Τα φιλικά που έκλεισε στην Πολωνία ο ΠΑΣ

Μετά το χθεσινό ρεπό της Κυριακής επέστρεψαν στις προπονήσεις από χθες οι παίκτες του ΠΑΣ. Έγιναν διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, υπό την επίβλεψη του Θανάση Στάικου. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι 20 Ιουλίου στα Γιάννινα. Στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πολωνία, όπου στην περιοχή του Κίελτσε θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας για ένα δεκαήμερο. Είναι σε συζητήσεις για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων με τις πολωνικές ομάδες Κρακοβία, Ραντόμιακ (α’ κατηγορία) και την ισραηλινή Χάποελ Κίριατ Σμόνα (β’ Ισραήλ). Εντός των ημερών θα κλειστούν και οι ημερομηνίες. Ο Στάικος ζήτησε να κλειστούν συνολικά έξι φιλικά παιχνίδια, τρία στην Πολωνία και τρία εντός του Αυγούστου στην Ελλάδα. Για τη δεύτερη ενότητα, είναι κλεισμένα τα φιλικά με Πανσερραϊκό στα Γιάννινα (4/8) και με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (13/8). Απομένει να κλειστεί ακόμα ένα φιλικό, είτε εντός είτε εκτός έδρας.
Την Κυριακή οι παίκτες πήραν ανάσες ξεκούρασης με το ρεπό που τους έδωσε ο Στάικος. Βγήκε μια κουραστική εβδομάδα που ήταν η πρώτη στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Και κάποιες ημέρες οι προπονήσεις έγιναν και σε δύσκολες γηπεδικές συνθήκες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που είχαν σημειωθεί στα Γιάννινα. Προς το τέλος της εβδομάδας βελτιώθηκε ο καιρός και είχε την ευκαιρία ο κόουτς να κάνει τις προπονήσεις σε ανοιχτό γήπεδο, δίνοντας την ευκαιρία να δουλέψει καλύτερο στο κομμάτι της τακτικής με τη μπάλα. Παράλληλα με γοργό ρυθμό εξελίσσονται οι εργασίες ανάπλασης των βοηθητικών γηπέδων με νέο αποστραγγιστικό δίκτυο και νέο τάπητα. Από αρχές Σεπτεμβρίου και μετά η ομάδα θα μπορεί να προπονείται στο δικό της ανακαινισμένο βοηθητικό γήπεδο.
Αυτή την εβδομάδα ίσως να υπάρξουν και εξελίξεις στα μεταγραφικά. Επί του παρόντος υπάρχουν σενάρια, φήμες, άκρατη μεταγραφολογία, αλλά από τη στιγμή που δεν πέφτουν υπογραφές και δεν κλείνονται συμφωνίες, όλα είναι στον αέρα. Η μεταγραφική δραστηριότητα του ΠΑΣ είναι ιδιαίτερα φτωχή και περιορίζεται στην απόκτηση του Κλέιμαν και την ανανέωση συμβολαίων με τους Κόντε και Αθανασίου. Συμβαίνει για πρώτη φορά να φτάνει η προετοιμασία στο αποκορύφωμά της και να μην έχουν γίνει οι περισσότερες μεταγραφές. σε αυτό το κομμάτι υπάρχει πραγματικά δυστοκία τον τελευταίο καιρό.

ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Τέλος, το περασμένο Σάββτο η ομάδα βετεράνων του ΠΑΣ ταξίδεψε στην Αυλώνα Αλβανίας όπου έδωσε φιλικό παιχνίδι με τους βετεράνους της Φλαμουρτάρι. Οι Γιαννιώτες κέρδισαν με σκορ 2-0 με γκολ του Γιώργου Ντάσιου. Σε εκδήλωση που έγινε εκεί, γιορτάστηκε η 57η επέτειος από την ίδρυση του ΠΑΣ, κόβοντας την τούρτα ο αρχηγός Νίκος Λιάκος υπό τον ήχο του ιστορικού ύμνου του Αλέκου Κιτσάκη. Με τον ΠΑΣ αγωνίστηκαν οι Μάστακας, Ντάσιος, Μπουτσουρής, Βαρτζιώτης, Ζαβογιάννης, Κοντοδήμας, Γκαρόζης, Σκούφαλης, Παπαβασιλείου, Νέος, Γιαννάκης και στο β’ ημίχρονο ως αλλαγή οι Κουβεντάρης, Τσάλης, Στεργίου, Λιάκος, Παπαρούνας Παπανικολάου, Κλείτσας, Τζιάλλας.

ΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΙ

Τέσσερις ομάδες έμειναν ακόμα για να κλείσουν την τηλεοπτική «στέγη» για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Πρόκειται για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανσερραϊκό. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες λένε ότι ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός θα κλείσουν στη NOVA, η οποία μαζί με τους Άρη, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης θα αριθμεί πάλι 6 ομάδες. Από την άλλη μεριά η COSMOTE ετοιμάζεται να ανανεώσει με την ΑΕΚ, παρά το γερό μπάσιμο της NOVA. Έτσι μαζί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικό, Κηφισιά και Βόλο θα έχει πάλι 8 ομάδες. Μένει να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, λογικά εντός των επόμενων ημερών και σίγουρα πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για την άλλη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

ΣΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ Ο ΚΟΥΑΔΡΑ

Παίκτης του Λεβαδειακού είναι και επίσημα ο Μαξιμιλιάνο Κουάδρα για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο 28χρονος Αργεντινός μεσοεεπιθετικός μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το όνομά του είχε προταθεί δύο φορές στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον περασμένο χειμώνα, αλλά και σχετικά πρόσφατα, ωστόσο η ηπειρωτική ομάδα δεν έδειξε κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει.

ΟΡΙΖΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Για την Πέμπτη (13/7) στις 14:00 ορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ λιγκ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ άλλων, η διοργανώτρια αρχή θα ορίσει τις ώρες των αγώνων για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα, όπως είχε ανακοινωθεί, θα αρχίσει στις 18 Αυγούστου.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ο Βιθέντε Ιμπόρα είπε “αντίο” στη Λεβάντε μέσω μηνύματος στα social media, αφού ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.
– Ο Παναιτωλικός απέκτησε τον Μπρούνο Ντουάρτε, τον οποίο γνωρίζει καλά ο Σούρερ, ως δανεικό από την Ντεπορτίβο Κουένκα του Εκουαδόρ.
– Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Τόμας Κεντζιόρα περνά από ιατρικές εξετάσεις. Ο δικέφαλος τον αποκτά με νέο δανεισμό για την επόμενη σεζόν από την Ντιναμό Κιέβου.
– Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποχαιρέτησε τον κόσμο και την οικογένεια του Ολυμπιακού μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του, επισημαίνοντας τη μεγάλη αγάπη που νιώθει για την ομάδα.
– Η Κηφισιά ανακοίνωσε τη Δευτέρα (10/7) την έναρξη της συνεργασίας της με τον 22χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Νικοπολίδη, γιό του παλιού διεθνή γκολκίπερ Αντώνη Νικοπολίδη.
– Σε ακόμη μία μεταγραφική προσθήκη ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε την Κυριακή (9/7) η Λαμία, με την ομάδα της Φθιώτιδας να ανακοινώνει την απόκτηση του πρώην επιθετικού της ΑΕΛ, Ματίας Ακούνια.
– Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επαναπατρίζεται αφού έπειτα από τέσσερα χρόνια σε Λα Κορούνια και Μπόχουμ τα βρήκε με τον ΟΦΗ.
– Παίκτης του Βόλου είναι κι επισήμως από την Παρασκευή (7/7) ο Σλοβάκος επιθετικός Σάμουελ Μραζ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025.

ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΙΑΚΟΣ

Κανονικά έλαβε μέρος στην απογευματινή προπόνηση ο Γιάννης Κιάκος που ήταν εκτός προγράμματος τις τελευταίες ημέρες. Ο Θανάσης Στάικος είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Στις προπονήσεις συμμετέχει δοκιμαστικά ο 19χρονος Μιχάλης Τσουμάνης από τη Λάρισα. Αποχώρησε ο Αχιλλέας Οικονομίδης καθώς δεν θα προχωρήσει ο ΠΑΣ στην απόκτησή του. Ο Σλοβάκος Μπεγκάλα συνεχίζει τις προπονήσεις και αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο.

TA ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σε κυκλοφορία θέτει από σήμερα Τρίτη η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν 2023-24. Όσοι κάνουν ανανέωση των καρτών που κατέχουν ή αγοράσουν εισιτήριο μέχρι 4 Αυγούστου, οι τιμές θα είναι μειωμένες, σε σχέση με τις τιμές αγοράς από 7 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου.
Για τις θύρες 3-4-6 της μεγάλης εξέδρας οι τιμές είναι 180 ευρώ και 200 ευρώ από 4/8 και μετά. Τα ειδικά εισιτήρια για άνεργους, φοιτητές, γυναίκες και ηλικίας άνω των 65 ετών, κοστίζουν το καθένα 150 ευρώ και από 4/8 και μετά 170 ευρώ. Τα παιδικά αρχική τιμή 50 ευρώ και μετά από 4/8 60 ευρώ.
Για τις θύρες 9 και 10 της μικρής σκεπαστής, τα κανονικά εισιτήρια έχουν τιμές 150 και 170 ευρώ. Τα εισιτήρια ειδικών κατηγοριών έχουν τιμές 130 και 150 και τα παιδικά 50 και 60 ευρώ.
-Για τη θύρα 3 Vips στις σειρές Η-Θ-Ι οι τιμές είναι 250 και 300 ευρώ, στις σειρές Λ-Σ οι τιμές είναι 230 και 270 ευρώ και στη θύρα 5 GOLD οι τιμές είναι 450 και 500 ευρώ.
Σε δελτίο Τύπου η ΠΑΕ διευκρινίζει για τις πωλήσεις των εισιτηρίων ότι τα εισιτήρια διαρκείας θα έχουν ισχύ στους αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στους αγώνες πλέι οφ ή πλέι άουτ και σε όλους τους εντός έδρας αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος