ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία: το τρίτο ημίχρονο

Στάικος: Μας περιμένει δουλειά για το επόμενο παιχνίδι

Ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος στη συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι στο β’ ημίχρονο έγινε ένα νευρικό και ορισμένες φορές άναρχο παιχνίδι, μπορούσαν να κερδίσουν και οι δύο ομάδες, ενώ ο τραυματισμός του Κόντε προκάλεσε έντονα συναισθήματα στα αποδυτήρια. Αναλυτικά οι δηλώσεις και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. «Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι που είχε δύο μορφές. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τακτική οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους ανάπτυξης για να φτάσουν σε κάποιο γκολ. Η δική μας ομάδα παρότι έδειχνε να έχει κάποια κινητικότητα, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και ευκαιρίες είχαμε και το γκολ πετύχαμε, ενώ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Λαμία ισορρόπησε και έτσι κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα νευρικό και όσο περνούσε η ώρα και άναρχο. Οι φάσεις εξελίσσονταν εκατέρωθεν και θα μπορούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή η κάθε ομάδα να σκοράρει. Είναι κάτι που δεν το θέλουμε, θέλουμε πιο ισορροπημένο παιχνίδι και να ελέγχουμε τον ρυθμό. Τόσο οι τραυματισμοί και η μορφή του αγώνα μας κράτησε ως το τέλος σε διαδικασία εγρήγορσης και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλά και να δεχθούμε γκολ. Συνεχίζουμε, η δουλειά για εμάς είναι η επόμενη μέρα και η επόμενη προπόνηση και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για τον νέο σοβαρό τραυματισμό του Κόντε: «Τα δάκρυα του Κόντε στα αποδυτήρια και στο τετ α τετ που είχαμε τώρα δημιουργούν έντονα συναισθήματα και όντως είναι ένα δυσάρεστο γεγονός. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ο Πέδρο θα βρει τη δύναμη να γυρίσει υγιής».

Για το αν ο τραυματισμός του Κόντε αλλάζει τα δεδομένα στα μεταγραφικά και αν υπήρχε κάτι ως σκέψη για την επίθεση: «Για την επιθετική γραμμή δεν υπήρχε κάτι υπόψιν, δεν κοιτούσαμε εκεί, είναι και ο Λεό που θα επιστρέψει σε κάποιο χρονικό διάστημα (σ.σ. πιθανότατα τέλη Δεκεμβρίου με τον Β’ γύρο). Θα δούμε, πρέπει να τα βάλουμε κάτω για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες μέρες και για μία προσθήκη που θα γινόταν και πιθανόν τώρα γι’ άλλη μία».

Για τον τραυματισμό του Πριόρ: «Είναι μια διάσειση απ’ όσο γνωρίζω, αλλά να περιμένουμε λίγο για να είμαστε πιο ακριβής. Είναι στο νοσοκομείο για εξετάσεις»

Για το αν είδε από την ομάδα πράγματα που δουλεύουν στις προπονήσεις: «Είδαμε ανά διαστήματα και για λίγα λεπτά. Κυρίως δεν μπορούσαμε να έχουμε έντονα συνδυαστικό παιχνίδι. Είχαμε κάποιες στιγμές, αλλά πιο πολύ πήγαμε σε μεταβάσεις και προσωπικές ενέργειες από τα πλάγια. Ναι μεν κάποια στιγμή αναπτυχθήκαμε και χτίσαμε παιχνίδι, αλλά αυτό έγινε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και ένα πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Θα ήθελα να δω περισσότερο ισορροπία στο παιχνίδι μας, να μην υπάρχει αυτός ο τρελός ρυθμός. Ξέρω ότι μπορεί αυτός ο ρυθμός να συναρπάζει τον κόσμο, αλλά εμάς δεν μας αρέσει, θέλουμε να ελέγχουμε περισσότερο τον ρυθμό και ας κάνουμε λιγότερες ευκαιρίες. Εγώ είμαι αισιόδοξος, πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά, πιστεύω στη δουλειά και σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αργά ή γρήγορα θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για το αν ο ρυθμός αυτός οφειλόταν στους τραυματισμούς ή στο ότι ψάχνει ακόμη η ομάδα να βρει τον εαυτό της: «Περισσότερο παρασύρθηκαν οι ποδοσφαιριστές σε αυτόν τον ρυθμό. Ήθελαν να κερδίσουν και οι δύο ομάδες, η Λαμία όσο περνούσε ο χρόνος προσπαθούσε να βρει κόντρα επιθέσεις και εμείς να επιτεθούμε με κάθε τρόπο. Κι εμείς αφήναμε κάποιους κενούς χώρους ή κάναμε κάποια λάθη στην αμυντική μετάβαση και η Λαμία μπορούσε να πετύχει γκολ. Πήγε έτσι το παιχνίδι που δεν υπήρχε κάποιο πλάνο σε αυτό».

Για το χειροκρότημα του κόσμου στην αρχή του ματς: «Την ατμόσφαιρα τη γνώριζα από πέρυσι, νιώθεις φανταστικά. Το μυαλό μου ήταν στο να αποδώσει η ομάδα αυτά που θέλουμε και φυσικά να κερδίσει. Ξέρουμε ότι δεν κάναμε χαρούμενο σήμερα τον κόσμο μας, αλλά είμαστε νέα ομάδα, με νέα παιδιά, πιστεύω σε αυτά και είμαι σίγουρος ότι θα τον κάνουμε ευτυχισμένο τον κόσμο όταν πρέπει και με τον τρόπο.

Φέστα: Η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα

O Ιταλός προπονητής της Λαμίας Τζιανλούκα Φέστα στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε τις ευχές στον Πέδρο Κόντε για τον τραυματισμό του και θεώρησε δίκαιο το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα υπογράμμισε τα εξής: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος γι’ αυτό που συνέβη στον Κόντε. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει δυνατότερος στα γήπεδα. Από το παιχνίδι έμεινα ικανοποιημένος από το β΄ ημίχρονο. Οι παίκτες έδειξαν προσωπικότητα, είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, θεωρώ ότι είναι δίκαιο. Ο βαθμός αυτός είναι πάρα πολύ σημαντικός, η αντίδρασή μας ήταν πάρα πολύ καλή. Όπως εμείς είχαμε δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες για να βάλουμε το δεύτερο γκολ, έτσι θα μπορούσε και ο αντίπαλός μας να πετύχει δεύτερο γκολ. Το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε, ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό τεστ για να δοκιμάσουμε την αντίδρασή μας, τον χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας ως ομάδα, όταν ένα παιχνίδι ξεκινά στραβά».
Επίσης ο Φέστα ευχαρίστησε τους φιλάθλους της Λαμίας που βρέθηκαν στα Γιάννινα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ακόμα μεταγραφή για την ομάδα του.

Ντε Βινσέντι: Τα Γιάννινα είναι στην καρδιά μου

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΣ, οι οποίοι δεν ξέχασαν την προσφορά του από το 2009 μέχρι το 2013 που φόρεσε την φανέλα με τον ταύρο. Στη συνέχεια δόθηκε με μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ήταν έντιμο παιδί που τίμησε το ψωμί που έφαγε. Ο κόσμος, παρά την πίκρα για τον τραυματισμό του Κόντε και την μέτρια εικόνα της τοπικής ομάδας, χειροκρότησε με θέρμη τον Αργεντινό άσο όταν αποχώρησε από το γήπεδο στο 66’ δίνοντας την θέση του στον Τζανδάρη.

Στο τέλος του αγώνα ο Τόμας Ντε Βινσέντι μίλησε στους Γιαννιώτες δημοσιογράφους τονίζοντας και τα εξής: «Ήρθα στα Γιάννινα μετά από οκτώ χρόνια και δημιουργήθηκαν μέσα μου πολλά συναισθήματα. Ακόμα και στον δρόμο όταν ερχόμασταν και είδα την πόλη, άρχισε να χτυπά η καρδιά μου. Ήρθα πολύ μικρός στον ΠΑΣ, εδώ μεγάλωσα και τώρα που γύρισα στην πόλη δεν είμαι παιδί, αλλά πατέρας 33 ετών. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τον κόσμο, την ομάδα και την πόλη. Αυτή την εβδομάδα σκεπτόμουν αυτό το παιχνίδι, από μέσα μου περνούσαν εκατό πράγματα.».

Από τον ΠΑΣ σου έγινε κάποια πρόταση για να επιστρέψεις;

«Όχι ποτέ δεν μου πήραν τηλέφωνο, ούτε φέτος πριν πάω στη Λαμία, ούτε και πριν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν έχω τίποτα με κανέναν. Ο ΠΑΣ θα είναι πάντα στην καρδιά μου, γιατί εδώ μεγάλωσα. Ήρθα πολύ μικρός, ήμουν μόνος σε έναν ξένο τόπο, αλλά αυτή η πόλη με αγκάλιασε και εγώ δεν το ξεχνώ».

Υποθετικό το ερώτημα. Αν σου γινόταν πρόταση από τον ΠΑΣ θα γύριζες;

«Θα το σκεφτόμουνα και θα το συζητούσα».

Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα;

«Ναι είναι δίκαιο. Νομίζω όμως ότι εμείς ως Λαμία στο β’ ημίχρονο είχαμε πιο καλές ευκαιρίες για γκολ. Αν ήταν μια ομάδα που έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν η Λαμία».

Πως ένιωσες που από τη μια μεριά έπαιξες κόντρα στην ομάδα που σε ανέδειξε και από την άλλη να προσπαθείς για να κερδίσει η ομάδα που αγωνίζεσαι;

«Ήθελα να κερδίσει η ομάδα μου, προσπάθησα και εγώ να βάλω κάποιο γκολ. Δεν θα το πανηγύριζα, αλλά ήθελα να βάλω γκολ. Τώρα παίζω στη Λαμία και θέλω το καλύτερο για αυτή. Είμαστε οικογένεια. Η Λαμία είναι η ομάδα που μου άνοιξε την πόρτα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη Λαμία, σέβομαι την φανέλα της και θα την τιμήσω όπως πρέπει».

Ο κόσμος σε χειροκρότησε, αναγνώρισε την προσφορά σου

«Του οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια στη Λαμία, αλλά και στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Θα ήθελες να σχολιάσεις τον τραυματισμό του Κόντε;

«Κάθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή είναι δύσκολος. Και εγώ είχα τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να περάσει γρήγορα η περιπέτεια και να γυρίσει στην ομάδα. Ξέρω ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής και καλός άνθρωπος. Του εύχομαι να επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα».

Λιάσος: Το μυαλό μας είναι σε Πριόρ και Κόντε

Ο Άγγελος Λιάσος, που αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο ως αλλαγή στο 69’ στη θέση του Ριένστρα ανέφερε ότι η σκέψη όλων είναι στους τραυματίες Πριόρ και Κόντε. Για το παιχνίδι ανέφερε ότι στο β’ ημίχρονο έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές και ο ΠΑΣ άξιζε κάτι παραπάνω για να πάρει τη νίκη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Σίγουρα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν είναι ωραία βραδιά για εμάς. Ελπίζουμε ο Κόντε και ο Πριόρ να μην έχουν κάτι και να είναι σύντομα μαζί μας. Η σκέψη μας είναι μαζί τους, ελπίζουμε να είναι καλά. Όσο για το παιχνίδι, νομίζω και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ. Νομίζω η ομάδα μου άξιζε παραπάνω τη νίκη, δώσαμε όλοι το 100%, είχαμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να πετύχουμε το γκολ, δεν το πετύχαμε, αλλά συνεχίζουμε».
Για το εάν επηρεάστηκαν από τον τραυματισμό του Κόντε: «Θεωρώ ότι δεν επηρεαστήκαμε μέσα στο παιχνίδι, τώρα όμως το σκεφτόμαστε όλοι. Μέσα στο παιχνίδι μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά δεν επηρεαστήκαμε».
Για το που οφείλεται ο τρελός ρυθμός στο β’ ημίχρονο όπου χάθηκε και ο έλεγχος από την πλευρά του ΠΑΣ: «Υπήρξαν λάθη και από τις δυο πλευρές, πολλές μεταβιβάσεις, για αυτό ίσως χάθηκε ο έλεγχος. Υπήρχαν επιθέσεις και αντεπιθέσεις και από τις δυο ομάδες. Και γι’ αυτό θεωρώ ότι έγινε αυτό».

 Βαγγέλης Γυφτόπουλος