‘άαλά!

Εκεί που ο Νυχτοκρώλης είχε πάρει τα πάνω του και έβλεπε να ανεβαίνει η κίνηση στα μαγαζιά, να τον που έχει πέσει και τον έπιασε η απαισιοδοξία. Για να δούμε τι μας είπε..

Που λες, τζίφος η δουλειά. Θυμάσαι που σου ‘λεγα ήρθε κόσμος κι είν’ ωραία; Γράψε λάθος. Μια Παρασκευή, ένα Σάββατο, άντε βάλε και μια Κυριακή, κι αυτό είναι όλο.

Δε μπορώ και να βρίσω, κατάλαβες τι γίνεται; Τόσα χρόνια ήμασταν φτηνοί για τσ’ Ευρωπαίους, τώρα στενεύονται κι αυτοί. Άνοιξε μαγαζί εστιατόριο, πας με παρέα, τρως και γράφει 25 ευρώ το άτομο. Κακώς θα πεις. Συμφωνώ, χίλια τα εκατό μαζί σου. Σκέψου, όμως, οι πρώτες ύλες που θα πάρει να μαγειρέψει ο δικός σου, φτηνές είναι ή ακριβές. Α, γεια σου, στο Θεό.
Και τα πάγια, πού τα πας; Προκαταβολή φόρου, ρεύμα μην τα συζητάς. Αμ και τα νοίκια;
Είμαι μίζερος και λαϊκιστής; Αλήθεια; Πες το στους μαγαζάτορες.
Λες θα στρώσει και θα έρθει ο κόσμος. Ξημερώνει 12 Ιούλη, πότε θα έρθει ο κόσμος; Κατά πώς φαίνεται ξαναγυρνάμε σε σεζόν σαρακοστή. Πού να βγει μεροκάματο έτσι; Παίζανε Αθήνα στο Τέρα Βάιμπ οι Ντιπ Περπλ με Σάξον. Αν πήγα; Με τι φράγκα; Αν αφήνω τώρα μεροκάματα, τι θα κάνουμε το χειμώνα, θα τη βγάλουμε σαν το τζίτζικα;
Δε βγαίνει αδερφέ, δε βγαίνει έτσι.
Άντε να δούμε τι θα γίνει.
Το νου σου.
Μιλάμε.
Ο Νυχτοκρώλης