Πολύτιμη ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι ο ΠΑΣ

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» άρχισε πλέον να δείχνει τα δόντια του, καθώς σήμερα στάθηκε όρθιος στο Περιστέρι, παίρνοντας πολύτιμη ισοπαλία με σκορ 1-1 από την καλή και ποιοτική ομάδα του Ατρόμητου. Βέβαια τα τρίποντα κάνουν τη διαφορά και τις υπερβάσεις στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα τότε μην τον χάνεις. Και ο βαθμός είναι καλός, δίνει ανάσες και ελπίδες για τη συνέχεια. Η τελευταία θέση μόνον χαμόγελα δεν προκαλεί, παρά πίεση και άγχος, αλλά υπάρχουν άλλες 20 αγωνιστικές μαζί με τα πλέι άουτ, οπότε υπάρχει καιρός και πολύς δρόμος για να ανακάμψει η τοπική ομάδα. Από την 13η αγωνιστική ούτε τίτλοι κρίνονται, ούτε κατηγορίες. Ο ΠΑΣ δεν έκλεψε αποτέλεσμα, αλλά το πήρε με μεγάλη προσπάθεια, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις και την αγωνία στο κόκκινο μέχρι το τέλος. Από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και μετά δείχνει συνεχώς σημάδια ανάκαμψης. Μπορεί ο Ατρόμητος να ήταν πιεστικός και να είχε κατοχή μπάλας, να έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά και ο ΠΑΣ ήταν ανταγωνιστικός, δημιούργησε και αυτός ευκαιρίες και λίγο έλειψε στο τέλος να πάρει και τη νίκη. Στο τελευταίο ημίωρο το ματς ήταν θρίλερ. Προηγήθηκε στο 64’ ο Ατρόμητος 1-0 με τον Ρομπάιγ και ισοφάρισε 1-1 ο ΠΑΣ με εκτέλεση πέναλτι στο 87’ του Εραμούσπε. Πεντακάθαρο το πέναλτι, ο Τσιντώτας ανέτρεψε τον Λεό που ήταν έτοιμος να πλασάρει.
Συγκλονιστική και η παρουσία 300 περίπου φιλάθλων στις εξέδρες του Περιστερίου, χειροκροτώντας στο τέλος και γιορτάζοντας με τους παίκτες το θετικό αποτέλεσμα 1-1 και τον βαθμό που έβαλε στις αποσκευές του ο «Άγιαξ». Ραντεβού το ερχόμενο Σάββατο στο γήπεδο Καισαριανής, όπου θα γίνει το παιχνίδι με την Κηφισιά και το οποίο έχει τεράστια σημασία και για τις δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς. Θα είναι ντέρμπι όπου ο ΠΑΣ με προσοχή και περισσότερο τύχη μπορεί να πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα.
Στο πρώτο ημίχρονο ναι μεν ο Ατρόμητος είχε κατοχή μπάλας, αλλά ο ΠΑΣ είχε καλές τοποθετήσεις, έκλεινε διαδρόμους και έβγαινε πολύ καλά και γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Οι Γιαννιώτες στο διάστημα των 35 πρώτων λεπτών μπορούσαν να σημειώσουν γκολ, καθώς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 13’ σε γέμισμα του Σόρια ο Παμλίδης βγήκε στον κενό χώρο, αλλά σούταρε άουτ. Νέα σημαντική ευκαιρία στο 18’ όταν άλλαξαν τη μπάλα οι Ριένστρα, Μπάλαν, Παμλίδης, Σόρια και ο τελευταίος από πλάγια δεξιά θέση μέσα από την περιοχή δεν τελείωσε καλά τη φάση και σούταρε άουτ. Στο 34’ χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία πάλι από τον ΠΑΣ με μοιραίο παίκτη τον Παμλίδη, όταν σε κάθετη μπαλιά του Μπάλαν βρέθηκε προ του Τσιντώτα και από απόσταση 10 μέτρων σούταρε άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο ήρθε στο 40’ όταν ο Κλέιμαν έκανε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ από κοντά του Βέργου. Στο πρώτο ημίχρονο αν ήταν μια ομάδα που έπρεπε να βάλει γκολ, αυτή ήταν πρώρα ο ΠΑΣ σε δύο με τρεις περιπτώσεις και μετά ο Ατρόμητος σε μία.
Στην επανάληψη και μέχρι το 65’, για ένα περίπου 20λεπτο, ο Ατρόμητος είχε πλήρη κυριαρχία στο γήπεδο. Αν δεν ήταν σε μεγάλη μέρα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Μπόρις Κλέιμαν, θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να βάλουν ένα και δύο γκολ. Ήταν ένα εφιαλτικό διάστημα για τον ΠΑΣ που έχασε τον προσανατολισμό. Στο 59’ ο Ατρόμητος έχασε διπλή ευκαιρία όταν αρχικά σουτ του Καμαρά από κοντά και στη συνέχεια νέο σουτ του Ρομπάιγ απέκρουσε ο καταπληκτικός Κλέιμαν. Είχαν προηγηθεί και άλλα δύο σουτ από Κούνεν και Καμαρά που έφυγαν άουτ. Αφού είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου, στο 64’ ο Ατρόμητος έκανε το 1-0 με κοντινό σουτ του Ρομπάιγ σε μια φάση διαρκείας, όπου έγιναν απανωτά λάθη από τους κυανόλευκους των Ιωαννίνων. Από το 70’ και μετά, με τις αλλαγές που έγιναν άρχισε και ο ΠΑΣ να ζωντανεύει μεσοεπιθετικά. Όμως σε μια φάση στο 81’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 από πλευράς Ατρόμητου και όλα να σταματήσουν εκεί. Σε καραμπόλα στα καρέ του Κλέιμαν, ο Ασεβέδο έκανε το πλασέ από πολύ κοντά και απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Τσαούσης. Στο τελευταίο τέταρτο, με την προσθήκη των Γκάρο και Λεό άρχισε και ο ΠΑΣ να βγαίνει μπροστά, να γίνεται κάποιες φορές απειλητικός με κορύφωση τη φάση του 87’ όπου σε έξυπνη μπαλιά του Γκάρο, ο Λεό βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ανατράπηκε από τον Τσιντώτα. Ο διαιτητής έδωσε χωρίς ενδοιασμό το καθαρό πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Εραμούσπε ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Λίγο μετά, στο 93’ σε σέντρα του Σόρια, καλή κεφαλιά του Γκάρο έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Ατρόμητου. «Βάλτο αγόρι μου για να γίνει το 1-2» όπως θα έλεγε στο μπάσκετ ο Βασίλης Σκουντής!!

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣ

Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν για το καλύτερο. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων είναι ο γκολκίπερ Κλέιμαν και η αμυντική τετράδα Εραμούσπε, Παντελάκης, Σόρια, Τσαούσης. Πολλή δουλειά έκανε στο κέντρο ο Καραχάλιος ενώ δραστήριος ήταν και ο Ριένστρα. Πολλά χιλιόμετρα έκανε ο Παμλίδης, που τον κατατρέχει μεγάλη κακοδαιμονία χάνοντας κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Ροσέρο επιθετικά δεν έκανε τίποτα, αλλά τουλάχιστον στο β’ ημίχρονο γύριζε πίσω και μαρκάριζε, κυνηγούσε μπάλα, βοηθούσε και την αμυντική λειτουργία. Δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα οι Μπάλαν και Τζίμας και δικαίως αντικαταστάθηκαν με τους Γκάρο, Λεό από τους οποίους βγήκε και η φάση της ισοφάρισης.

ΚΑΛΟΣ Ο ΡΕΦΕΡΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Πολυχρόνη (Πιερίας). Προσπάθησε να είναι αντικειμενικός. Είναι νέος ρέφερι με καλές προοπτικές, αρκεί να μην τον μολύνει το βρόμικο σύστημα. Δεν έχασε κάποια μεγάλη φάση. Στο γκολ του Ατρόμητου ο ΠΑΣ ζήτησε επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά ο ρέφερι ήταν κοντά και εκτίμησε ότι δεν έγινε τίποτα. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ακιμπού Καμαρά, Τζαβέλλας, Λόρενς, Βέργος – Ροσέρο, Παντελάκης. Βοηθοί ήταν ο Ιωάννης Μηνούδης (Πιερίας) και ο Αθανάσιος Δέλλιος (Πέλλας). Τέταρτος ο Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νιας). Στο VAR ο Κωνσταντίνος Πιερράκης (Αθηνών) και AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Γκονζάλεθ (79’ Έρλινγκμαρκ), Ρομπάιγ (88’ Γιουμπιτάνα), Κούεν (68’ Ντιρκς), Καμαρά, Βέργος
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (90’+1’ Τζίνο), Ροσέρο, Παμλίδης, Τζίμας (71’ Γκάρο), Μπάλαν (71’ Λέο)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναιτωλικός – Κηφισιά 3-0
Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 1-0
Βόλος – Ολυμπιακός 2-2
Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-0
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
18.00 ΠΑΟΚ – Λαμία (NOVAsports prime)
21.00 ΑΕΚ – Άρης (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(12η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 31
Ολυμπιακός 28
ΑΕΚ 27
ΠΑΟΚ 26
Άρης 20
Αστέρας Τρίπολης 17
————————————————–
Λαμία 16
ΟΦΗ 15
Πανσερραϊκός 13
Ατρόμητος 12
Βόλος 11
Παναιτωλικός 9
ΠΑΣ Γιάννινα 8
Κηφισιά 8
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
-Εκκρεμεί ο διακοπείς αγώνας Βόλος – Ολυμπιακός

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17.30 Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα
20.00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
16.00 Παναιτωλικός – ΑΕΚ
17.30 Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός
19.30 Λαμία – Βόλος
20.30 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
18.00 Άρης – ΟΦΗ

Στάικος: Η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος στις δηλώσεις τόνισε ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα και όταν έρθει μια νίκη θα βάζει ευκολότερα γκολ η ομάδα στη συνέχεια. Οι δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι έχουν ως εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι που στο πρώτο 30λεπτο υπήρχε ισορροπία από τις δύο ομάδες και προσοχή. Νομίζω ότι είχαμε πρώτοι τη μεγάλη φάση με τον Παμλίδη. Γενικά μετά το 60’ το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό. Το μόνο διάστημα που ήμασταν νωθροί ήταν το πρώτο 15λεπτο του β’ ημιχρόνου που έγιναν κάποια σουτ. Θα μπορούσε να προηγηθεί οποιαδήποτε ομάδα. Το έκανε ο Ατρόμητος. Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα και στο τέλος θα μπορούσαμε και τη νίκη στις ευκαιρίες που είχαμε. Είμαστε μία ομάδα που έχει κάνει καλές εμφανίσεις, αλλά δεν το έχουμε συνδυάσει με αποτελέσματα κι αυτό είναι το ζητούμενο για μας για να μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και ο πιο βασικός λόγος είναι αυτός ο κόσμος. Είχε συγκλονιστική παρουσία! Υπήρχαν στιγμές που νόμιζες ότι αγωνιζόμασταν στα Γιάννινα και τους Ζωσιμάδες».
Για το πρόβλημα του ΠΑΣ που είναι ότι δεν σκοράρει εύκολα και πώς διορθώνεται αυτό: «Όντως η αποτελεσματικότητα, κυρίως στην αντίπαλη περιοχή, μας έχει στερήσει βαθμούς. Αυτό θέλει προπόνηση, αλλά αν έρθει μία νίκη επιτέλους θα δούμε να μπαίνουν πιο εύκολα μετά τα γκολ».

……………….

Ίλιτς: Δεχθήκαμε πάλι ανόητο γκολ

Ο προπονητής του Ατρόμητου Σάσα Ίλιτς σε δηλώσεις στη NOVA ανέφερε ότι η ομάδα του από δικά της λάθη έχασε τη νίκη. Συγκεκριμένα τόνισε: «Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Κάνουμε ανόητα λάθη, είναι το δεύτερο παιχνίδι μετά την Λαμία που δεχόμαστε τέτοιο ανόητο γκολ. Στο β’ ημίχρονο είχαμε πολλές καθαρές ευκαιρίες να καθαρίσουμε μ’ ένα δεύτερο γκολ. Βγαίναμε 6 εναντίον 4 ή 6 εναντίον 3 αλλά δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο». Για το τι θα ήθελε να αλλάξει για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του: «Την πειθαρχία πρώτα απ’ όλα».

……………………..

Μία ώρα διακοπή στον Βόλο

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός 2-2, ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι καθώς στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν αστυνομικές δυνάμεις, από την πλευρά που ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού ενώ, παράλληλα, ακούγονταν δεκάδες εκρήξεις – από κροτίδες και δακρυγόνα – εντός κι εκτός του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Έπειτα από περίπου μία ώρα, οι δυο ομάδες βγήκαν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να μη δείχνουν διάθεση να διεκδικήσουν το γκολ της νίκης. Μοιραία ο Αναστάσιος Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη πριν καν συμπληρωθούν τα οκτώ λεπτά καθυστερήσεων.   Τελικό αποτέλεσμα 2-2, αλλά η πειθαρχική επιτροπή θα έχει αρκετή δουλειά.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος