού. Από χθες ξεκίνησαν έντονες διεργασίες και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Επιτέλους, γιατί, αρκετά είχε παρατραβήξει η αναβλητικότητα στο τελείωμα μεταγραφών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χτύπησε και ο Γρηγορίου το χέρι στο τραπέζι ζητώντας παίκτες.
Μετά τον δανεισμό για έξι μήνες από τη Μπόχουμ του Άγγλου ποδοσφαιριστή Ζόρντι Οσέι Τούτου, κλείνουν άλλες δύο μεταγραφές. Η μία αφορά τον Ούγγρο τερματοφύλακα Γκέργκελι Νάγκι που είναι σε διαδικασίας λύσης του συμβολαίου με τη Λαμία και η άλλη αφορά τον Αργεντινό Σαντιάγκο Ροζάλες που τελευταία ήταν στην ομάδα Μίτρε με αρκετές συμμετοχές. Ο Νάγκι, με τον οποίο ο Γρηγορίου είχε συνεχιστεί και τη Λάρισα, ίσως να είναι και σήμερα στα Γιάννινα, ενώ ο Ροζάλες αναμένεται μέχρι την Παρασκευή για να περάσει από τις ανάλογες εξετάσεις και να υπογράψει. Ο Σαντιάγκο Ροζάλες, μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα όσο και πίσω από τον φορ. Γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1995. Έπαιζε μέχρι και τις αρχές του χρόνου στη Μίτρε της χώρας του, ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Κόρντομπα, Ράσινγκ Κλουμπ και Αλντοσίβι. Την περασμένη σεζόν είχε 29 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της χώρας του και ήταν ενεργός μέχρι και τον Οκτώβριο.
Ο Νάγκι πριν πάει το περασμένο καλοκαίρι στη Λαμία φορούσε τη φανέλα της Paksi fc στη χώρα του (Ουγγαρία) από την οποία και έμεινε ελεύθερος. Ο Γκέργκελι Νάγκι γεννήθηκε στις 27-5-1994, έχει ύψος 1,97 και έχει παίξει στο παρελθόν στις Ουγγρικές Gyor, Vasas και Dunaujvaros ενώ έχει αγωνιστεί και στη χώρα μας το 2020 με την ομάδα της Λάρισας, στη Super League 1, καταγράφοντας συνολικά με τους “βυσσινί” 27 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νάγκι ήταν μέλος σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουγγαρίας U17, U19 και U21. Με τη Λαμία είχε έναν τραυματισμό στο χέρι και αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλο που έληξε με σκορ 2-2. Εκτός από τους παραπάνω, αναμένονται και άλλες τουλάχιστον δύο μεταγραφές, ίσως και τρεις.
Χθες λύθηκε η συνεργασία με τον τερματοφύλακα Μπόρις Κλέιμαν και δόθηκε δανεικός στα Χανιά. Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι με καλές προϋποθέσεις στον ΠΑΣ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και δεν είχε την προσφορά που θα ήθελαν στην ομάδα. Επίσης με συμφωνία λύθηκε η συνεργασία με τον Ισπανό μέσο Ίκερ Μπιλμπάο που ήταν από το καλοκαίρι εκτός πλάνων και αποστολών. Τρίτος υποψήφιος για αποχώρηση είναι ο Γκάρο, ο οποίος συνεχίζει πάντως να προπονείται κανονικά.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, με προπόνηση που έγινε το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. τα βλέμματα των παρισταμένων φιλάθλων, παρά το τσουχτερό κρύο, τράβηξε ο Ζόρντι Τούτου που έκανε την πρώτη προπόνηση. Ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα με τους υπόλοιπους παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί πρόγραμμα προσαρμογής και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου. Μάλιστα έλαβε μέρος στο δίτερμα, σημειώνοντας και ένα γκολ. Αυτό, έτσι για την ιστορία, καθρέφτης και γι’ αυτόν θα είναι ο αγωνιστικός χώρος στα επίσημα παιχνίδια. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με απογευματινές προπονήσεις, αφού το πρωί στο γήπεδο πιάνει πάγος. Για το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό τιμωρημένοι με κάρτες είναι οι Παντελάκης, Τζίνο και Παμλίδης. Και ο ΠΑΣ ακολούθησε την πρακτική όλων των μικρομεσαίων ομάδων που δηλώνουν παίκτες που συμπληρώνουν κίτρινες κάρτες, για την έκτιση των ποινών, στα παιχνίδια με μεγάλες ομάδες. Ο ΠΑΣ θα χρειαστεί περισσότερο αυτούς τους παίκτες στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, με Λαμία, Άρη, Βόλο, ΟΦΗ, απ’ ότι στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, καθώς από κάθε άποψη οι ερυθρόλευκοι είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος