Ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι των ουραγών

Με ισοπαλία 1-1 σφραγίστηκε το…ντέρμπι των ουραγών μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και ΝΠΣ Βόλος για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Προηγήθηκε ο ΠΑΣ στο 50’ με τον Κιάκο και ισοφάρισε στο 73’ ο Κόμπα με κεφαλιά. Το αποτέλεσμα ευνοεί την ομάδα του Βόλου καθώς πήρε τον βαθμό ενώ έχει και έναν αγώνα λιγότερο με τον Πανσερραϊκό στο Πανθεσσαλικό. Αντίθετα η ισοπαλία είναι σαν…ήττα για τα Γιάννινα, καθώς χάθηκε η ευκαιρία νίκης σε εντός έδρας παιχνίδι με μια ομάδα που είναι στην ίδια θέση και ο ένας βαθμός δεν κάνει τη διαφορά. Ναι μεν σταμάτησε για τον ΠΑΣ το αρνητικό σερί των ηττών, αλλά όταν δεν μπορεί να πάρει τρίποντα σε αυτά τα παιχνίδια, σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό του. Δυστυχώς ο ΠΑΣ δεν μπορεί να ανακάμψει αγωνιστικά για να μπορεί να είναι παραγωγικός, να κρατά μπάλα και να αμύνεται σωστά. Και πάλι δέχτηκε γκολ από κεφαλιά από τον βραχύσωμο Κόμπα, με τον ίδιο τρόπο που δέχτηκε γκολ και στον Άρη πάλι από κοντό ποδοσφαιριστή (Σουλειμάνοφ).
Μπορεί το πρωτάθλημα να μην τελείωσε και να έχει πολύ δρόμο, μπορεί να υπάρχει ένας συνωστισμός ομάδων στην ουρά, χωρίς ο ΠΑΣ να μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία, αλλά όταν δεν μπορεί να ξεπεράσει τη μετριότητα δημιουργεί ευλόγως έντονο προβληματισμό κατά πόσο θα μπορέσει με την υπάρχουσα κατάσταση να ανατρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα και να μπορέσει στο τέλος να διασφαλίσει την κατηγορία.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΣ ξεκίνησε με διάταξη 4-4-1-1, έχοντας τερματοφύλακα τον Κλέιμαν, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Τσαούση, στόπερ τους Παντελάκη, Εραμούσπε, αμυντικό χαφ τον Καραχάλιο στο κέντρο τους Κιάκο, Ροσέρο, Ριένστρα, λίγο πιο μπροστά τον Παμλίδη και προωθημένο τον Κόντε. Ένα σύστημα που κάποιες φορές πήγαινε στο 4-4-2 ή στο 4-3-3. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να έχει δημιουργήσει τρεις καλές φάσεις για γκολ, ενώ ο Βόλος φάνηκε δύο φορές απειλητικός. Λογικό είναι στον αγωνιστικό χώρο να κυριαρχεί το πάθος και ο δυναμισμός και από τις δύο ομάδες έχοντας απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς.
Με την έναρξη της επανάληψης, στο 50’ ο ΠΑΣ κατάφερε να προηγηθεί 1-0 με γκολ του Κιάκου έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος. Όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το αβαντάζ. Από το 60’ και μετά, ο Βόλος αναθάρρησε άρχισε να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού καθώς είχε οπισθοχωρήσει ο ΠΑΣ και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 73΄με την κεφαλιά του Κόμπα. Από εκεί και μετά το ματς έγινε ρουλέτα. Μπορούσαν και οι δύο ομάδες να πετύχουν το γκολ της νίκης, έχοντας όμως ο Βόλος περισσότερο κατοχή μπάλας, μη αρκούμενος στην ισοπαλία αλλά επιζητώντας και το γκολ. Φουλ επιθετικογενές έγινε και το σχήμα του ΠΑΣ με την είσοδο Μπάλαν, Λεό, Έφορντ, Γκάρο αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει ουσιαστική βελτίωση. Το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο. Καμία ομάδα δεν άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω από αυτό που πήρε.

ΤΑ ΓΚΟΛ

50’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ με τον Κιάκο. Η φάση ξεκίνησε από τον Ροσέρο που την έστρωσε δεξιά στον Σόρια, αυτός έβγαλε την ασίστ στον Κιάκο που με τσίμπημα της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

73’: Η ισοφάρισε σε 1-1 από τον Βόλο, όταν σε γέμισμα του Λούμπα ο βραχύσωμος Κόμπα με κεφαλιά ανάμεσα από τους ψηλούς αμυντικούς του ΠΑΣ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8’: Σέντρα σουτ στη γωνία του Ροσέρο βρήκε το σώμα Τρουιγέ και κατέληξε κόρνερ.

17’: Διαγώνιο σουτ του Σόρια από δεξιά, μετά από μεταβίβαση του Ροσέρο, έφυγε ελάχιστα άουτ.

28’: Χτύπημα φάουλ του Κόντε αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε με τις γροθιές ο Παπαδόπουλος.

30: Καλοκτυπημένο σουτ του Κορνέ έφυγε λίγα εκατοστά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

36’: Ο Μπερτόγλιο με χτύπημα φάουλ πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος αλλά ο Κλέιμαν σωστά τοποθετημένος απέκρουσε σε κόρνερ.

46’: Τζαρτζάρισμα του Καραχάλιου στον Μπερτόγλιο αυτός έπεσε μόνος του και ο διαιτητής που ήταν κοντά είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε συνεργασία και με τον VAR.

49’: Σουτ του Κορνέ από το ύψος περιοχής βρήκε σώμα Παντελάκη και έφυγε κόρνερ.

74’: Σε σέντρα του Ροσέρο ο Κόντε πήγε να πιάσει το γυριστό σουτ, αλλά βρήκε το καλάμι και έφυγε άουτ.

79’: Σέντρα Μαχαίρα από καλή θέση και μόνος του ο Καλογερόπουλος έκανε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

91’: Ο Λεό προσπάθησε να μπει στην περιοχή του Βόλου έκανε το σουτ με το δεξί, όχι δυνατό και απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Η φάση είχε και συνέχεια. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Σόρια, απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ο Καραχάλιος έκανε το μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου. Δεν έκανε κάποιο χοντρό λάθος, απέφυγε τις κακοτοπιές, αλλά έδωσε στο β’ ημίχρονο το κάτι παραπάνω στον Βόλο όταν έκανε ο ΠΑΣ το 1-0. Βοηθοί του οι Κωσταράς του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας, Δημητριάδης του συνδέσμου Μακεδονίας. Τέταρτος ο Ανδριανός (Αχαΐας). Στο VAR ο Τζήλος (Λάρισας) και AVAR ο Πάτρας (Μακεδονίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Κιάκος (78’ Έφορντ), Ριένστρα (78’ Γκάρο), Ροσέρο (86’ Λεό), Παμλίδης (68’ Λιάσος), Κόντε (86’ Μπάλαν)
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Τάχατος (68’ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα, Γκλάβιτς, Τρουιγιέ (68’ Κόμπα), Μπερτόγλιο, Ντέλετις (83’ Ένγκιν), Κορνέ (68’ Μαχαίρας), Γκαρσία

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2
ΑΕ Κηφισιάς – ΑΕΚ 1-1
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 1-1
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4
Άρης – Ατρόμητος 1-3
Πανσερραϊκός – ΟΦΗ (Δευτέρα 6/11/23 ώρα 18.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(10η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 25
Ολυμπιακός 21
ΑΕΚ 21
ΠΑΟΚ 20
Λαμία 15
Άρης 14
————————————————–
ΟΦΗ 13
Αστέρας Τρίπολης 11
Ατρόμητος 9
Πανσερραϊκός 9
Κηφισιά 8
Παναιτωλικός 6
ΠΑΣ Γιάννινα 6
Βόλος 6
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Βόλος, Πανσερραϊκός έχουν αγώνα λιγότερο ενώ ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.30 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα
19.00 Ατρόμητος – Πανσερραϊκός
20.00 Βόλος – Άρης
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.30 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός
19.30 ΑΕΚ – Λαμία
20.30 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
21.30 Κηφισιά – Παναθηναϊκός

Στάικος: Θα μιλήσω με τη διοίκηση

Στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει θέμα παραίτησής του από την τεχνική ηγεσία, τόνισε ότι «θα μιλήσει με τη διοίκηση και θα γίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα». Συνεπώς άνοιξε θέμα προπονητή στον ΠΑΣ όπου ή η διοίκηση θα προβεί στην αντικατάστασή του ή θα αναγκαστεί να τον στηρίξει εκ νέου. Αναμένονται οι όποιες εξελίξεις σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα εντός και εκτός ομάδας.
Ο Στάικος στη συνέντευξη Τύπου είπε πολλά. Παραθέτουμε τα πιο σημαντικά κομμάτια όπου μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων άνοιξε και η συζήτηση για το αν μείνει ή όχι ο κόουτς.
Σε ερώτηση γιατί γύρισε πίσω ο ΠΑΣ μετά το 1-0 ο κ. Στάικος ανέφερε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν μπορώ να πω μοιρασμένο. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε το τέρμα. Απλά από ένστικτο οι ποδοσφαιριστές μετά από ήττες σε συνεχόμενα ματς και έκαναν κάποια μέτρα πίσω για να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα. Δεχθήκαμε γκολ και μάλιστα όχι από ιδιαίτερα ψηλό παίκτη. Από εδώ και πέρα θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό οι όποιες αναλύσεις θα είναι λάθος».
Σε άλλη ερώτηση, δημοσιογράφος ανέφερε δηλώσεις του Κόουλμαν (προπονητή του Ατρόμητου) που παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει άλλο τους παίκτες, ρωτώντας στη συνέχεια τον Στάικο αν μπορεί να εμπνεύσει στη συνέχεια τους παίκτες, με τον κόουτς να απαντά: «Επειδή η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και προέχει το καλό του συλλόγου, κάποια πράγματα θα τα πω κατ’ ιδίαν με τη διοίκηση και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει το καλύτερο για τον σύλλογο».
Σε άλλη ερώτηση αν στο μυαλό του υπάρχει η λέξη παραίτηση, δόθηκε η απάντηση: «Απάντησα και πριν. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα».

Μπράτσος: Μας αφήνει πίκρα η ισοπαλία

Ο προπονητής του Βόλου Κώστας Μπράτσος στις δηλώσεις τόνισε ότι του αφήνει πικρία το ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1 στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. οι δηλώσεις του: «Έγινε ένα παιχνίδι το οποίο μου αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία δείξαμε ότι ήρθαμε να παίξουμε αντίπαλοι με μία καλή ομάδα. Παίξαμε με τον δικό μας τρόπο, είχαμε την υπεροχή, αλλά μας αφήνει πικρία το ματς, γιατί δεχτήκαμε το γκολ χωρίς να προμηνύεται από τον ρυθμό του αγώνα. Θα μείνω στα ψυχικά αποθέματα των παιδιών. Σε εκτός έδρας παιχνίδι πάλι μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά ισοφαρίσαμε και διεκδικήσαμε κάτι ως το τέλος, όπως και ο αντίπαλος. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα».
Σε ερώτηση αν φοβήθηκε περισσότερο το ματς απ’ ό,τι έπρεπε δήλωσε: «Δεν ξέρω πως το βγάλατε το συμπέρασμα. Ποια ομάδα είχε κατοχή στο πρώτο ημίχρονο; Εγώ είδα μία ομάδα να έχει κατοχή, φτάναμε εύκολα στο αντίπαλο 1/3, ενώ ο αντίπαλος μόνο με αντεπιθέσεις από δικές μας απώλειες κατοχής και με βαθιές μπαλιές. Το να πιέσεις περισσότερο είναι σχετικό. Γιατί γινόταν η μεγάλη μπάλα από τον Παντελάκη και τον Εραμούσπε προς Κόντε Παμλίδη και έπρεπε να προσέχουμε. Εμείς ήρθαμε να κερδίσουμε».

Βαρύ κλίμα και αποδοκιμασίες

Το κλίμα ήταν βαρύ, έγινε ακόμα βαρύτερο από την ισοπαλία. Έντονες οι αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα και ειδικά σε βάρος του προπονητή Θανάση Στάικου. Αλλά και έξω από το γήπεδο υπήρχαν αγανακτισμένοι φίλαθλοι που τα είχαν με όλους. Ο κόουτς άκουσε τα περισσότερα. Όμως στη μεγάλη εξέδρα υπήρξε ένταση φιλάθλων ζητώντας εξηγήσεις από τους μεγαλομετόχους Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη για την δύσκολη κατάσταση που περιήλθε η ομάδα με άμεσο κίνδυνο υποβιβασμού. Τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια και πως θα βρεθεί ο τρόπος να ανακάμψει η ομάδα θα πρέπει να το βρουν οι μεγαλομέτοχοι και οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος