Μπιρόνι από τον τόπο σου! (Ακτή, Local Heroes)

Ήταν καιρός που έμενε ανικανοποίητος. Είχε ανομολόγητο πάθος με τις μπίρες, τέτοιο που φοβόταν πως θα έφτανε να γίνει μοιραίο. Έψαχνε ασταμάτητα να βρει την μπίρα εκείνη που θα ικανοποιούσε ιδανικά τους γευστικούς του κάλυκες. Εντάξει, εκτιμούσε τις στάουτ, τις έβρισκε γουστόζικες με τον αφρό, το σκούρο, σκοτεινό, σχεδόν, χρώμα και την υπόγλυκη γεύση τους, αλλά ακόμα και τούτες δεν τον κάλυπταν, όπως ήθελε· του κάθονταν πολύ βαριές, τόσο που την “άκουγε” γρήγορα.

Είχε βρει κάτι ελληνικές λάγκερ, δεν ήταν άσχημες, αλλά αυτή η πικράδα στην επίγευση κράταγε παραπάνω απ’ όσο μπορούσε να ανεχτεί δίχως να ενοχλείται. Οι βάις και οι πίλσεν, καλές, χρυσές και πολυτελείας, σύμφωνοι, αλλά η γεύση και η επίγευσή τους ήταν τόσο έντονη που καταντούσε κραυγαλέα. Χώρια που όλες αυτές δεν σε έπαιρνε να τις πιεις συνοδεύοντας το φαΐ σου. Κάπου βάστα με το ξεροσφύρι.

Είχε απογοητευτεί και το είχε πάρει απόφαση ότι για κείνον η κατανάλωση μπίρας θα ήταν ένα διαδικαστικό ζήτημα και τίποτε άλλο. Κι όμως! Βρήκε απάγκιο στην Ακτή με το αχνό σιέλ χαρτί και την Γοργόνα στην ετικέτα. Η Ακτή συγκεντρώνει ότι ζητά σε μια μπίρα: είναι λάγκερ, δεν φουσκώνει, συνδυάζεται τόσο με ψάρι και θαλασσινά όσο και με κρέας, δεν σε χτυπάει νωρίς και έχει γεύση διακριτική, μα καθόλου αδιάφορη· και το κυριότερο, είναι η πρώτη μπίρα της Πρέβεζας, της Νύμφης του Αμβρακικού. Στο εξής θα ταξιδεύει μαζί της σε λύπες, σε χαρές, σε τραπέζια και σε πάρτυ μέχρι να βγει το φως της μέρας.

Εις υγείαν, λοιπόν!

Ζύθος Βυνιάδης

Απολαύστε μια AKTH και γευτείτε την αληθινή γεύση της μπύρας !

LOCAL HEROES – Νομαδική Ζυθοποιία

Τόλης Ν. – Χαλκίδης Γ. Ο.Ε.

T. +30 2682303456

E. localheroesbeer@gmail.com 

W. www.localheroesbeer.gr

Ακολουθήστε την ΑΚΤΗ

https://www.facebook.com/aktibeerpreveza

https://www.instagram.com/aktibeerpreveza/

Ακολουθήστε τους LOCAL HEROES

https://www.facebook.com/localheroesbeer

https://www.instagram.com/localheroesbeer/