Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας στην Αθήνα!

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας ανοίγει τα φτερά του. Τις 18 Οκτώβρη θα δώσει παράσταση στο Γκάζι, στα πλαίσια του Διαγωνισμού Συγγραφής και Παράστασης Θεατρικού Έργου “Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης”. Στα πλαίσια του διαγωνισμού, ο Κώστας Λάκης έγραψε το έργο που θα ανεβάσει το Θ.Ε.Π. με τίτλο “Ο Μπεχτσής/Ο Νυχτοφύλακας”. Η σκηνοθεσία είναι της Λίλης Σακκά και παίζουν οι Σπύρος Παπαδιώτης και Κοσμάς Μαρκής. 

Να πούμε ότι ο διαγωνισμός έχει τους εξής όρους: Το έργο να έχει να κάνει με τον χώρο όπου θα παρουσιαστεί – εδώ Μουσείο Φωταερίου. Επίσης, να έχει να κάνει με την μετακίνηση πληθυσμών. Τέλος, να παίζουν μονάχα δύο ηθοποιοί. Εξάλλου, ο διαγωνισμός διοργανώνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Να τονιστεί, φυσικά, ότι το κείμενο του Κώστα Λάκη ξεχώρισε και συμπεριλήφθηκε στην τελική τριάδα των έργων που θα παρουσιαστούν στο κοινό, στα πλαίσια διαγωνισμού, ενώ η καλύτερη παράσταση θα βραβευθεί.

Χορηγοί της παράστασης του Θεατρικού Εργαστηρίου Πρέβεζας στην Αθήνα είναι ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Πρέβεζας και το Αρτ Καφέ “Μποτίλια στο Πέλαγο”.

Η παράσταση θα παιχτεί, εννοείται, και στην Πρέβεζα. Στα σχέδια του Εργαστηρίου για το μέλλον υπάρχει η επιθυμία να ξαναπαιχτεί η Όπερα της Πεντάρας του Μπέρτολντ Μπρεχτ, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται καινούργια παράσταση για το καλοκαίρι.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Θεατρικό Εργαστήρι!