Τσιντώτας και δοκάρια κράτησαν όρθιο τον ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ έχοντας έναν καταπληκτικό Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια κατάφερε να πάρει ισοπαλία 1-1 και έναν πολύτιμο βαθμό στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο γήπεδο Περιστερίου. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ ήταν καταπληκτικός, πραγματικός γίγαντας, καθώς έκανε τρεις με τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις σε φάσεις που χωρίς την δική του παρέμβαση θα ήταν γκολ. Πέρα από τον Τσιντώτα, ο ΠΑΣ είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς ο Ατρόμητος έκανε πολλές φάσεις και στο τέλος είχε δύο δοκάρια. Αντίθετα ο ΠΑΣ δεν είχε καμία άξια λόγου ευκαιρία πλην του καταπληκτικού γκολ του Παμλίδη στο 27’, ισοφαρίζοντας σε 1-1, αφού ο Ατρόμητος είχε πετύχει γκολ από το 7’ με τον Ακιμπού Καμαρά. Μπορεί η γενικότερα εικόνα του ΠΑΣ ως ομάδα να μην ήταν καλή, αλλά ο βαθμός είναι χρυσός από πολλές απόψεις. Πρώτον γιατί ανακόπηκε ένα αρνητικό σερί πολλών αγώνων βαθμολογικής στειρότητας και δεύτερον με την ισοπαλία αυτή η ομάδα παίρνει παράταση ζωής, βελτιώνοντας και την ψυχολογία των παικτών.
Ο Ατρόμητος μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και με το γρήγορο γκολ του Καμαρά στο 7’ έβαλε πάγο στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η πίεση συνεχίστηκε αλλά από ένα σημείο και μετά ο ΠΑΣ αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 27’ με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Παμλίδη που πλάσαρε τον Γιαννιώτη. Εξίσου καταπληκτική ήταν και η πάσα του Τζίμα προς τον σκόρερ, αφού προηγουμένως έκλεψε τη μπάλα από αντίπαλό του. Από εκεί και μετά λίγες φορές ο ΠΑΣ μπόρεσε να πατήσει στην περιοχή του Ατρομήτου, χωρίς να κάνει κάποια αξιόλογη φάση για γκολ. Ο Ατρόμητος πίεσε περισσότερο στην επανάληψη, επιζητώντας με πάθος τη νίκη, αλλά έπεσε πάνω στον καταπληκτικό Τσιντώτα και στα…δοκάρια που δεν επέτρεψαν ένα δεύτερο γκολ. Ήταν σαφώς ανώτερος από τον ΠΑΣ, πολύ πιο ποιοτικός. Οι Γιαννιώτες δεν λύγισαν, άντεξαν στην πίεση, στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξαν αμυντικά για να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το ματς δε αντέχει σε περισσότερη κριτική. Ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο και ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βάλει οδοφράγματα και σποραδικά να βγαίνει μπροστά, μήπως κάνει κάποια αντεπίθεση για γκολ.
Οι Γιαννιώτες αυτό που κρατούν από τη μάχη του Περιστερίου είναι ο πολύτιμος βαθμός και η αξία του Τσιντώτα, όπως και του Εραμούσπε που ξεχώρισαν από τους άλλους παίκτες. Η γενικότερη εμφάνιση δεν ήταν καλή. Η ισοπαλία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις εμφανείς αδυναμίες του πάλαι ποτέ δυνατού «Άγιαξ της Ηπείρου». Ευτυχώς περίσσεψε το πάθος κάποιων παικτών, που αγωνίστηκαν με το μαχαίρι στο στόμα, καλύπτοντας έτσι την έλλειψη ποιότητας. Ας ελπίσουμε με την διακοπή του Πάσχα να αποθεραπευτούν οι τραυματίες για να ενισχυθεί περισσότερο στο κομβικής σημασίας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, το Σάββατο πριν από την Κυριακή του Θωμά.
Κορυφαίος του ΠΑΣ ο Τσιντώτας. Κράτησε όρθια την ομάδα του. Πολύ καλός ο Εραμούσπε και ιδιαίτερα μαχητικοί και φιλότιμοι οι Τζίνο, Τζίμας, Παμλίδης (όσο είχε δυνάμεις), Πήλιος. Οι υπόλοιποι ήταν μέτριοι και ορισμένοι δεν είχαν καθόλου καλή παρουσία. Από τον Ατρόμητο ξεχώρισαν Ακιμπού Καμαρά, Ρομπάιγ, Ντε Μποκ, Κούεν.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Γκορτσίλα. Του ξέφυγαν κάποιες φάσεις, αλλά δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για τη διαιτησία.

ΤΑ ΓΚΟΛ

7′: Γκολ για τον Ατρόμητο. Ο Αγκιμπού Καμαρά το συρτό σουτ εντός περιοχής, η μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσιντώτα, 1-0.

27΄: Γκολ για τον ΠΑΣ. Λάθος του Έντερ Γκονζάλες, ο Τζίμας κλέβει την μπάλα και κάνει ωραία πάσα στον Παμλίδη, που με κοντινό πλασέ νικά τον Γιαννιώτη για το 1-1.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

87′: Ο Φριντζόνσον εκτελεί ένα πλάγιο με δύναμη, κεφαλιά προς τα πίσω από τον Εραμούσπε και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.

90’+2: Σέντρα του Ρομπάιγ από δεξιά, ξανά στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα του Τσιντώτα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

37’: Σουτ του αμαρκάριστου Κλωναρίδη, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Εραμούσπε και έφυγε κόρνερ.

41′: Σουτ του Κλωναρίδη από θέση μέσα δεξιά, δύσκολα διώχνει σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

45′: Ο Κλωναρίδης εκτελεί κόρνερ από δεξιά, προβολή από πολύ κοντά του Ντε Μποκ, άουτ.

49′: Ο Τσιντώτας αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούεν.

57′: Ο Ρομπάιγ εκτελεί κόρνερ από δεξιά, δεν διώχνει καλά ο Σταματελόπουλος, ο Τσιντώτας αποτρέπει το αυτογκόλ.

60′: Καλό σουτ του Κωτσόπουλου λίγο έξω από την περιοχή, σε κόρνερ διώχνει ο Τσιντώτας.

67’: Σουτ Ακιμπού Καμαρά πάνω από τα δοκάρια.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας). Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). 4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας). VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Κίτρινες: 28′ Μαυρομμάτης, 55′ Γκονζάλες – 6′ Λιάσος, 48′ Τσάβος, 54′ Τζίνο, 91′ Μπάλαν

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Μαυρομάτης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλες, Κούεν (81′ Φριτζόνσον), Αγκιμπού Καμαρά, Κλωναρίδης (74′ Τζοβάρας), Ρομπάιγ, Κωτσόπουλος (74′ Κιάρτανσον).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Τσάβος (52′ Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Μπορταγκαράι, Πήλιος, Τζίνο, Λιάσος, Παμλίδης (80′ Μορέιρα), Ροσέρο (63′ Νίνης), Τζίμας, Σταματελόπουλος (80′ Μπάλαν)

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17.00 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
17.30 ΟΦΗ – Λαμία 4-1
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 0-1
19.30 Παναιτωλικός – Ιωνικός 0-1

ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
(3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΟΦΗ 7
Λαμία 6
Ιωνικός 6
Λεβαδειακός 5
Ατρόμητος 5
Αστέρας Τρίπολης 3
ΠΑΣ Γιάννινα 1
Παναιτωλικός 0

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+3 Αγώνες)

Ατρόμητος 33
ΟΦΗ 33
Παναιτωλικός 29
Αστέρας Τρίπολης 28
ΠΑΣ Γιάννινα 24
Ιωνικός 24
——————————————————–
Λαμία 23
Λεβαδειακός 22
ΣΗΜ: Από τη γενική βαθμολογία του συνόλου των αγώνων πρωταθλήματος και πλέι άουτ οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)
Λεβαδειακός – Ιωνικός
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός
Λαμία – Ατρόμητος

Στάικος: Θα παλέψουμε για βαθμούς σε όλα τα γήπεδα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος δήλωσε ότι είναι σημαντικός ο βαθμός στο Περιστέρι και ότι η ομάδα του θα παλέψει σε όλα τα γήπεδα για να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται. Αναλυτικά τόνισε: «Είναι σημαντικά, όχι τόσο για τον έναν βαθμό, αν και όλοι οι βαθμοί είναι σημαντικοί εδώ που είμαστε, κυρίως είναι σημαντικός ο βαθμός γιατί έχουμε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, παρότι οι εμφανίσεις μας ήταν καλύτερες απ’ ό,τι σήμερα. Θα είναι το έναυσμα για τη βελτίωση της εικόνας μας άμεσα για τη συνέχεια, με αφορμή τη μίνι διακοπή για τις διακοπές του Πάσχα. Με σεβασμό στους αντιπάλους μας που κάνουν το έργο μας όλο και πιο δύσκολο, θα εμφανιστούμε έτοιμοι με τις επιστροφές που περιμένουμε. Επιτέλους να έρθουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές αρκετά έμπειροι για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, θα διεκδικήσουμε όλους τους βαθμούς σε όλα τα ματς και σε όλα τα γήπεδα».
Για το αν είναι μια βαθιά ανάσα ο βαθμός: «Η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Σαν εμφάνιση δεν είμαστε τόσο ικανοποιημένοι, σαν πάθος όμως και ψυχολογία των παιδιών είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτή η μίνι διακοπή θα μας δώσει το δικαίωμα και είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουμε όλους τους βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Κόουλμαν: Κυρίαρχος του αγώνα ο Ατρόμητος

Ο Κρις Κόουλμαν μετά το 1-1 του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε πως η ομάδα του κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα. Ο Ατρόμητος κυριάρχησε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από αυτή την αναμέτρηση. Ο Κρις Κόλμαν μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Για το που οφείλει αυτό το αποτέλεσμα: «Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, είχαμε πολλές ευκαιρίες. Κυριαρχήσαμε σε όλα τα επίπεδα, στην κατοχή και στην ένταση. Μετά το γκολ που πετύχαμε ήμασταν χαλαροί και γι’ αυτό δεχτήκαμε την ισοφάριση. Με εξαίρεση αυτό το πεντάλεπτο πάλι κυριαρχήσαμε».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος