Με…φόρα για νίκη στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ

Με τη…φόρα που έχει από την 1η αγωνιστική όπου κέρδισε με σκορ 3-0 την Κηφισιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραταχθεί σήμερα στις 21.00 στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Είναι παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής μεταξύ των ιστορικών ομάδων της βορειοδυτικής Ελλάδας, που έχει και τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να έχει κάποιες σημαντικές ελλείψεις παικτών (Κόντε, Καραχάλιος, Κιάκος) σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, με ανεβασμένη ψυχολογία και μπορεί να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα, νίκη ή ισοπαλία. Είναι ομάδα συνόλου, με τον ίδιο κορμό από πέρυσι που αντέχει στα δύσκολα. Το σημερινό παιχνίδι στο Αγρίνιο θα είναι οπωσδήποτε δύσκολο για τον ΠΑΣ, αλλά οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να βγάλουν στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό τους και να γυρίσουν με χαμόγελα στα Γιάννινα. Ο Θανάσης Στάικος ζήτησε μεγάλη προσοχή από τους παίκτες, αποφυγή λαθών και αυστηρή προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με πρωινή προπόνηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κόντε, Κιάκος, Κύρκος και ο τιμωρημένος Καραχάλιος και για λόγους τακτικής οι Σούλης, Μπιλμπάο, Νίκος Λώλης, Τσίρης, Φοφανά, Μίνα.
Σε ένα σύστημα 4-4-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Κλέιμαν, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Τσαούση, κεντρικούς αμυντικούς Παντελάκη, Εραμούσπε, στο κέντρο Τζίνο, Λιάσο, Ριένστρα, Τζίμα και στην επίθεση Μπάλαν, Παμλίδη. Στην αποστολή είναι και οι Αθανασίου, Βρακάς, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Πανάγου, Ναούμης, Μπεγκάλα, Αλέξανδρος Λώλης, Γκάρο, Ροσέρο, Λεό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Κατοίκος του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας), Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστείδης Βάτσιος (Ανατολικής Αττικής). Στο VAR θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών) και βοηθός AVAR ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας).
Ο Κωνσταντίνος Κατοίκος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1992. Έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ στον αγώνα Παναιτωλικός – Βόλος 2-3. Πέρυσι είχε διευθύνει έξι παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ, όσον αφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μεταξύ αυτών και στον αγώνα Άρης Θεσσαλονίκης – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1. Ήταν επίσης ρέφερι και στον αγώνα των πλέι άουτ ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-2 που έγινε στις 22 Απριλίου 2023 και μπήκαν για τον ΠΑΣ οι βάσεις παραμονής στην κατηγορία.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η προϊστορία των αγώνων του ΠΑΣ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ξεκινά από το 1966 που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και φτάνει στις μέρες μας που είναι στη σούπερ λίγκα. Στα 25 παιχνίδια που έγιναν εκεί για τα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής, 11 νίκες έχει ο Παναιτωλικός, 5 ο ΠΑΣ και 9 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Αν τα εξειδικεύσουμε, στην Α’ Εθνική σε σύνολο 12 αγώνων σημειώθηκαν 4 νίκες του Παναιτωλικού, 4 νίκες του ΠΑΣ και 4 ισοπαλίες. Στη Β’ Εθνική καταγράφονται 7 νίκες του Παναιτωλικού και 5 ισοπαλίες και στη Γ’ Εθνική έγινε μόνο ένα παιχνίδι που το κέρδισε ο ΠΑΣ. Πέρυσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση στα χρονικά των δύο ομάδων, έγινε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 1967 στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής περιόδου 1966-1967. Σ’ εκείνο το ματς του πρώτου γύρου ο Παναιτωλικός κέρδισε στην έδρα του με 1-0 τον ΠΑΣ με γκολ στο 78’ του Γιαννόπουλου. Η ρεβάνς στα Γιάννινα έγινε την Τετάρτη 12 Απριλίου 1967 (λίγες μέρες δηλαδή πριν γίνει το πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967) όπου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 3-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Τσιούρης και ένα ο Τζαμάκος.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα κάνει σήμερα με τον ΠΑΣ ο Παναιτωλικός, καθώς είχε αναβληθεί το εκτός έδρας παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, καθώς η «Ένωση» είχε υποδεχθεί την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού ο Μάριος Οικονόμου. Αντίθετα οι Μπακάκης, Σενγκέλια, Χουάνπι, Πέδρο που ήταν τραυματίες, προπονήθηκαν κανονικά τις τελευταίες ημέρες. Στην αποστολή είναι ο Αργεντινός Φακούντο Πέρες που αποκτήθηκε από τη Λανούς και δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο στο σημερινό παιχνίδι με ΠΑΣ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniara.gr ένα τυπικό πρόβλημα σχετικά με το πτυχίο του Γκάμπριελ Σούρερ προέκυψε στην ΠΑΕ Παναιτωλικός, αφού ο 52χρονος Αργεντινός προπονητής δεν έχει εργαστεί ποτέ ξανά σε πάγκο ομάδας από την Ευρώπη και δεν είναι κάτοχος του UEFA Pro, αλλά του αντίστοιχου διπλώματος για προπονητές στη Λατινική Αμερική, όπου φυσικά, δεν κάνει «κουμάντο» η ΟΥΕΦΑ. Κινήθηκαν οι διαδικασίες για την εξομοίωση του διπλώματος από την ΟΥΕΦΑ ώστε ο Σούρερ να είναι και τυπικά εντάξει.

ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ κλήθηκε σε απολογία Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για σήμερα Παρασκευή 25-8-2023 και ώρα 13:00, για τη συμπεριφορά φιλάθλων της στον πρώτο αγώνα με την ΑΕ Κηφισιάς. Αναλυτικά η κλήση: «ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: “Βάσει των αναφερομένων στα από 19/8/2023 και 20/8/2023 Φύλλα Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/8/2023 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα” στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Κηφισιά.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ». Σε απολογία έχουν κληθεί επίσης οι ΠΑΕ ΟΦΗ, Λαμία και ΠΑΟΚ.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Και ο ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωσή του συμμετέχει στο πένθος για τον θάνατο της Βιβής Αναστασιάδη, συζύγου του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα τον ΠΑΣ για να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2011-12. Η Βιβή Κηπουρού – Αναστασιάδη αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς και όλα έδειχναν πως πήγαινε καλύτερα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/08). Σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άγγελου Αναστασιάδη για την απώλεια της Βιβής Κηπουρού η οποία έφυγε σήμερα από την ζωή. Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα εύχεται στον Άγγελο Αναστασιάδη δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport 2)
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (NOVAsports prime)
20.00 Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος (COSMOTEsport 2)
21.30 ΑΕΚ – Πανσερραϊκός (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19.15 Λαμία – Άρης (COSMOTEsport 2)
21.00 ΠΑΟΚ – ΑΕ Κηφισιάς (NOVAsports prime)
21.30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(1η Αγωνιστική)

ΠΑΟΚ 3
ΠΑΣ Γιάννινα 3
Ολυμπιακός 3
ΟΦΗ 3
Βόλος 1
Λαμία 1
ΑΕΚ 0
Αστέρας Τρίπολης 0
Ατρόμητος 0
Παναθηναϊκός 0
Παναιτωλικός 0
Άρης 0
Πανσερραϊκός 0
Κηφισιά 0

Βαγγέλης Γυφτόπουλος