Φοβερά άτυχος ο ΠΑΣ έμεινε στο 0-0 με Ιωνικό

Τίποτα δεν πήγε καλά σήμερα για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Ιωνικό που έληξε ισόπαλο με 0-0. Ούτε η ομάδα ήταν σε καλή μέρα, καθώς λίγοι παίκτες ξεχώρισαν, αλλά ούτε και η τύχη της χαμογέλασε έστω μια στιγμή. Παρά την μέτρια εμφάνιση οι γηπεδούχοι, έφτασαν μια ανάσα από τη νίκη. Είχαν δύο δοκάρια, στο 42’ με τον Μπάλαν, στο 95’ με τον Τζίμα, μια τεράστια ευκαιρία στο 59’ με τον Μπάλαν και δύο τρεις ακόμα απειλητικές φάσεις προς την εστία του Ιωνικού. Ειδικά η ευκαιρία του Μπάλαν είναι απ’ αυτές που δεν χάνονται ούτε σε σχολικά πρωταθλήματα. Πήγε να κάνει προβολή και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στην άδεια εστία και την έστειλε πάνω από τα δοκάρια. Και να …ήθελε να το χάσει δεν θα μπορούσε! Κι όμως η μπάλα είναι απρόβλεπτη και έπαιξε στον Ρουμάνο επιθετικό ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Επίσης υπάρχει και μια φάση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Μπουενά συγκράτησε με τα χέρια τον Λεό, χωρίς ο Μανούχος να δώσει πέναλτι, ούτε και ο Σιδηρόπουλος που ήταν στο VAR να κάνει την σχετική υπόδειξη. Προφανώς έκριναν ότι το τράβηγμα στον Λεό έγινε στα όρια της νομιμότητας. Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, στο 42’ τραυματίστηκε σοβαρά ο Παμλίδης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, έχοντας πρόβλημα στην περόνη. Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό και να επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα.

Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός, πρόσεχε περισσότερο την άμυνα και έβγαινε με αντεπιθέσεις μπροστά, ποντάροντας στον αιφνιδιασμό. Από το 66’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Ρομαό. Η ομάδα της Νίκαιας έχει ένα καλό σερί επιτυχιών και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, με τις νίκες 2-0 μέσα στη Λαμία, 1-0 επί του Άρη. Και το ισόπαλο αποτέλεσμα που πήρε στα Γιάννινα την ικανοποιεί απόλυτα, αφού θα μπορούσε να χάσει και με 3-0.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ιωνικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέχρι το 25’ είχε περισσότερη κατοχή μπάλας, έχοντας κυριαρχία στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΣ δεν μπήκε καλά στο γήπεδο και άργησε λίγο να βρει τον βηματισμό του. Στο τελευταίο τέταρτο με εικοσάλεπτο άρχισε να πιέζει για το γκολ που δεν ήρθε στο 42’ με το δοκάρι του Μπάλαν. Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο πάγωσε στο 48’ όταν σε μια φάση διαρκείας έχασε ευκαιρία ο Ιωνικός με τον Καμπράλ. Ίσως αυτή να είναι η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενουμένων. Λίγο μετά, στο 59΄χάθηκε η κλασική ευκαιρία του Μπάλαν, ενώ μετά την αποβολή του Ρομαό στο 66’ ο Ιωνικός είχε κλειστεί πίσω για να κρατήσει ανέπαφη την εστία. Στο τελευταίο 20λεπτο υπήρξε μεγάλη πίεση από τον ΠΑΣ για το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δεν ήθελε η μπάλα με τίποτα να μπει στα δίχτυα του Χουτεσιώτη, ούτε στο δοκάρι του Τζίμα στην εκπνοή του αγώνα. Έγιναν προσπάθειες από τα πλάγια και τον άξονα να σπάσουν τα αμυντικά μπετόν του Ιωνικού, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 93’ υπήρξε και η συζητήσιμη φάση με το πέναλτι του Λεό που δεν δόθηκε. Σιγά μη έδιναν τέτοιο πέναλτι οι Μανούχος και Σιδηρόπουλος. Άντε να συμπληρώσει ο Σιδηρόπουλος το όριο ηλικίας και να αποχωρήσει από την διαιτησία, γιατί αρκετά έχουν τραβήξει οι επαρχιακές ομάδες από διαιτησίες του. Κρίμα, τώρα στα τελευταία του στη διαιτησία εκτίθεται συνεχώς. Ειδικά ο ΠΑΣ, δεν έχει να θυμάται κάτι καλό απ’ αυτόν.

Το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος –επαναλαμβάνουμε- μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά είχε τις φάσεις και τις ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο, απέναντι σε έναν Ιωνικό που φάνηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο και ένα οκτάλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο υπόλοιπο διάστημα έπαιζε παθητικό ποδόσφαιρο με σποραδικές αντεπιθέσεις. Ασφαλώς και η ισοπαλία δεν είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Επειδή πολλοί λένε στο ποδόσφαιρο «αν δεν μπορείς να πάρεις ένα ματς μην το χάνεις», αν το δούμε έτσι και ο βαθμός είναι καλύτερος από το τίποτα! Ο συλλογισμός αυτός ταιριάζει περισσότερο στον Ιωνικό που έπεσε από το Μητσικέλι και βρήκε πορτοφόλι! Αν είχε λίγο ρέντα ο ΠΑΣ θα μπορούσε το σκορ να γίνει 3-0.

Ντεμπούτο έκανε με λίγα λεπτά συμμετοχής ο Λεό, που επέστρεψε μετά από έναν χρόνο αγωνιστικής απραξίας. Εκτός ήταν ο τραυματίας Τσιντώτας και ο τιμωρημένος Παντελάκης. Καλύτερος του ΠΑΣ ο Σόρια που βοήθησε άμυνα και επίθεση, ο Καραχάλιος καθάρισε πολλές φάσεις, ο Μπακαδήμας κάλυψε καλά το κενό του Παντελάκη βγαίνοντας και μπροστά, ο Μορέιρα ήταν επίσης δραστήριος όσο το επέτρεψαν οι δυνάμεις του. Για τον Ιωνικό ο Λοβέρα όσο αγωνίστηκε ήταν αρκετά δραστήριος και βοηθούσε την ανάπτυξη της ομάδας του, σταθερά καλός ο Μύγας στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ και ο Χουτεσιώτης μπαίνει στους κορυφαίους καθώς δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

42′: Ο Παμλίδης με τακουνάκι πασάρει στον Σόρια εκείνος από τα δεξιά γυρίζει την μπάλα στον Μπάλαν ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με σουτ σημαδεύει το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη.

90+5′: Δεύτερο δοκάρι για τον ΠΑΣ. Εκτέλεση φάουλ του Σόρια από τα δεξιά, προσωρινή απόκρουση, σουτ του Τζίμα η μπάλα στο δεξί του Χουτεσιώτη.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

42’: Μικρή διακοπή στο ματς καθώς έχει τραυματιστεί ο Παμλίδης… Ο επιθετικός του ΠΑΣ πήγε να διεκδικήσει την μπάλα μετά το δοκάρι του Μπάλαν, έπεσε άτσαλα στο γήπεδο και αναγκαστικά έγινε αλλαγή με τον Λώλη.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ

66′: Δεύτερη κίτρινη, κόκκινη βλέπει ο Ρομαό για μαρκάρισμα στον Λώλη, με 10 ο Ιωνικός. Μέσα σε πέντε λεπτά δύο κίτρινες για τον αρχηγό του Ιωνικού.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

10′: Επίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Σόρια από τα δεξιά κάνει τη σέντρα, ο Ριένστρα δεν μπορεί να σουτάρει, η μπάλα φτάνει στον Μορέιρα που από τα αριστερά κάνει το σουτ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χουτεσιώτη που πάντως ήλεγχε την πορεία της.

13′: Ο Λοβέρα στη γωνία, εκτελεί το κόρνερ, ο Μάντζης κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, πάνω από την εστία.

29’: Ωραία επίθεση των Νικαιωτών, σουτ του Ρουμπουλάκου μπλόκαρε ο Σούλης.

31′: Μπροστά ο Ιωνικός ωραία αλλάζει με τον Σεμπά, ο Μάντζης όμως κάνει αδύναμο σουτ και εύκολα μπλοκάρει ο Σούλης.

34′: Ο Εραμούσπε αλλάζει με τον Σόρια ο οποίος σεντράρει, ο Τζίνο εκτός περιοχής δοκιμάζει το πόδι του και ο Χουτεσιώτης μπλοκάρει.

48′: Κόρνερ κερδίζει ο Ιωνικός το εκτελεί ο Λοβέρα, διώχνει στο πρώτο δοκάρι ο Καραχάλιος, σέντρα του Κάνιας απομακρύνει ο Ριένστρα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μύγας κάνει ωραία σέντρα από τα δεξιά, σκαστή κεφαλιά του Καμπράλ στην πλάτη της γιαννιώτικης άμυνας ο Σούλης μπλοκάρει την μπάλα.

59′: Τεράστια ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα. Αμέσως μετά το κόρνερ αντεπίθεση με τον Νίνη να δίνει στον Μορέιρα εκείνος στον Πήλιο που από τα αριστερά γυρίζει στον Μπάλαν που εξ επαφής σημαδεύει ψηλά άουτ.

74′: Ο Καραχάλιος πασάρει στον Μορέιρα, ο Βέλγος άσος του ΠΑΣ βλέπει εκτός θέσης τον Χουτεσιώτη κάνει ωραίο φαλτσαριστό σουτ, λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

90′: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα δυνατό σουτ του Μπακαδήμα, διώχνει με τις γροθιές ο Χουτεσιώτης.

90+3′: Πάσα του Λώλη στον Λεό που δέχεται μαρκάρισμα στην περιοχή υπάρχει κράτημα του Μπουενά στον φορ του ΠΑΣ, εξετάζεται για πέναλτι η φάση από το VAR. Καθαρή περίπτωση πέναλτι που δεν δόθηκε.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), που ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι στο τράβηγμα πάνω στον Λεό. Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Μηνούδης (Πιερίας), 4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας). Κίτρινες: 63’ Τζίνο – 61’ Ρομαό, 90+4’ Ρουμπουλάκου. Κόκκινη: 66’ Ρομαό (2η κίτρινη).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (55’ Νίνης), Τζίνο (86’ Τζίμας), Μορέιρα (86’ Λέο), Παμλίδης (45’ λ.τρ. Λώλης), Μπάλαν.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρουμπουλάκου, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (46’ Καμπράλ), Λοβέρα (68’ Αντούνες), Σεμπά, Μάντζης (74’ Μάνος, 90+1’ λ.τρ. Μπουενά).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 0-0
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Βόλος – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)
20.00 Άρης – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Λαμία – ΟΦΗ (COSMOTEsport 3)
18.00 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)
18.30 ΑΕΚ – Λεβαδειακός (COSMOTEsport 2)
21.00 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(21η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 48
ΑΕΚ 47
ΠΑΟΚ 43
Ολυμπιακός 43
Βόλος 32
Άρης 31
—————————————————————————
Ατρόμητος 25
Παναιτωλικός 24
Αστέρας Τρίπολης 22
ΠΑΣ Γιάννινα 21
ΟΦΗ 20
Ιωνικός 15
Λεβαδειακός 13
Λαμία 12
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

 

Μ. Γρηγορίου: Ο ΠΑΣ είχε περισσότερες ευκαιρίες

Ο προπονητής του Ιωνικού Μιχάλης Γρηγορίου παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΣ είχε περισσότερες ευκαιρίες, ειδικά μετά την αποβολή του Ρομαό, ενώ δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σε ένδειξη…πένθους για τους σεισμούς στην Τουρκία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα για μας στη μάχη επιβίωσης που δίνουμε αγωνιστική με αγωνιστική. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που κράτησαν το μηδέν στην άμυνα για 3η συνεχόμενη αγωνιστική, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, αν λάβουμε υπόψη μας και τους αντιπάλους που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό εδώ για μας. Εννοείται ότι ο ΠΑΣ είχε περισσότερες ευκαιρίες, ειδικά μετά την αποβολή Ρομαό. Ήταν λογικό να δημιουργήσει περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά κι εμείς είχαμε μια τεράστια ευκαιρία με τον Καμπράλ, θέλαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω όσο ήμασταν με 11 παίκτες. Για μας ήταν πολύτιμος αυτός ο βαθμός για τη συνέχεια και την προσπάθεια που κάνουμε. Δεν θα ήθελα να συνεχίσω να πω κάτι άλλο, απλά θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου με όσα βλέπουμε στη γειτονική Τουρκία και τη Συρία. Είναι τραγικές οι εικόνες που βλέπουμε ακριβώς δίπλα μας. Σε ένδειξη συμπαράστασης δεν θα ήθελα να απαντήσω σε καμία ερώτηση. Να πω σε όλον τον κόσμο να ενεργοποιηθεί και να δώσει ο καθένας ό,τι βοήθεια μπορεί. Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε, είναι τραγικές οι εικόνες, που το ποδόσφαιρο περνάει, όχι σε 2η , αλλά σε 5η μοίρα».

Στάικος: Είχαμε ευκαιρίες για να κερδίσουμε

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Θανάσης Στάικος ανέφερε η ομάδα του είχε ευκαιρίες να σκοράρει ενώ είχε και μια μικρή νευρικότητα στην προσπάθεια να επιστρέψει στις επιτυχίες. Αναλυτικά οι δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου: «Σήμερα στο α’ ημίχρονο είχαμε κατά διαστήματα τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας και οι δύο ομάδες. Εμείς φυσικά είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μπάλαν και κάποιες προϋποθέσεις που τελικά δεν έγιναν φάσεις για γκολ. Στο β’ ημίχρονο και κυρίως μετά την αποβολή του Ρομαό ο αντίπαλος έκλεισε τους χώρους στο αμυντικό του 1/3. Εκεί προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες προϋποθέσεις, το κάναμε, αλλά χωρίς πολλές ευκαιρίες. Είχαμε 2 μεγάλες στιγμές με τον Μπάλαν σε κενή εστία και τον Τζίμα με το δοκάρι. Προσπαθήσαμε σε γενικές γραμμές, ίσως υπήρχε μια μικρή νευρικότητα, γιατί θέλαμε να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα, παρ’ όλα αυτά δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες, αλλά λίγες, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και συνεχίζουμε».
Για το μηδέν στην άμυνα και στην επίθεση: «Όντως είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι που δεν δεχτήκαμε γκολ και αυτό το κρατάμε και μας ικανοποιεί. Από εκεί και πέρα στο ποδόσφαιρο έτσι είναι, πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να σκοράρεις. Τον παράγοντα τύχη δεν τον βάζω εύκολα στην εξίσωση. Άλλες φορές με μικρότερη ευκαιρία μπορεί να έρθει το γκολ και άλλες να χρειαστεί το τέλειο. Έτσι είναι η μορφή του αθλήματος».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος