Ο Νίνης υπογράφει και ξεκινά άμεσα προπονήσεις

Ο Σωτήρης Νίνης αναμένεται να είναι η πρώτη μεταγραφή της χειμερινής περιόδου στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς συμφώνησε για διετές συμβόλαιο. Ο διεθνής άσος από χθες είναι στα Γιάννινα περνώντας από ιατρικές εξετάσεις, που μόλις ολοκληρωθούν σήμερα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις, σε περίπτωση που ανάψουν και από το ιατρικό τιμ το πράσινο φως. Ο Νίνης είναι ελεύθερος από το περασμένο καλοκαίρι, όταν έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΝΠΣ Βόλος. Για τον λόγο αυτόν θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις, αρχικά με ατομικό πρόγραμμα που θα του δώσει ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί με την ομάδα, αφού από Δευτέρα επιστρέφουν όλη από την άδεια και θα ξεκινήσει κανονική προετοιμασία, καθώς το πρωτάθλημα λόγω του Μουντιάλ θα ξαναρχίσει παραμονές Χριστουγέννων. Στον ΠΑΣ πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ στη μεσαία γραμμή που έλειπε ένας επιτελικός χαφ. Θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις με πέντε μεταγραφές έμπειρων παικτών για να γεμίσει και να αναβαθμιστεί ποιοτικά το ρόστερ της τοπικής ομάδας. Μάλιστα σε τοπικά μέσα γράφτηκε χθες ότι ενδιαφέρει και ο γκολκίπερ Τσιντώτας, αν μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ, όπως και ο Κάργας σε περίπτωση που λύσει το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Οι μεταγραφικές αναζητήσεις είναι και στο εξωτερικό. Γίνεται προσπάθεια, να κλείσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι μεταγραφές για να δοθεί η ευκαιρία στον Στάικο να μοντάρει καλύτερα την ομάδα ενόψει του δεύτερου γύρου.
Όσο για τον Σωτήρη Νίνη, κατά σύμπτωση χθες, γνωρίζοντας την πόλη, έπεσε πάνω σε στέκι φιλάθλων του ΠΑΣ, οι οποίοι των καλωσόρισαν λέγοντας: «Παίξε εσύ τη μπάλα που ξέρεις για να πάει καλά η ομάδα και στα Γιάννινα θα ζήσεις στιγμές που δεν έζησες στις άλλες ομάδες». Ο Σωτήρης Νίνης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου στη Χιμάρα, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, υπογράφοντας και το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τους πράσινους. Οι ομάδες που αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι: Παναθηναϊκός, Πάρμα Ιταλίας, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Σαρλερουά και Μαλίν Βελγίου, Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, Χάποελ Ασκελόν, του Ισραήλ, Βόλος. Έχει αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια με την Εθνική Ελλάδος, συμμετέχοντας το 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής και το Euro 2012 που έγινε στην Πολωνία. Επίσης αγωνίστηκε στις εθνικές νέων και ελπίδων. Στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έχει 190 συμμετοχές και 14 γκολ με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Βόλο.

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ: ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ

Μετά από έναν γύρο άγχους και πίεσης στον ΠΑΣ Γιάννινα χαλαρώνουν αυτές τις ημέρες, για να αποφορτιστούν να πάρουν δυνάμεις ενόψει της χειμερινής προετοιμασίας που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα. Τότε θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι από τις μίνι διακοπές, για να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια, εκμεταλλευόμενοι την διακοπή των 40 ημερών του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Οι κυανόλευκοι είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν το κουμπί και να κάνουν καλύτερη πορεία στον δεύτερο γύρο και στους αγώνες των πλέι άουτ. Ο αρχηγός του ΠΑΣ Νόντας Παντελάκης σε δηλώσεις υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ο ΠΑΣ δεν είναι ομάδα για να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά νομίζω ότι έχουμε τον καιρό να δουλέψουμε αρκετά, για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω τι φταίει και βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση με 28 γκολ παθητικό. Ίσως σε κάθε παιχνίδι μας έχει μπει μέσα μας ότι θα δεχτούμε γκολ. Είναι πολλά τα γκολ, δεν το συζητάμε. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Από εκεί και πέρα να στοχεύσουμε παραπάνω για να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα που δείχνουμε». Για κάποια…νεκρά διαστήματα που έχει η ομάδα και δέχεται εύκολα γκολ σημείωσε: «Είναι κάτι που δε μπορώ να εξηγήσω κι εγώ για να πω την αλήθεια. Ενώ είμαστε έμπειρη ομάδα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κάποιες στιγμές μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να δεχτούμε γκολ για να αντιδράσουμε και μετά είναι δύσκολο να ανατρέψεις το παιχνίδι». Για το τελευταίο ματς με τον Άρη και την βαριά ήττα με 4-0, σημείωσε: «Έγινε αυτό που γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Υπήρξαν κάποια διαστήματα που φάνηκε σαν να παρατάμε το παιχνίδι και το πληρώσαμε. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό το κομμάτι τώρα που σταματάει το πρωτάθλημα. Έχουμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να δουλέψουμε αρκετά και να μη βγάζουμε τέτοια εικόνα στο γήπεδο».

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ

Τα μεταγραφικά ζητήματα συζήτησαν χθες σε συνεχείς επικοινωνίες που είχαν ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο προπονητής Θανάσης Στάικος. Ο κόουτς από καιρό έκανε γνωστό στη διοίκηση σε ποιες θέσεις θέλει ενισχύσεις η ομάδα και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι παίκτες που θα αποκτηθούν. Οι επικείμενες μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας έχουν εντείνει και τις φήμες με ονόματα παικτών που ενδιαφέρουν, όπως ο Σωτήρης Νίνης και άλλοι. Η ανάγκη για μεταγραφές δεν προέκυψε τώρα. Από καιρό η τοπική ομάδα έδειχνε ότι έχει ελλείψεις στο ρόστερ και είχε ξεκινήσει η προεργασία για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Δεν αποκλείεται από την άλλη εβδομάδα να υπάρξουν αφίξεις νέων παικτών, ενώ ενδεχομένως να ζητηθεί από κάποιους παίκτες να λύσουν τα συμβόλαιά τους.

ΜΠΟΝΟΒΑΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ

Φιλικό παιχνίδι έδωσαν στην Πάτρα οι βετεράνοι παίκτες του Ολυμπιακού. Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Γνώμη» και στον συνάδελφο Τάσο Αγγελόπουλο ο Ανδρέας Μπονόβας αναφερόμενος στον ΠΑΣ σημείωσε και τα εξής: «Πιστεύω ότι γίνεται μια καινούργια προσπάθεια, καθώς η ομάδα έχει νέο ρόστερ, αλλά και καινούριο προπονητή. Νομίζω ότι θα βρει τα πατήματά της και θα κάνει μια καλή πορεία, έτσι ώστε να σωθεί γρήγορα. Ο κόσμος όμως θα πρέπει να γίνει ο δωδέκατος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα και να τον υποστηρίξει. Όμως το πιο σημαντικό είναι να στηριχτεί σε ντόπιους παίκτες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η βάση για έναν νέο ΠΑΣ Γιάννινα».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

Σωτήρης Νίνης