ΠΑΣ – ΟΦΗ 2-2 χάνοντας στο 89’ τη νίκη

Συννεφιασμένη Κυριακή και η σημερινή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Προηγήθηκε δύο φορές επί του ΟΦΗ με τα γκολ στο 19’ του Ροσέρο και στο 76’ του Μπάλαν, αλλά η κρητική ομάδα είχε απάντηση κάθε φορά που έβαζε γκολ ο ΠΑΣ, καθώς στο 56’ ο Τοράλ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 89’ ο Ντιουσέ ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο ΠΑΣ χάνει βαθμούς μέσα από τα χέρια του στα τελευταία λεπτά. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μέχρι το 75’ είχε προβάδισμα στο σκορ με τον γκολ του Παντελάκη (κακώς χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Μαυρομάτη) και έχασε τη μπουκιά από το στόμα όταν ο Ατρόμητος με δύο γκολ του Κιάταρσον στο 75’ και 86’ έκανε την ανατροπή σε 2-1. Αλλά και με τη Λαμία πάλι ο ΠΑΣ προηγήθηκε 1-0 με τον Εραμούσπε και ισοφάρισε στο 58’ ο Νούνιες. Σε τρία ματς προηγήθηκε και δεν κράτησε το αποτέλεσμα. Ειδικά στα δύο τελευταία με Ατρόμητο και ΟΦΗ, η διαμόρφωση των αποτελεσμάτων μοιάζει με χαρακίρι του ΠΑΣ. Στο Περιστέρι μέχρι το 75’ κρατούσε τρεις χρυσούς βαθμούς και τους έχασε, όπως έχασε και σήμερα άλλους τρεις χρυσούς βαθμούς στο 89’.
Να το πεις ατυχία, να το πεις ανικανότητα των παικτών, να το πεις κάτι άλλο; Όπως και να το πεις δεν έχει καμία σημασία και δεν αλλάζει η ουσία των πραγμάτων. Ο πάλαι ποτέ δυνατός «Άγιαξ της Ηπείρου» συνεχίζει να καταγράφει απώλειες στο βαθμολογικό ταμπλό και είναι από τις ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Σε τέσσερα ματς εντός έδρας με μικρομεσαίες ομάδες όπως Λαμία, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, ΟΦΗ ο απολογισμός είναι πέντε βαθμοί. Με εξαίρεση τον Παναιτωλικό που έκανε καλή εμφάνιση, οι άλλες τρεις δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο. Αν δεν πάρει τους βαθμούς που πρέπει από αυτά τα παιχνίδια που θα τους πάρει;
Στο σημερινό ματς με τον ΟΦΗ μπορούσε άνετα να πάρει τη νίκη καθώς την είχε αγκαλιά. Η Κρητική ομάδα είχε βαριά κορμιά, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που αυτή την φορά ήταν καλύτερος σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις, δημιουργώντας φάσεις και γκολ. Όμως κάτι του λείπει και δεν μπορεί να κρατήσει αποτελέσματα. Μπορεί σε κάποια διαστήματα να είχε κατοχή μπάλας ο ΟΦΗ, όταν είχε προβάδισμα ο ΠΑΣ και του έδινε χώρο για να κρατήσει το σκορ, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχε ούτε τη δύναμη, ούτε την ποιότητα που πρέπει να διαθέτει βάσει του ρόστερ που έχει. Ό,τι καλό έκανε ήταν από ατομικές προσπάθειες κάποιων ποιοτικών παικτών, ενώ στάθηκε και τυχερός σε κάποιες φάσεις, όπως αυτή στο 89’ που έγινε το 2-2, καθώς η μπάλα έφτασε στον σκόρερ Ντιουσέ από στραβοκλοτσιά του Λάρσον. Ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα του έδιναν ανάσες ζωής. Και αυτός δεν έκανε μεγάλο παιχνίδι, ήταν όμως καλύτερος από τον ΟΦΗ ή τέλος πάντων έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα έπρεπε να είναι ο νικητής. Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο ΠΑΣ δείχνει τελευταία σημεία ανάκαμψης και βελτίωσης, χωρίς όμως να φτάσει σε εκείνα τα επίπεδα που επιβάλλεται να έχει για να παλέψει με αξιώσεις για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να χάνει καταπληκτική ευκαιρία όταν από λάθος αμυντικού ο Παλίδης έστρωσε στον Ροσέρο που από κοντά σούταρε μόνος πάνω στον Μανδά. Ο ΟΦΗ απάντησε στο 19’ με ένα σουτ του Μπαλογιάννη μέσα από την περιοχή που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 19’ το γήπεδο πήρε φωτιά καθώς ο ΠΑΣ έκανε το 1-0 με πλασέ του Ροσέρο μετά από θαυμάσια πάσα του Μορέιρα. Με το γκολ αυτό οπισθοχώρησαν οι κυανόλευκοι για να κρατήσουν το προβάδισμα, δίνοντας χώρο στον ΟΦΗ που προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση. Στο 26’ κεφαλιά του Γκερέρο έφυγε άουτ, στο 34’ ο Πριόρ έκανε σωτήρια απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Μπαλογιάννη.
Με το ξεκίνημα του β’ μέρους το ματς πήρε άλλη τροπή καθώς στο 57’ ισοφάρισε 1-1 ο ΟΦΗ με πλασέ του Τοράλ σε κάθετη μπαλιά που του έβγαλε ο Γκερέρο. Λίγο μετά, στο 60’ ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία για γκολ όταν σε λάθος διώξιμο της μπάλας του τερματοφύλακα Μανδά, ο Ροσέρο ήταν μόνος του αλλά έχασε την ψυχραιμία και σούταρε άτσαλα πάνω στον γκολκίπερ. Στο υπόλοιπο διάστημα η μπάλα ανεβοκατέβαινε αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση και από τις δύο ομάδες. Στο 77’ ξεσηκώθηκε πάλι το γήπεδο όταν έγινε το 2-1 υπέρ του ΠΑΣ με πλασέ του Μπάλαν (είχε μπει ως αλλαγή στο 75’ στη θέση του Τζίμα) μετά από μεταβίβαση του Μπιλμπάο. Ο κόσμος συνεχώς έδινε κουράγιο στους παίκτες για να κρατήσουν το 2-1. Όλα έδειχναν ότι η νίκη δεν θα ξέφευγε από τους Γιαννιώτες. Όμως το φινάλε ήταν πάλι πικρό. Στο 89’ με 90’, μόλις ο τέταρτος διαιτητής είχε σηκώσει την καρτέλα για τις καθυστερήσεις των 4 λεπτών, ισοφάρισε 2-2 ο ΟΦΗ. Από μια στραβοκλοτσιά του Λάρσον η μπάλα με φάλτσο πήγε στον Ντιουσέ που με ένα φοβερό βολέ έξω από τη μεγάλη περιοχή ξετίναξε τα δίχτυα του ΠΑΣ.
Από τον ΠΑΣ διακρίθηκαν οι Ροσέρο, Μορέιρα, Καραχάλιος, Σόρια και σταθερός ήταν ο Πριόρ που δεν φέρει καμία ευθύνη για τα γκολ. Από τον ΟΦΗ καλά πήγαν Μπαλογιάννης, Γκερέρο, Ντιουσέ και ο Περέα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Σπυρόπουλο του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής και το Νιδριώτη του Συνδέσμου Αθηνών. Δαιτητής VAR ήταν ο Γκάμαρης του Συνδέσμου Αθηνών και βοηθός από τον ίδιο Σύνδεσμο ο Απτόσογλου. Κίτρινες: 43′ Καραχάλιος. Ο Ευαγγέλου πολλές φορές προκάλεσε τον κόσμο δίνοντας τρία με τέσσερα σφυρίγματα υπέρ του ΟΦΗ, εντελώς απροκάλυπτα. Υπερέβη τα εσκαμμένα και ήταν κακός διαιτητής για τους γηπεδούχους.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Πριόρ, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Τζίμας (75′ Μπάλαν), Ροσέρο, Μορέιρα (88′ Μπαγκαλιάνης), Παμλίδης (64′ Ριένστρα).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Mανδάς, Μαρινάκης (46′ Τζου), Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμαντής (80′ Γιαννούλης), Μεγιάδο, Περέα (80′ Καμάου), Λάρσον, Ντίκο (30′ λ. τρ. Ντουρμισάι), Τοράλ (71′ Ντιουσέ), Γκερέρο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βόλος – Λεβαδειακός 2-1
Άρης – Ιωνικός 2-1
ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-1
Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2
20.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-0
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20.00 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(8η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 24
ΑΕΚ 18
Βόλος 17
Ολυμπιακός 14
Άρης 13
ΠΑΟΚ 12
—————————————————————————
Παναιτωλικός 11
Ατρόμητος 11
Αστέρας Τρίπολης 8
Λαμία 7
ΟΦΗ 5
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Λεβαδειακός 3
Ιωνικός 2
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 Ατρόμητος – Βόλος (COSMOTEsport)
19.30 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport)
19.30 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports)
19.30 Παναθηναϊκός – Άρης (COSMOTEsport)
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

18.00 Λεβαδειακός – ΑΕΚ (NOVAsports)
20.00 ΟΦΗ – Λαμία (COSMOTEsport)

Νιόπλιας: Δίκαιο το αποτέλεσμα

Ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Νιόπλιας ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του και στη συνέντευξη Τύπου αρκέστηκε να πει: «Ναι θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα. Και οι δύο ομάδες είχαν τα καλά τους κομμάτια στο παιχνίδι. Εμείς είχαμε το διάστημα από το 50’-70’ καλή εικόνα, μετά ο κόσμος προσπάθησε να πιέσει τους παίκτες των Ιωαννίνων και πέτυχαν το γκολ. Ευτυχώς στο τέλος δεν το παρατήσαμε, είναι ένας καλός βαθμός για μας. Σίγουρα όλοι θέλουν τους τρεις βαθμούς, αλλά όπως είπα και πριν είναι δίκαιο εν τέλει το αποτέλεσμα».

Στάικος: Ψάχνουμε νίκη που θα μας δώσει ώθηση

Αρκετά ομιλητικός ήταν στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος, τονίζοντας ότι οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια για τη νίκη, υπάρχουν κακές συγκυρίες στην ομάδα και με την πρώτη νίκη θα ανεβεί η ψυχολογία και η απόδοση. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι που και για τις δύο ομάδες υπήρχε πίεση, ερχόμαστε από άσχημα αποτελέσματα. Ειδικά εμείς που παίζαμε και στην έδρα μας θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη. Προετοιμαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που είναι ποιοτικός, έχει κάποιες μονάδες που μπορούν να κάνουν διαφορά και επιλέξαμε να αμυνόμαστε στην κεντρική ζώνη και να βρίσκουμε χώρους με Ροσέρο, Μορέιρα και κάποια καλά κρατήματα που έχει ο Παμλίδης, για να φτάσουμε στη νίκη.
Σε γενικές γραμμές αυτό επετεύχθη, προηγηθήκαμε μ’ έναν τέτοιο τρόπο, ελέγξαμε το παιχνίδι που ήταν ισορροπημένο. Κατά διαστήματα βέβαια είχε περισσότερη κατοχή μπάλας ο ΟΦΗ, αλλά εμείς ήμασταν πιο πιεστικοί και επικίνδυνοι. Δεν έγιναν πολλές φάσεις, αλλά εμείς είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες κυρίως με τον Ροσέρο. Μετά το 1-1 προσθέσαμε έναν ακόμα επιθετικό τον Μπαλάν, έγινε αμέσως το 2-1, όσο περνούσε ο χρόνος πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να ελέγξουμε το ματς και να φτάσουμε στη νίκη. Ο αντίπαλος δεν μας απειλούσε, αλλά από το 85’ περίπου, με τις προωθήσεις του δεξιού μπακ έφερνε μεγάλες μπάλες στην περιοχή. Προσπαθήσαμε να το ελέγξουμε κι αυτό, αλλά τελικά δεχτήκαμε την ισοφάριση. Μας στενοχωρεί το αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν έχουμε πίστη, υπομονή και ενωτικό κλίμα νομίζω ότι θα γυρίσει και θα διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Και σ’ άλλα ματς είχαμε καλή εικόνα, παιχνίδι με παιχνίδι μπαίνει η ομοιογένεια, έχουμε πιο καλές αποστάσεις όταν δεν έχουμε την μπάλα, αλλά χρειαζόμαστε αποτελέσματα. Η εικόνα είναι καλύτερη σε κάποιους τομείς. Μία νίκη θα δώσει άλλη ώθηση στα παιδιά, θα δούμε καλύτερη εικόνα. Αναμένεται, πάντως, δύσκολη χρονιά και το καταλαβαίνετε».
Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπό του: «Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Όταν μια ομάδα δεν έχει αποτελέσματα ο πρώτος που δέχεται αποδοκιμασίες είναι ο προπονητής. Πάντα υπάρχει σεβασμός για τον κόσμο, δεν είμαι αχάριστος, σεβόμαστε όσους μας επιδοκιμάζουν και μας αποδοκιμάζουν. Νομίζω ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα και θα ηρεμήσουν όλοι, να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και να χτιστεί μια καινούργια ομάδα. Πέρυσι είχε βάσεις η ομάδα δεν έγινε σ’ ένα καλοκαίρι. Θέλει τώρα περισσότερη προσπάθεια, χωρίς λόγια. Ό,τι και να λένε οι φίλαθλοι ο σεβασμός μου προς αυτούς είναι απεριόριστος. Καταλαβαίνω ότι είναι απογοητευμένοι».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος