Το 2ο “Short Encounters” στέφθηκε με επιτυχία και δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες για την επόμενη χρονιά!


Tην Κυριακή έληξε (επίσημα το Σάββατο) το 2ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “Short Encounters”

Tο Σάββατο, μετά τις 9:30 μ.μ. παρουσιάστηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, κάποια εκ των οποίων ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες και τις βραβευθείσες κατά την περσινή πρώτη διοργάνωση. Φυσικά, ανακοινώθηκαν τα φετινά βραβεία, ενώ, ενδιάμεσα, έγιναν διαδικτυακές παρεμβάσεις από δημιουργούς ταινιών που προβλήθηκαν φέτος· συγκεκριμένα, έγιναν συνδέσεις με Αυστραλία, Ισραήλ και Κονγκό. Τέλος, είχαμε τη χαρά και την τύχη να ακούσουμε ζωντανά τον Κιμ Nymberg, περσινό νικητή στην κατηγορία καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, να παίζει στο πιάνο τρεις δικές του συνθέσεις, από τις οποίες μία, όπως μας ανακοινώθηκε, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη και που πρόκειται να επενδύσει την επόμενη ταινία του Κυριάκου Κοτσίνη.

Να είμαι ειλικρινής, κατάφερα και τίμησα το φεστιβάλ τρεις από τις τέσσερις μέρες, καθώς, δεν κατάφερα να παραστώ την Κυριακή, μέρα των ντοκιμαντέρ· γι’ αυτό, οφείλω μια συγνώμη στους τους δημιουργούς.

Ό,τι είδα, όμως, ήταν δημιουργίες εξαιρετικού επιπέδου από κάθε άποψη. Στο φεστιβάλ διαγωνίστηκαν παραγωγές με υπέροχη φωτογραφία, υψηλές επιδόσεις, γενικά, σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, σκηνοθεσίες με άποψη και μερικές αξιομνημόνευτες ερμηνείες. Είδα ταινίες που άγγιζαν σημαντικά ζητήματα, με τρόπο άλλοτε σκληρό και άλλοτε ευαίσθητο. Το κυριότερο, είδα ιστορίες με καλό σενάριο και αρχή, μέση και τέλος.

Να πω την αλήθεια, αισθάνθηκα ότι η πόλη, ακόμη δεν έχει αγκαλιάσει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Εν τούτοις, είναι γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι, φέτος τα πράγματα ήταν, σαφώς, καλύτερα. Κλείνοντας, έχω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Κυριάκο Κοτσίνη για τουτη την “ένεση” πολιτισμού που χορήγησε στην πόλη μας. Εύχομαι να συνεχίσει να τη χορηγεί σε ακόμη μεγαλύτερες δόσεις, για πολλά χρόνια ακόμη.

Κώστας Μαζιώτης

υγ συνδιοργανωτές του φεστιβάλ ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας και η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

υγ’ μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε διασκέδαση στο Αρτ Καφέ Μποτίλια στο Πέλαγος μέχρι αργά!

Μαθητές που επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ
Νένη Γέρου (αντιπρόεδρος ΚΛΠ), Μπάμπης Μακρής (πρόεδρος ΚΛΠ), Έλενα Πιερίδου (ηθοποιός, συμπαρουσιάστρια της τελετής απονομής βραβείων), Κυριάκος Κοτσίνης (σκηνοθέτης, υπεύθυνος για το Φεστιβάλ), Δημήτρης Καλαντίδης (πρόεδρος ΟΚΛΕ).
Eva Munoz (σκηνοθέτις, μέλος της κριτικής επιτροπή του φεστιβάλ, περσινή βραβευθείσα)
Kim Nymberg (συνθέτης, περσινός βραβευθείς)
Jacob Thomas Pilgaard (σκηνοθέτης, βραβευθείς)
Guillaume Mainguet (σκηνοθέτης, μέλος της κριτικής επιτροπής, περσινός βραβευθείς)
Τρομερά ταλαντούχοι δημιουργοί ήρθαν από τις πατρίδες τους στην Πρέβεζα ειδικά για το “Short Encounters Film Festival”