Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 8μμ “Η Φλορένθια στον Αμαζόνιο” (του Ντανιέλ Κατάν) από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, συνεχίζονται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 8μμ με την όπερα «Η Φλορένθια στον Αμαζόνιο» του Μεξικανού συνθέτη Ντανιέλ Κατάν.
Η πρώτη όπερα από Μεξικάνο συνθέτη που παρουσιάζεται στη ΜΕΤ και μια από τις ελάχιστες στην Ισπανική γλώσσα αντλεί την επιρροή της από τον Μαγικό Ρεαλισμό του Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Το λιμπρέτο είναι της Μεξικανής συγγραφέως Μαρσέλα Βουέντες-Μπεραίν. Η υπόθεση αναφέρεται στο ταξίδι της Φλορένθια Γκριμάλντι, ντίβας της όπερας, μέσω του Αμαζονίου μέχρι την πόλη Μανάους, στην καρδιά της ζούγκλας, όπου σκοπεύει να τραγουδήσει στη φημισμένη τοπική όπερα αλλά και να αναζητήσει τον χαμένο της έρωτα.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Αϊλίν Πέρεζ επικεφαλής ενός αποκλειστικά ισπανόφωνου καστ. Διευθύνει ο Γιανίκ Νεζέ-Σεγκέν. Η φαντασμαγορική σκηνοθεσία είναι της Μαίρη Ζίμμερμαν.

Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και θα προσφέρουν και πάλι στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν. Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους, σε μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη, και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι προβολές ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009 και βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από πολλούς πολίτες της Πρέβεζας αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθιστώντας την Πρέβεζα εκ των πρωτοπόρων σε πανελλαδική κλίμακα, στη συνεργασία της με τη Μετροπόλιταν όπερα.

Η Πρέβεζα είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που συνεχίζονται οι μεταδόσεις, χτίζοντας μια μοναδική παράδοση πολιτιστικής προσφοράς.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:

Ναμπούκο (Βέρντι), 6 Ιανουαρίου, 8μμ
Κάρμεν (Μπιζέ), 27 Ιανουαρίου, 8μμ
Η Δύναμη του Πεπρωμένου (Βέρντι), 9 Μαρτίου, 7μμ
Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Γκουνό), 23 Μαρτίου, 7μμ
Το Χελιδόνι (Πουτσίνι), 20 Απριλίου, 8μμ
Μαντάμ Μπατερφλάι (Πουτσίνι), 11 Μαΐου, 8μμ

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.