Μία πρόταση για βιβλίο – Ανδρέας Νικολακόπουλος “Σάλτος” (2022, Εκδόσεις Ίκαρος)

Μετά τη θερμή υποδοχή, τις εξαιρετικές κριτικές για το βιβλίο του “Αποδοχή κληρονομιάς”, τις υποψηφιότητες για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2021, το Βραβείο Διηγήματος 2021 του λογοτεχνικού περιοδικού “Ο Αναγνώστης” και το Βραβείο Πεζογραφίας 2021 του περιοδικού “Κλεψύδρα”, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επιστρέφει με μια νέα συλλογή διηγημάτων: δεκατρείς νέες ιστορίες με το γνώριμο, μεστό αφηγηματικό του ύφος.

Στην εποχή του Μεσαίωνα οι λογικοί και σώφρονες άνθρωποι των πόλεων στοιβάζαν τους ψυχικά διαταραγμένους ή λοξούς σε μεγάλα ξύλινα καράβια χωρίς κουπιά και τους άφηναν να περιφέρονται ακυβέρνητοι στις θάλασσες. Οι πρωταγωνιστές των νέων διηγημάτων του Ανδρέα Νικολακόπουλου δεν ζουν στο Μεσαίωνα. Βρισκόμενοι όμως στη θάλασσα, στα βουνά, σε δάση, σε πόλεις, σε τρένα, σε πανεπιστημιακά εργαστήρια, ανάμεσα στα σύννεφα, απέκτησαν και οι ίδιοι την παλιά εκείνη λοξή ματιά. Η διαφορά είναι πως δεν φτιάχνονται πια μεγάλα ξύλινα καράβια.

Ελληνική Πεζογραφία
Α’ Έκδοση: 2022
Σελίδες: 176
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-523-5

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Εργάζεται ως σεφ σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου.

Η πρώτη του συλλογή διηγημάτων, “Μάκινα” (Εκδόσεις Ηδύφωνο), εκδόθηκε το 2019. Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του, “Αποδοχή κληρονομιάς”, εκδόθηκε το 2020 (Εκδόσεις Ίκαρος) και ήταν στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας / Διηγήματος – Νουβέλας, καθώς και για το Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας του λογοτεχνικού περιοδικού “Ο Αναγνώστης” και στη μακρά λίστα για το Βραβείο Πεζογραφίας 2021 του περιοδικού Κλεψύδρα.

Όποτε μπορεί, επιστρέφει στα βουνά.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα εδώ: https://issuu.com/ikarosbooks/docs/9789605725235