Με φούστα και χωρίς

Διαβάζω στο vice.gr και αναδημοσιεύω:

Ένας καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου φέρεται να αντιμετώπισε προσβλητικά ένα τρανς κορίτσι της Α’ Γυμνασίου, επειδή επέλεξε να φορέσει φούστα.

Οι συμμαθητές και συμμαθήτριές της, μη ανεχόμενοι αυτήν τη συμπεριφορά, προχώρησαν άμεσα σε μία πολύ όμορφη αντίδραση. Έτσι αποφάσισαν να πάνε στο σχολείο τους ντυμένοι με φούστες και φορέματα για να διαμαρτυρηθούν και να δείξουν τη στήριξή τους στη συμμαθήτριά τους.

Οι φωτογραφίες τους κυκλοφορούν στα social media μαζί με το σύνθημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» και ομολογουμένως μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον.”

Όταν ήμουν μικρός, συχνά παραπονιόμουν ότι οι μεγαλύτεροι πχ οι γονείς μου και οι καθηγητές στο σχολείο δεν με (μας) καταλάβαιναν. Τώρα, που έχω περάσει τα σαράντα, αντιλαμβάνομαι ότι ήρθε η σειρά μου να μην καταλαβαίνω πολλά πράγματα από όσα λέει και κάνει η νεολαία. Να πω την αμαρτία μου, τα ζητήματα αυτοπροσδιορισμού του φύλου, προσπαθώ να τα κατανοήσω, αλλά δυσκολεύομαι.

Ωστόσο, καμία σημασία δεν έχει τι καταλαβαίνει ο καθένας. Αν ένα παιδί νιώθει πιο άνετα με μια φούστα, ενώ, υποτίθεται, “πρέπει” να φοράει παντελόνι, ας φοράει φούστα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την αλληλοϋποστήριξη!

Κώστας Μαζιώτης