Δύο ταινίες – προτάσεις για το τριήμερο/ από την Χριστίνα Μίχου

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά ! Για το τριημερο που έρχεται δυο προτάσεις για θέαση στο σπίτι.

Για τους λάτρεις των θρίλερ παίζει στο Disney+ το BARBARIAN ένα θρίλερ που δεν βγήκε στις ελληνικές αίθουσες καθόλου. Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τα θρίλερ. Men ,Χαμογέλα,Το μενού ,Ούτε καν,Νεκρό τηλέφωνο και Χ ήταν μερικά από τα θρίλερ που τρόμαξαν το κοινό για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα. Δείτε το BARBARIAN χωρίς να ξέρετε πολλά πολλά για την υπόθεση για να είστε απροετοίμαστοι για αυτό που πρόκειται να συμβεί.

Πολύ λίγα για την υπόθεση: Σ’ ένα εδώ και χρόνια κοινωνικά εξαθλιωμένο από την οικονομική κρίση Ντιτρόιτ, η νεαρή Τες δοκιμάζει την τύχη της συμμετέχοντας σε μια συνέντευξη για πιθανή θέση εργασίας και πρέπει να διανυκτερεύσει σ’ ένα Airbnb που έχει κλείσει, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τη συγκεκριμένη γειτονιά στην οποία βρίσκεται το σπίτι που θα μένει για όσο χρόνο χρειαστεί. Η βραδιά είναι κρύα και βροχερή, ο κωδικός στην πόρτα δεν λειτουργεί και μέσα υπάρχουν… φώτα ανοιχτά! Μαζί, κι ένας εντελώς άγνωστος τύπος, ο οποίος της ανοίγει και την ενημερώνει ότι κι εκείνος έχει νοικιάσει το σπίτι από ένα άλλο site! Ο (επίσης νεαρός σε ηλικία) Κιθ, λοιπόν, θα της κάνει την πρόταση που… όλοι θα (έπρεπε να) φοβόμασταν: «Γιατί δεν μπαίνεις μέσα;…… Μην διαβάσετε τίποτα άλλο για το φιλμ ,απλά «μπείτε άφοβα» και τρομάξτε…..

2η επιλογή, στο Netflix ,τo GLASS ONION με τον Ντάνιελ Γκρεγκ ξανά στο ρόλο του διάσημου ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ που μόλις αναζητούσε μια περιπέτεια για να τον βγάλει από την… μπανιέρα της ανίας. To 2019 είχαμε δει το Στα μαχαίρια(KNIVES OUT) Ολη η γοητεία του δεύτερου αυτού μέρους κρύβεται κυριολεκτικά στις σεναριακές ανατροπές, σε δυο τρία plot twists και σε ένα ξέφρενο φινάλε, που βέβαια όλα αυτά κάπου τα έχουμε ξαναδεί, αλλά ποτέ δεν βαριόμαστε να βλέπουμε σε κάθε ιστορία μυστηρίου που σέβεται τον εαυτό της! Ενας εκατομμυριούχος καλεί τους φίλους του στο ιδιωτικό νησί του στην Ελλάδα(γυρισμένη η ταινία στις Σπέτσες και στο πολυτελές θέρετρο ΑΜΑΝΖΟΕ εν μέσω καραντίνας 2021) για ένα Σαββατοκύριακο με κεντρική ατραξιόν το παιχνίδι μυστηρίου της δολοφονίας του. Οι φίλοι του είναι μια γερουσιαστής, ένα πρώην μοντέλο νυν influencer , ένας μάλλον συντηρητικός επιστήμονας κι ένας YouTuber με εκατομμύρια followers που ζει με τη μαμά του. Μαζί τους θα φτάσουν στο νησί, η πρώην συνεργάτης του εκατομμυριούχου, την οποία έχει «πουλήσει», πετώντας την έξω από την κοινή τους επιχείρηση. Και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μην χάσετε δευτερόλεπτο από την απόλαυση μιας ταινίας που διαθέτει ιδέες, κέφι (αν και σε υπερβολική διάρκεια), τον Ντάνιελ Κρεγκ να νιώθει πιο άνετα κι από τον Τζέιμς Μποντ και μια ατυχή επιλογή στην περίπτωση του Εντουαρντ Νόρτον. Το «Glass Onion» παραμένει μια διασκεδαστική ιστορία εγκλήματος-μυστηρίου, αν και η σάτιρα για τη νεόκοπη hi tech ελίτ των καιρών μας μοιάζει αφελής και τραβηγμένη.

Χριστίνα Μίχου