Στο κανάλι του Ajax οι ομορφιές της Ηπείρου

Στο επίσημο κανάλι του Άγιαξ στο διαδίκτυο ανέβηκε και το βίντεο από την επίσκεψη των βετεράνων παικτών και το φιλικό με τους βετεράνους του ΠΑΣ Γιάννινα, που έγινε στις 6 Ιουλίου 2022 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η κάμερα του Άγιαξ κατέγραψε τα πάντα και τώρα μέσω αυτής της προβολής γίνεται τεράστια διαφήμιση και για την περιοχή μας.
Αυτό που έκανε ξεχωριστό αυτό το παιχνίδι που το παρακολούθησαν περίπου 3500 με 4000 θεατές, στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω διακοπών, είναι ο ιστορικός συμβολισμός του, καθώς ο ΠΑΣ έχει το προσωνύμιο «Άγιαξ της Ηπείρου», λόγω της ποιότητας που είχε ως ομάδα στη δεκαετία του ’70, τότε που μεσουρανούσε στην Ευρώπη ο Αίαντας της Ολλανδίας με επικεφαλής τον μεγάλο Γιόχαν Κρόιφ. Οι Γιαννιώτες αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και το απέδειξαν με την εντυπωσιακή παρουσία τους στο γήπεδο. Την ημέρα εκείνη έγιναν τιμητικές βραβεύσεις.
Το παιχνίδι είχε αρκετό ενδιαφέρον και πολλές φορές ακούστηκαν χειροκροτήματα από την εξέδρα. Ο Άγιαξ σαφώς ανώτερος κέρδισε δίκαια με σκορ 7-2. Βέβαια στα παιχνίδια αυτά, προέχει η προσπάθεια, η αναβίωση στιγμών του παρελθόντος με παίκτες που υπήρξαν παλιότερα πρωταγωνιστές των γηπέδων. Η σειρά της επιτυχίας των τερμάτων του αγώνα ΠΑΣ – Άγιαξ: 11’ Μπέριγκτερ 0-1, 16’ Χαριστέας 0-2, 20’ Σνο 0-3, 35’ Τσιατούρας με πέναλτι 1-3, 41’ Ταχαμάτα 1-4, 50’ Τσιατούρας 2-4, 69’ Χαριστέας 2-5, 73’ Σνο 2-6, 81’ Χόζε 2-7. Διαιτητής του αγώνα ο Δημήτρης Θάνος με βοηθούς Κώστα Δάλλα, Δημήτρη Γούκο και τέταρτο τον Αποστόλη Γεωργίου.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Χαρίσης): Ντέτσικας, Κώνστας, Θεοδωρής, Λαδιάς, Οικονόμου, Κοζανίτης, Θάνος, Παπαβασιλείου, Τσάλης, Λιάκος, Μουφ. Αγωνίστηκαν και οι Μάστακας, Κουβεντάρης, Ζαβογιάννης, Τσιατούρας, Γκαρόζης, Γραμμόζης, Σκούφαλης, Ντάσιος, Παπαρούνας, Κοντοδήμας, Γήτας, Παπανικολάου, Γιαννάκης, Κλείτσας, Μητσόπουλος, Νέος, Βαρτζιώτης, Στεργίου, Ζώης, Τζιάλλας, Μπουτσουρής, Κατερίνης, Γκολφινόπουλος.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΓΙΑΞ: Τόμασεν, Κέντερς, Λίντενμπεργκ, Βίντερ, Προμές, Σνο, Σβαρτ, Ταχαμάτα, Γκέριτσεν, Χαριστέας, Μπέριγκτερ. Αγωνίστηκαν και οι Μίλερ, Σπλίντερ, Μπόμπσον, Σχούνακερ, Ρούστενμπεργκ, Χόζε.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Το βίντεο στο AJAX TV θα το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: