Θλάση ο Κόντε, μένει τρεις εβδομάδες εκτός γηπέδων

Θλάση πρώτο βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο έδειξε η μαγνητική που έκανε το βράδυ ο Πέδρο Κόντε και θα χρειαστεί πρόγραμμα αποθεραπείας 2-3 εβδομάδων. Χάνει οπωσδήποτε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που θα γίνει το Σάββατο στο Περιστέρι, στην πρεμιέρα των πλέι άουτ και ίσως προλάβει οριακά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, για την 2η αγωνιστική. Είναι οπωσδήποτε πλήγμα για τον ΠΑΣ η απουσία του Ισπανού φορ, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ένας παίκτης που απασχολεί πολύ τις αντίπαλες άμυνες. Από αύριο που θα αρχίσουν πάλι προπονήσεις, ο Μιχάλης Γρηγορίου θα ψάξει για σχήμα χωρίς τον Πέδρο Κόντε, ο οποίος αποχώρησε από την χθεσινή προπόνηση με ενοχλήσεις.
Την Δευτέρα (χθες) ο Γρηγορίου έδωσε ρεπό, με επιστροφή στην ενεργό δράση από σήμερα  Τρίτη, όπου θα δουν πως είναι και οι Εραμούσπε, Παντελάκης, Λεό που είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας και πιστεύεται ότι θα είναι στη μάχη του Σαββάτου στο Περιστέρι. Τραυματίες είναι οι Γκάρο, Ναούμης και τιμωρημένος με κάρτες ο Σόρια.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Το Σαββατοκύριακο, όπου η πόλη έσφυζε από ζωή, με σειρά καρναβαλικών και αποκριάτικων εκδηλώσεων, οι παίκτες το πέρασαν στο γήπεδο. Αυτές οι ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς ετοιμάζεται για την αποφασιστική μάχη των πλέι άουτ, από την οποία θα κριθεί η παραμονή του ή όχι στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία επί σειρά ετών είχε μια καλή παρουσία. Οι Γιαννιώτες ούτε καν σκέφτονται την περίπτωση υποβιβασμού, καθώς θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την τοπική ομάδα που ενδεχομένως να σημαδέψει την τύχη της και για τα επόμενα χρόνια. Και για να αποφύγουν τα χειρότερα ετοιμάζονται για την ύστατη μάχη παραμονής.
Η πρεμιέρα θα γίνει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, πιθανόν το προσεχές Σάββατο, καίτοι ακόμα η Σούπερ Λιγκ δεν ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των αγώνων περιμένοντας την τύχη της έφεσης του Βόλου για την γνωστή υπόθεση με την Κηφισιά. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ανασυντάσσει τις δυνάμεις του για τους αγώνες των πλέι άουτ, με στόχο την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Μπορεί στην πόλη να υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία του κόσμου, λόγω των τελευταίων δύο ισοπαλιών με ΟΦΗ και Ατρόμητο, ενώ υπήρχαν προϋποθέσεις νίκης, αλλά εντός των τειχών οι παίκτες πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν το κουμπί, υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπίσουν τα παιχνίδια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Περιστέρι, σε ένα γήπεδο που έχουν παράδοση καλών εμφανίσεων. Φέτος και τα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο, σε Περιστέρι και Γιάννινα, έληξαν ισόπαλα με σκορ 1-1.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Μάλιστα την προπερασμένη Κυριακή αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και θα ξανασυστηθούν το Σάββατο στο γήπεδο του Ατρόμητου. Επίσημα δεν έγινε ακόμα ο ορισμός των αγώνων πλέι άουτ. Η λίγκα ανακοίνωσε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης για την έφεση του Βόλου στο παιχνίδι με την Κηφισιά και αφορά τον μηδενισμό της θεσσαλικής ομάδας για ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον ποδοσφαιριστή Τετέι. Η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι την Πέμπτη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, οπότε η λίγκα θα ανακοινώσει και επίσημα τις ημερομηνίες των αγώνων. Πάντως όλες οι ομάδες ετοιμάζονται για τα παιχνίδια πρεμιέρας, έχοντας ως δεδομένο ότι θα γίνουν το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου. Η NOVA έχει προγραμματισμένο το παιχνίδι Ατρόμητος – ΠΑΣ για τις 19.30 το βράδυ.

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ο ΠΑΣ δεν ζήτησε εισιτήρια για το παιχνίδι αυτό, για την προστασία της ομάδας και των φιλάθλων, καθώς έχουν γίνει πολύ αυστηρά τα πράγματα. Μάλιστα την Κυριακή στη Λαμία, συνελήφθησαν έξι οπαδοί της ΑΕΚ, καθώς μια ομάδα φιλάθλων της βρέθηκε σε ταράτσα πολυκατοικίας για να δει το παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και επειδή άναψαν δύο πυρσούς, υπήρξαν έξι συλλήψεις από την αστυνομία.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος