Πέμπτη μεταγραφή ο Μέτε Κάαν Ντεμίρ

Ο 26χρονος Τούρκος επιθετικός Μέτε Κάαν Ντεμίρ αποτελεί την πέμπτη μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα που ανακοινώθηκε χθες, τελευταία μέρα της κανονικής διάρκειας της μεταγραφικής περιόδου, η οποία θα παραταθεί μέχρι 9 Φεβρουαρίου για τους ελεύθερους παίκτες. Ο Ντεμίρ παίζει κυρίως από αριστερά στην επίθεση, εκεί όπου έψαχνε παίκτη ο ΠΑΣ. Το απόγευμα έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ και γνωρίστηκε με τα μέλη του τεχνικού τιμ, τον προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου και με τους νέους συμπαίκτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δανεικός για έξι μήνες από την τουρκική ομάδα Εγιουπσπόρ με το δικαίωμα να αγοράσει ο ΠΑΣ το καλοκαίρι τα δικαιώματά του. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μέτε Κάαν Ντεμίρ. Ο Μέτε Ντεμίρ γεννήθηκε στις 13 Μαϊού του 1998 στο Μάιντς της Γερμανίας και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Αννόβερου φτάνοντας μέχρι την δεύτερη ομάδα. Συνολικά με την γερμανική ομάδα αγωνίστηκε σε 60 παιχνίδια σημειώνοντας 8 γκολ μοιράζοντας παράλληλα και 8 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2019 ο Ντεμίρ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπασάκσεχιρ. Την σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στην Εσκισεχίρσπορ όπου μέτρησε 22 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Μπασάκσεχιρ με την οποία αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια. Τη σεζόν 2021-22 ήταν η σειρά της Εγιουπσπόρ να τον αποκτήσει αρχικά με την μορφή δανεισμού και στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2022 να τον κάνει δικό της με κανονική μεταγραφή, φορώντας την φανέλα της μέχρι και πριν λίγες ημέρες σε 53 παιχνίδια έχοντας 6 γκολ και 2 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2022 και για έξι μήνες αγωνίστηκε στην Γκεντσλερμπιρλίγκι όπου μέτρησε 16 παιχνίδια, τέσσερα γκολ και ασίστ. Ο Μέτε Ντεμίρ υπήρξε και διεθνής με την εθνική ομάδα Under19 της Τουρκίας. Η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή επιτυχία». Αναμένεται και η απόκτηση αριστερού αμυντικού, από τον χώρο των ελεύθερων παικτών που μπορούν να μεταγραφούν μέχρι 9 Φεβρουαρίου.
Όσον αφορά τον μεταγραφικό απολογισμό, ο ΠΑΣ απέκτησε τον τερματοφύλακα Γκέργκελι Νάγκι που έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία, τον 25χρονο Άγγλο μπακ χαφ Ζόρντι Οσέι Τούτου, δανεικό από τη Μπόχουν, τον 29χρονο Αργεντινό μέσο σαντιάγκο Ροζάλες ως ελεύθερο από την Μίτε, τον 25χρονο Πολωνό κεντρικό αμυντικό Γιαν Σομποτσίνσκι που έμεινε ελεύθερος από την ομάδα Σάρλοτ της Αμερικής και χθες δανεικό τον 26χρονο Τούρκο επιθετικό Μέτε Κάαν Ντεμίρ, δανεικό από την τουρκική ομάδα Εγιούπσπορ. Αποχώρησαν οι Ίκερ Μπιλμπάο, Τζοζέφ Έφορντ, Χερόνιμο Μπορταγκαράι, ενώ δόθηκαν δανεικοί στον Γιούχτα οι Αλέξανδρος Λώλης, Άγγελος Τσίρης και στα Χανιά ο τερματοφύλακας Μπόρις Κλέιμαν. Το βράδυ γίνονταν προσπάθειες να λυθεί το συμβόλαιο του Γκάρο και να δοθεί δανεικός ή με ελεύθερη μεταγραφή ο Μίνα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΕΡΑΜΟΥΣΠΕ

Με προπόνηση που έγινε χθες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε η προετοιμασία για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τη Λαμία στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Μπορεί τα μεταγραφικά να είναι στο προσκήνιο και να απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά καθήκοντα, ώστε να γίνει σωστή δουλειά και να έρθει η νίκη την Κυριακή. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε στο Καραϊσκάκη ότι έχει δυνατότητες να αλλάξει επίπεδα και να παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή στην κατηγορία. Και ο Μιχάλης Γρηγορίου ζήτησε από τους παίκτες να είναι αυστηρά προσηλωμένοι στη δουλειά τους, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για τη συνέχεια.
Δεν προπονήθηκε ο Ροντρίγκο Εραμούσπε γιατί ένιωσε κάποιο τράβηγμα και πήγε για ιατρικές εξετάσεις, από το αποτέλεσμα των οποίων και την εκτίμηση του γιατρού Σταύρου Ριστάνη θα εκτιμηθεί η κατάστασή του και αν μπορέσει να αγωνιστεί με τη Λαμία. Για κάθε ενδεχόμενο είναι έτοιμος ο Μπακαδήμας. Ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Λεό που θα επιστρέψει σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς. Το χθεσινό πρόγραμμα είχε δουλειά πάνω στην ταχυδύναμη, ενώ ο κόουτς ξεκίνησε την προετοιμασία για το ματς με την Λαμία δουλεύοντας πρωτίστως στο τακτικό κομμάτι.
Κανονικά προπονούνται και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Νάγκι, Τούτου, Σομποτσίνσκι και Ροζάλες. Ο Ντεμίρ που αποκτήθηκε χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και από σήμερα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Θα εκτιμηθεί ασφαλώς από τον Γρηγορίου πότε θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν σε επίσημα παιχνίδια, όπως ο Τούτου που έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, ειδικά στην κούρσα που έκανε κερδίζοντας και το πέναλτι στην ανατροπή από τον Ρέτσο. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι ο ΠΑΣ θα ενισχυθεί με την επιστροφή των Παμλίδη, Τζίνο, Παντελάκη (εξέτισαν την ποινή τους), Λεό (είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας), συν τους πέντε νεοαποκτηθέντες. Η σημερινή προπόνηση της θα γίνει απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Την απόκτηση του Ζοερί Ντε Καμπς ανακοίνωσε ο Βόλος, ο οποίος ενισχύεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον 31χρονο Ολλανδό.
– Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης κάνει το βήμα στο εξωτερικό, καθώς ΟΦΗ και Σαλερνιτάνα τα βρήκαν σε όλα.
-Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ ως το τέλος της σεζόν, με την προοπτική επέκτασης αυτής για ακόμα έναν. Ο Ιρανός έλυσε τη συνεργασία του με την Ομόνοια και το θέμα της μετακίνησής του στη Θεσσαλονίκη ήταν απλά ένα τυπικό θέμα, το οποίο ολοκληρώθηκε.
– Ο Πανσερραϊκός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Τζαλολίντιν Μασαρίποφ που μεταγράφηκε στον Λεβαδειακό.
– Η Κηφισιά ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Νιγηριανό αμυντικό χαφ Τζακ Ιπαλίμπο και ψάχνεται στην αγορά για μέσο. Αποχώρησε και ο Λούμπορ που θα συνεχίσει σε ομάδα της Αυστρίας.
-Η ΑΕΚ έκλεισε τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος