Ο τραυματισμός του Κόντε επισκίασε το παιχνίδι

Πολύ άσχημη ημέρα η Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όχι γιατί έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Λαμία σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, αλλά γιατί είχε δύο τραυματισμούς, του τερματοφύλακα Πριόρ και του Κόντε. Ο γκολκίπερ στο 50’ χτύπησε σε σύγκρουση με τον Σλίβκα και έφυγε για το νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης. Στο 66’ τραυματίστηκε σοβαρά ο Πέδρο Κόντε και αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια. Δυστυχώς, οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ρήξη χιαστών και όταν αυτό μαθεύτηκε στο γήπεδο από την τηλεόραση, πάγωσε όλο τον κόσμο. Ο Κόντε είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έντιμος και φοβερός επαγγελματίας. Πέρυσι στην 2η αγωνιστική στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό έπαθε ρήξη χιαστού και έχασε σχεδόν όλη την χρονιά. Φέτος, πάλι στην 2η αγωνιστική και σε εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, τραυματίστηκε σοβαρά με υποψίες ρήξης χιαστών! Μακάρι οι εργαστηριακές εξετάσεις να δείξουν κάτι άλλο. Αν όμως είναι αυτό που από την αρχή εκτίμησαν οι γιατροί, ο Ισπανός φορ μπορεί να χάσει πάλι όλη την χρονιά. Εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες γιατί Θεέ μου τέτοια ατυχία στον καλύτερο παίκτη της ομάδας; Γιατί αυτή η γκαντεμιά σε έναν τίμιο άνθρωπο και οικογενειάρχη, σπουδαίο αθλητή, κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τα δάκρυα του Κόντε, καθώς αποχωρούσε από το γήπεδο ήταν ένα βέλος στην καρδιά όλων όσων ήταν στο γήπεδο και ξέρουν το ιστορικό. Περαστικά Πέδρο, ψηλά το κεφάλι, όλα τα Γιάννινα και όλος ο κόσμος είναι δίπλα σου. Είσαι ψυχάρα, δυνατός, θα περάσει και αυτή η δοκιμασία. Μακάρι όλα αυτά να είναι ένα ψέμα και οι εξετάσεις να δείξουν κάτι άλλο και όχι ρήξη χιαστών. Περαστικά και τον Πριόρ που σε τρεις ημέρες θα επιστρέψει στις προπονήσεις.
Όσον αφορά το παιχνίδι, η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Αν όμως έπρεπε να κερδίσει υποχρεωτικά κάποια ομάδα, όπως στο μπάσκετ, αυτή θα έπρεπε να είναι η Λαμία που βρέθηκε περισσότερες φορές από τα Γιάννινα κοντά στο γκολ. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε νωρίς, στο 12’ με μια καταπληκτική κεφαλιά του Εραμούσπε. Από το 20’ και μετά η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στους Γιαννιώτες, οι οποίοι στο 36’ έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ μη μπορώντας ο Ροσέρο να νικήσει τον καταπληκτικό γκολκίπερ Σαράνοφ. Η Λαμία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έχασε μια καταπληκτική ευκαιρία για γκολ όταν πάνω στη γραμμή ο Κιάκος απέκρουσε κεφαλιά του Κορνέζου που είχε προωθηθεί. Ήταν η πρώτη μεγάλη απειλή στην εστία του ΠΑΣ.
Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι, βρίσκοντας έναν ΠΑΣ με χαμηλότερες στροφές σε σχέση με το α’ ημίχρονο. Στο 58’ η Λαμία ισοφάρισε με την κεφαλιά του Νούνιες και φάνηκε να απειλεί ακόμη και για την ανατροπή. Όμως στο 64’ ο ΠΑΣ έχασε μια καταπληκτική ευκαιρία με τον Κιάκο που δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Σαράνοφ. Ο γκολκίπερ της Λαμίας ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Ο τραυματισμός του Κόντε στο 65’ σίγουρα ήταν ένα σοκ για όλους και από το 70’ και μετά το ματς θύμισε θρίλερ. Και οι δύο ομάδες κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ. Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι, όποια ομάδα έβαζε γκολ θα έπαιρνε το τρίποντο. Στο τελευταίο 20λεπτο πίεσε ο ΠΑΣ για το δεύτερο γκολ αλλά στις αντεπιθέσεις η Λαμία ήταν πολύ επικίνδυνη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει την ανατροπή, όπως η αστοχία του Τζανδάρη στο 72’ που μόνος του σούταρε άουτ από κοντινή απόφαση όταν έχασε τη μπάλα ο Σούλης. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ που είχε αντικαταστήσει τον Πριόρ, ισοστάθμισε το λάθος αυτό κάνοντας δύο καταπληκτικές αποκρούσεις σε επικίνδυνες φάσεις, στο 75’ που απέκρουσε πλασέ του Τσιλούλη από απόσταση αναπνοής και στο 86’ που έβγαλε σε κόρνερ γκολ του Τζανδάρη. Στις 12λεπτες καθυστερήσεις ο ΠΑΣ είχε μια καλή στιγμή όπου ανάποδο κοντινό σουτ του Λώλη πέρασε άουτ, όπως και ένα άλλο σουτ που δεν ήταν γεμάτο χωρίς να βρει στόχο.
Έγινε ένα παιχνίδι που επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Κόντε, με πολλές φάσεις, ανοιχτό, με πάθος και από τις δύο ομάδες. Και η Λαμία έδειξε ότι ήρθε στα Γιάννινα για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Ο βαθμός την ικανοποιεί. Ο ΠΑΣ ήθελε περισσότερο τη νίκη, καθώς για να χτίσεις έναν στόχο πρέπει παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες να παίρνεις τρίποντα. Όμως μην ξεχνάμε ότι είναι μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα που θέλει χρόνο, δουλειά και υπομονή για να μπει στις ράγες. Στο β’ ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλός όσο στο α’ μέρος. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος. Υπάρχει δρόμος για να διορθωθούν οι ατέλειες που υπάρχουν στην ομάδα για να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Μπορεί να μην κέρδισε, να μην είδε ο κόσμος αυτό που πίστευε ότι μπορεί να αποδώσει η ομάδα, αλλά προσωπικά είδαμε και καλές στιγμές, είδαμε και καλά στοιχεία. Μετά τον τραυματισμό του Κόντε ίσως χρειαστεί και ένας ακόμα επιθετικός από την μεταγραφική, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες φαίνεται κομμάτι δύσκολο να γίνει. Μάλλον η ομάδα με το υπάρχον δυναμικό θα ανεβεί την ανηφόρα που έχει μπροστά της και ο Θεός βοηθός! Ας ελπίσουμε και πάλι να βγει ο λαγός από το καπέλο.
Καλά τα πήγαν οι Παμλίδης (όσο άντεξε), Σούλης (έκανε ένα λάθος στην αρχή που μπήκε παγωμένος στο γήπεδο), Καραχάλιος, Λώλης, Λιάσος, Παντελάκης. Από τη Λαμία κορυφαίος ο γκολκίπερ Σαράνοφ που την κράτησε όρθια στους «Ζωσιμάδες». Καλοί ήταν επίσης Ντε Βινσέντι (καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους), Νούνιες, Σλίβκα, Τσιλούλης.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τσακαλίδη που κράτησε καλά το παιχνίδι. έπρεπε να είναι λίγο πιο αυστηρός σε σκληρά μαρκαρίσματα παικτών της Λαμίας, ενώ ευθύνες έχει ο 4ος διαιτητής που επέτρεπε τον πάγκο της Λαμίας να βγαίνει μέχρι την γραμμή και να διαμαρτύρεται. Ο Κασναφέρης ήταν συνεχώς όρθιος. Ο τέταρτος διαιτητής Τσιμεντερίδης έδειχνε φοβισμένος και δεν μπορούσε να επιβληθεί.

ΤΑ ΓΚΟΛ

12’: Γκολ για τον ΠΑΣ. Ο Σόρια εκτελεί το κόρνερ στο κέντρο της άμυνας της Λαμίας και βρίσκει τον Εραμούσπε που με κεφαλιά ψαράκι στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σαράνοφ που πέφτει αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

58’: Γκολ για τη Λαμία και ισοφάριση 1-1. Από τα δεξιά ο Σιμόν κάνει σέντρα ακριβείας στο ύψος του πέναλτι και ο Νούνιες σηκώνεται ψηλά και με γυριστή κεφαλιά, ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

1’: Ο Παμλίδης είχε την μπάλα μέσα και αριστερά, με τον Κορνέζο να τον μαρκάρει και να τον ρίχνει κάτω.. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ αλλά στον έλεγχο του VAR πήρε πίσω την απόφασή του και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

19′: Ο Μπεχαράνο βρίσκεται μόνος και σουτάρει με αρκετή δύναμη εκτός περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

36′: Συρτό σουτ με το δεξί του Ροσέρο, σώζει ο Σαράνοφ με τα πόδια. Ο επιθετικός του ΠΑΣ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων σε κάθετη μπαλιά του Ριένστρα.

38′: Ο Μπιλμπάο εκτός περιοχής αλλάζει πόδι και με το δεξί, το αδύναμό του, σουτάρει, η μπάλα στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

45+3′: Κόρνερ από αριστερά για τη Λαμία με τον Ντε Βινσέντι, κεφαλιά του Κορνέζου απέκρουσε πάνω στην γραμμή της εστίας ο Κιάκος. Μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία.

50’: Σε σύγκρουση με τον Σλίβκα τραυματίστηκε στο κεφάλι ο τερματοφύλακας Πριόρ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης.

64′: Ο Κιάκος βρίσκεται τετ α τετ σε μπαλιά του Παμλίδη, πλασάρει τον Σαράνοφ, μεγάλη απόκρουση του Σέρβου σε κόρνερ από τα αριστερά για τον ΠΑΣ.

72′: Τετ α τετ Τζανδάρη μετά από λάθος του Σούλη που δεν μπλοκάρει, η μπάλα ένα μέτρο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

75′: Ο Σούλης διώχνει σε κόρνερ το πλασέ του Τσιλούλη που βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

86′: Ο Τζανδάρης σουτάρει με το δεξί, διώχνει την μπάλα ο Σούλης σε κόρνερ.

90′: Γυριστό του Λώλη από το ύψος του πέναλτι, άουτ η μπάλα.

90’+9: Ο Λώλης βρίσκεται μόνος στο ύψος του πέναλτι από γέμισμα του Κιάκου αλλά δεν βρίσκει καλά την μπάλα, άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Στάικος (Λάρισας), 4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ΑVAR: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπρέιρα, Καραχάλιος (ΠΑΣ), Τσιλούλης, Νούνιες, Μπεχαράνο (Λαμίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πριόρ (52’ Σούλης), Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο (79’ Τζίμας), Ριένστρα (69’ Λιάσος), Παμλίδης (79’ Μορέιρα), Ροσέρο, Κόντε (69’ Λώλης).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Σλίβκα, Μπεχαράνο, Νούνιες (78’ Τσούκαλος), Γκοράνοφ, Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι (66’ Τζανδάρης), Μανούσος (66’ Γιακουμάκης).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ιωνικός – Λεβαδειακός 0-0
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-1
ΑΕΚ – Βόλος 0-1
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19.00 Παναιτωλικός – Άρης (COSMOTEsport 2)
21.00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
21.45 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (NOVAsportς prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19.00 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (NOVAsportς prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(1η Αγωνιστική)

Βόλος 4
ΑΕΚ 3
Άρης 3
Ατρόμητος 3
Ολυμπιακός 3
Παναθηναϊκός 3
—————————————————————————
ΠΑΟΚ 3
Ιωνικός 1
ΠΑΣ Γιάννινα 1
Λαμία 1
Λεβαδειακός 1
Αστέρας Τρίπολης 1
Παναιτωλικός 0
ΟΦΗ 0
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος