Η δύναμη του πεπρωμένου (Τζ.Βέρντι) ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης Σάββατο, 9 Μαρτίου, 7μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 7μμ
Η δύναμη του πεπρωμένου (Τζ.Βέρντι)

Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης
στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας
(13η χρονιά, Σεζόν 2023-2024)


Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, συνεχίζονται το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 7μμ (μια ώρα νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα έναρξης) με την καινούργια παραγωγή της όπερας «Η δύναμη του Πεπρωμένου» του Τζιουζέπε Βέρντι.

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Met in HD και 30 χρόνια από την τελευταία παραγωγή της διάσημης όπερας του Βέρντι, η πρεμιέρα έγινε δεκτή με διθυραμβικές κριτικές. Πρωταγωνιστεί η Lise Davidsen κάνοντας εντυπωσιακό ντεμπούτο στο ρόλο της Λεονόρας.

Ο Yannick Nézet-Séguin διευθύνει ένα καστ που περιλαμβάνει επίσης τον τενόρο Brian Jagde ως Δον Αλβάρο, τον βαρύτονο Igor Golovatenko ως Ντον Κάρλο του Βάργκας, τη μέτζο-σοπράνο Judit Kutasi ως Πρετσιοζίλλα και τον μπάσο-βαρύτονο Patrick Carfizzi ως Φρα Μελιτόνε.

Η σκηνοθεσία είναι του βραβευμένου Mariusz Treliński. Τη βραδιά παρουσιάζει η σοπράνο Nadine Sierra η οποία επιμελείται και τις συνεντεύξεις των διαλειμμάτων.

Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και θα προσφέρουν και πάλι στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν. Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:

Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Γκουνό), 23 Μαρτίου, 7μμ
Το Χελιδόνι (Πουτσίνι), 20 Απριλίου, 8μμ
Μαντάμ Μπατερφλάι (Πουτσίνι), 11 Μαΐου, 8μμ

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.