Νίκη οπωσδήποτε την Κυριακή με τον ΟΦΗ

Στον ΠΑΣ δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν γιατί δεν πήραν ούτε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στο Περιστέρι, σε ένα ματς που μέχρι το 75’ είχαν προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Παντελάκη. Όλοι γύρισαν αμίλητοι και πικραμένοι στα Γιάννινα, καθώς θα πρέπει άμεσα η ομάδα να ανασυνταχθεί, γιατί την Κυριακή υπάρχει το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο στάδιο «Ζωσιμάδες». ΠΑΣ και ΟΦΗ έχουν από τέσσερις βαθμούς και είναι στην 3η θέση από το τέλος. Ως εκ τούτου η αναμέτρηση της Κυριακής στα Γιάννινα παρουσιάζει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει οπωσδήποτε νίκη για να ξεφύγει κάπως από την τωρινή δύσκολη θέλει και να πάρει πάνω του ψυχολογικά. «Στο ματς με τον ΟΦΗ πρέπει να μπούμε δυνατά μέσα και να το πάρουμε. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, όλοι μαζί να πάρουμε τη νίκη για να είμαστε σε καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα» τόνισε ο σκόρερ του ΠΑΣ στο Περιστέρι Νόντας Παντελάκης, ενώ για την ανατροπή του σκορ σημείωσε: «Υπάρχουν στιγμές που ενώ είμαστε συγκεντρωμένοι θα τη χάσουμε για ένα πεντάλεπτο ή δεκάλεπτο και θα το πληρώσουμε». Μια άλλη διάσταση στα τεκταινόμενα του ΠΑΣ έδωσε ο Παναγιώτης Τζίμας, που εξέφρασε και την εμπιστοσύνη του στον προπονητή Θανάση Στάικο: «Ένα καλό αποτέλεσμα θέλουμε και θα έρθει και το σερί που επιθυμούμε. Διαβάζω στα social media να φύγει ο Στάικος και άλλα τέτοια. Υπεύθυνοι για την εικόνα της ομάδας είμαστε μόνο εμείς, αυτή είναι η ομάδα φέτος και όποιος προπονητής να έρθει πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε και να βοηθήσουμε τον προπονητή». Χθες οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Περιστέρι έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης. Σήμερα υπάρχει ρεπό, ενώ από αύριο θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον τραυματισμό του Σταματελόπουλου, ο οποίος στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν πάτησε καλά όταν έπεσε, με συνέπεια να του γίνει αναγκαστική αλλαγή με τον Μπάλαν. Υπάρχουν πολλές ελπίδες να επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Ριένστρα, ώστε να τεθεί στη διάθεση του Θανάση Στάικου. Πολλές κριτικές δέχθηκε στο διαδίκτυο από φίλους της ομάδας και ο Στάικος, αλλά δεν τίθεται στον ΠΑΣ θέμα τεχνικής ηγεσίας. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ

Για αρκετό διάστημα μακριά από την ομάδα, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε επιτυχώς, ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης. Όμως βρισκόμενος στο τελικό στάδιο ανάρρωσης, πήγε με την οικογένειά του στο Περιστέρι και παρακολούθησε το παιχνίδι. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση πήγε στα αποδυτήρια και χαιρέτησε παίκτες και προπονητές, εκφράζοντας την στήριξη προς αυτούς. Από εδώ και πέρα ο κ. Χριστοβασίλης θα είναι πιο κοντά στην ομάδα, με ότι σημαίνει αυτό, έχοντας πλέον άμεση αντίληψη για τα διάφορα θέματα που υπάρχουν.

ΕΚΤΙΕΙ ΜΕ ΠΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ Ο ΚΟΥΡΤΙΤΣ

 Στο ισόπαλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Πορτογάλος έκανε εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση δεύτερου βαθμού. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός της ομάδας θα τεθεί εκτός δράσης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Παράλληλα οι «ασπρόμαυροι» ενημέρωσαν πως ο Γιασμίν Κούρτιτς δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς έχει συμπληρώσει κάρτες.

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Έστω και δύσκολα, με ένα πέναλτι που θα συζητηθεί, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με σκορ 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και σε 7 ματς έχει 7 νίκες. Η ομάδα της Τρίπολης είχε τη σφραγίδα Μεταξά, με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις, θυμίζοντας τον περυσινό ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΟΚ ενώ προηγήθηκε 1-0 μέσα στη Λιβαδειά, λίγο έλειψε να χάσει και το ματς στις καθυστερήσεις, όταν ισοφάρισε ο Λεβαδειακός 1-1 και απείλησε για δεύτερο γκολ. Σπουδαία η νίκη με σκορ 2-0 της ΑΕΚ στο γήπεδο Χαριλάου επί του Άρη που συνεχίζει να προβληματικές εμφανίσεις του. Η Ένωση έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση. Δυσκολεύτηκε στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός που έχανε 1-0 στο ημίχρονο από τον ΟΦΗ, αλλά παίζοντας σοβαρά στην επανάληψη κέρδισε 2-1. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός στο πρώτο 25λεπτο κέρδιζε 2-0 τον Βόλο, αλλά η ομάδα της Μαγνησίας έκανε την ανατροπή σε 2-3 και άφησε σύξυλους τους Αγρινιώτες. Ο Ιωνικός συνεχίζει τις προβληματικές εμφανίσεις του και έφερε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του με τη Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας δείχνει να πατά καλά φέτος. Με βάση και τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός προβάλει φαβορί για τον τίτλο καθώς είναι σε καλή κατάσταση. Για να δούμε αν μπορέσει να τον πλησιάσει ο Ολυμπιακός. Στην ουρά, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Ιωνικός θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος