Χωρίς Ριέστρα, Τζίμα και Τσαούση ο ΠΑΣ

Το κενό που αφήνει στη μεσαία γραμμή ο τραυματισμός του Ντάαν Ριένστρα θα προσπαθήσει καλύψει ο προπονητής Θανάσης Στάικος. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο Ολλανδός κεντρικός μέσος έπαθε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θλάση β’ βαθμού και θα χρειαστεί χρόνος αποκατάστασης τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Σε αυτόν τον ενάμιση μήνα θα γίνουν δύσκολα παιχνίδια και θα χρειαστεί ο κόουτς να δώσει λύσεις. Είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ο Αλέξανδρος Λώλης ως επιτελικός μέσος, ένας προικισμένος ποδοσφαιριστής και σε καλή ηλικία με καλές επινοήσεις και ποιότητα. Είναι και μια ευκαιρία και για τον Λώλη να αρπάξει από τα…μαλλιά την ευκαιρία που τυχόν θα παρουσιαστεί. Για απόκτηση και ενός επιπλέον κεντρικού μέσου έψαχνε επί πολύ καιρό ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά είχε «κολλήσει» στην περίπτωση δανεισμού του Φαντιγκά από τον Ολυμπιακό η οποία τελικά δεν έγινε. Πρόσφατα αποκτήθηκε ο Έφορντ ως ελεύθερος αλλά είναι επιθετικός και όχι χαφ. Αν γίνει και άλλη κίνηση στη μεταγραφική σκακιέρα θα φανεί στη συνέχεια. Εκτός από την απουσία του Ριένστρα, δεν υπολογίζεται για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ ο τραυματίας από καιρό Κύρκος, ενώ σήμερα ίσως μπει σε ρυθμούς προπονήσεων ο Πέδρο Κόντε που είχε ενοχλήσεις στο νεύρο του ισχίου. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα τεθεί στη διάθεση του Στάικου. Επίσης θα απουσιάσουν οι Τζίμας και Τσαούσης που συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή με τον ΠΑΟΚ. Αντί του Τζίμα προορίζεται ο Ροσέρο και αντί του Τσαούση ο Κιάκος. Χθες οι παίκτες είχαν ρεπό και από σήμερα θα ξεκινήσουν εντατικές προπονήσεις βάζοντας στο κάδρο το παιχνίδι με τον Δικέφαλο στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Με τον νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ για το 2023 οι παίκτες θα τιμωρούνται με μία αγωνιστική με τη συμπλήρωση 3 κίτρινων καρτών και όχι 4 όπως ίσχυε πριν για πολλά χρόνια. Επίσης με μία αγωνιστική θα τιμωρούνται και όταν συμπληρώνουν 6, 9, 12 κίτρινες κάρτες, πάντα στην ίδια διοργάνωση. Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οι ποινές εκτελούνται την επόμενη αγωνιστική, ενώ στα επαγγελματικά οι ομάδες μπορούν να επιλέξουν αγώνα από την προσεχή τετράδα που ακολουθεί.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΚΟΝΤΕ

Μπορεί ο Πέδρο Κόντε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να αγωνίστηκε μόνον στα παιχνίδια με Κηφισιά και Παναθηναϊκό, αλλά με τα δύο γκολ που σημείωσε στην πρεμιέρα με την Κηφισιά τον έχει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ. Στην πρώτη θέση με 3 γκολ είναι ο Μασούρας του Ολυμπιακού με 4 συμμετοχές και ο Μπερνάρ του Παναθηναϊκού με 3 συμμετοχές.

21 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ ανακοίνωσε ότι από τις δικές του ακαδημίες ποδοσφαίρου προωθήθηκαν στις ομάδες Νέων της ΠΑΕ 21 ποδοσφαιριστές. «Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και στο άθλημα που αγαπούν, ευελπιστώντας να αξιωθούν κάποια να φτάσουν στην μεγάλη μας ομάδα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι τα τρία τελευταία χρόνια ακολουθείται στα τμήματα υποδομών η τακτική της Κοπεγχάχης για τη διάπλαση και σωστών χαρακτήρων με προπονητές που είναι και καθηγητές φυσικής αγωγής στην πλειονότητά τους.

ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει αφήσει στην άκρη το παιχνίδι με τον ΠΑΣ και η σκέψη του είναι στο αυριανό παιχνίδι που θα δώσει στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με την ομώνυμη ομάδα για τους ομίλους του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος