Το πρώτο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της πόλης μας ήρθε για να μείνει

Τις πρώτες μέρες του Μάη, θα λάβει χώρα στην πόλη μας το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Short Encounters. Θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε ζωντανό χώρο, καθώς εδώ και καιρό υφίσταται στον κυβερνοχώρο, δηλαδή ονλάιν. Πρόκειται για δημιούργημα του συμπολίτη μας, κινηματογραφιστή και συγγραφέα Κυριάκου Κοτσίνη. Οι συστάσεις περιττεύουν μια και ο κ. Κοτσίνης είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της πόλης μας. Πέρα από τις ταινίες του – μικρού μήκους και αυτές – και το βιβλίο του, συχνά πυκνά παίζει ως ντι τζέι σε γνωστά στέκια της πόλης μας, όπου επιλέγει τα αγαπημένα του ροκ και μπλουζ (και όχι μόνο) κομμάτια.

Να σημειωθεί πως το φεστιβάλ θα αναμεταδίδεται παράλληλα στο διαδίκτυο μέσα από το επίσημο κανάλι του φεστιβάλ. Νομίζω πως γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο καλό θα κάνει στην παραέξω εικόνα της Πρέβεζας, καθώς πρόκειται για σπουδαία διαφήμιση διεθνώς. Εξάλλου, έχω την αίσθηση πως θα κάνει πολύ καλό και στην ίδια την πόλη σε ότι αφορά σε εμάς, τους μόνιμους κατοίκους. Θα προβληθούν πολλά καλλιτεχνικά έργα – γιατί περί αυτού πρόκειται – δημιουργών από άλλες χώρες με διαφορετικές προσλαμβάνουσες και, εντέλει, άλλη κουλτούρα. Γνωρίζω πως στην όμορφη πόλη μας υπάρχει κόσμος διψασμένος για κάτι ιδιαίτερο και εκτός των συνηθισμένων. Μένει να δούμε την δυναμική του. Πεδίον δόξης λαμπρόν, επομένως.

Κώστας Μαζιώτης

υγ Ο Τοποτηρητής θα στηρίξει το φεστιβάλ με κάθε δυνατό μέσον. Να είσαι σίγουρος!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Short Encounters
International Film Festival

Σας ενημερώνουμε ότι τη χρονική περίοδο μεταξύ της 4ης και της 8ης Μαΐου του 2022, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας το πρώτο του ζωντανό διαγωνιστικό γεγονός, για τις ταινίες που υποβλήθηκαν στο φεστιβάλ το έτος του 2021.

Την περίοδο από 01/01/2021 έως και 31/12/2021, το Short Encounters International Film Festival, δέχτηκε πάνω από 800 μικρού μήκους ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, εκ των οποίων θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό 129. Εξ αυτών, οι 55 ταινίες θα προβληθούν στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, διεκδικώντας τα ετήσια βραβεία στις αντίστοιχες κατηγορίες, ενώ οι υπόλοιπες 74 θα προβληθούν εκτός διαγωνιστικού προγράμματος.

Οι προβολές που θα λάβουν χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (ΟΑΣΗ), θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 04/05 και θα τελειώσουν το Σάββατο, 07/05.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 08/05, με την επίσημη Τελετή Λήξης, κατά τη διάρκεια της οποίας και υπό την καθοδήγηση του μουσικού διευθυντή του φεστιβάλ, θα ερμηνευτούν από ζωντανό σχήμα μουσικών οι εφτά υποψήφιες για την καλύτερη μουσική επένδυση σε ταινία, συνθέσεις.

Κατόπιν, επίτιμα μέλη της κριτικής επιτροπής, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, θα παρουσιάσουν τα βραβεία στις 15 διαγωνιζόμενες κατηγορίες.
Για κάθε κατηγορία βραβείων θα προβάλλεται προ της ανακοίνωσης, αντίστοιχο βίντεο που θα παρουσιάζει τις διαγωνιζόμενες ταινίες/καλλιτέχνες κτλ.

Η τελετή λήξης θα καλυφθεί ζωντανά και θα μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι του φεστιβάλ.

Οι φίλοι της 7ης Τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με δημιουργούς που θα επισκεφτούν το φεστιβάλ, αλλά και να παρακολουθήσουν ταινίες που έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως (Tribeca, Sundance, Raindance, Rhode Island, LA Shorts κ.α.)
έχοντας αποσπάσει σπουδαίες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και μία υποψηφιότητα για βραβείο Oscar.

Τη συνδιοργάνωση του φεστιβάλ έχουν αναλάβει η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας (ΚΛΠ), ο Δήμος και η Περιφέρεια Πρέβεζας, ενώ η είσοδος στις προβολές καθώς και στην Τελετή Λήξης, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κυριάκος Κοτσίνης
Διευθυντής Φεστιβάλ