Τιμήθηκε από τον ΠΑΣ ο θρυλικός Χουάν Μοντέζ

Με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα οι φίλαθλοι του ΠΑΣ υποδέχθηκαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τον μεγάλο άσο της θρυλικής εποχής Χουάν Μοντέζ, που βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στα Γιάννινα. Όταν η εκφωνήτρια του σταδίου Βερόνικα Παπαγεωργίου εκφώνησε την παρουσία του θρυλικού «Τσίτσε», προκειμένου να δει το παιχνίδι με τον Ιωνικό και να τιμηθεί από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος στις εξέδρες και αποθέωσε τον τεράστιο Μοντέζ. Παράλληλα για το καλωσόρισμα στη θύρα 9 οι οργανωμένοι είχαν μεγάλο πανό για τον μεγάλο άσο στην ισπανική γλώσσα, αποκαλώντας τον Στρατηγό.
Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Χουάν Μοντέζ συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο μάρκετινγκ Κώστα Πεδιαδιτάκη βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο για τη βράβευση. Πάτησε το χόρτο ενός γηπέδου που ήταν το δεύτερο σπίτι του και τον συνδέουν πολλά. Πόσες και πόσες αναμνήσεις πέρασαν από το μυαλό του σαν σκηνές κινηματογραφικής ταινίας. Τι να πρωτοθυμηθεί απ’ όλα όσα έκανε, παίρνοντας από τον κόσμο τον τίτλο του Στρατηγού! Ο Μοντέζ είναι σκληρός σαν άνθρωπος και αυτό έδειχνε και στα γήπεδα. Σήμερα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» λύγισε από τη συγκίνηση αλλά και την αγάπη που εισέπραξε και εισπράττει καθημερινά από τον κόσμο.
Ο αρχηγός του ΠΑΣ Νώντας Παντελάκης που δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας παρέδωσε στον Χουάν Μοντέζ και μια φανέλα με το νούμερο 8 που έγραφε το όνομά του, ένα μετάλλιο με το σήμα της ομάδας με ανθοδέσμη. Στη συνέχεια ο Μοντέζ γύρισε περιμετρικά το γήπεδο και χαιρέτησε τον κόσμο που όρθιος τον χειροκροτούσε. Μεγάλη φυσιογνωμία των γηπέδων και τεράστιος ως ποδοσφαιριστής.
Ο Μοντέζ μπορεί να ζει στο Μπουένος Άιρες, αλλά η σκέψη και η καρδιά του είναι πάντα στα Γιάννινα. «Όταν έρχομαι στα Γιάννινα, παίρνω δέκα χρόνια ζωής» μας είπε σε παλαιότερη συνέντευξη. «Απολαμβάνω το κάθε λεπτό που περνά, ξανανιώνω. Είμαι και εγώ ένας παγουράς, έτσι θέλω να με λένε. Εδώ γεννήθηκαν οι κόρες μου, εδώ νιώσαμε μεγάλη αγάπη και σεβασμό από τον κόσμο. Τα Γιάννινα είναι πάντα στην καρδιά μου και ο ΠΑΣ η μοναδική ομάδα που αγάπησα και λάτρεψα. Καλό είναι να δέχεσαι και να ζεις με την πραγματικότητα του σήμερα, αλλά δεν σβήνει το παρελθόν, είναι η προηγούμενη ζωή σου» προσέθεσε.
Στα Γιάννινα μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 1972 από ομάδα της Αργεντινής. Στον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε μέχρι το φθινόπωρο του 1982, έχοντας συνολικά 294 συμμετοχές και 8 γκολ. Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ σε συμμετοχές αγώνων Α’ Εθνικής. Το ρεκόρ του παραμένει ακατάρριπτο.
Ο Χουάν Μοντέζ είδε τον αγώνα με τους άλλους παλιούς συμπαίκτες του, ενώ αμέσως μετά παρακάθισε σε δείπνο στο MAISON που παρέθεσε προς τιμή του σε όλους τους παλιούς θρύλους της ομάδας, ο ιστορικός αρχηγός Γιώργος Σιόντης. 

Βαγγέλης Γυφτόπουλος