Η ΑΕΚ 2-0 τον ΠΑΣ πέρασε στους «16» του Κυπέλλου

Ο ΠΑΣ έχασε 2-0 σήμερα το βράδυ από την ΑΕΚ και αποκλείστηκε από τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας πλέον στραμμένα ολοκληρωτικά τα βλέμματα στο κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε ως στόχο να προφυλάξει κάποιους παίκτες, να διεκδικήσει ό,τι μπορεί με αξιοπρεπή εμφάνιση και να μη χάσει βασικό ποδοσφαιριστή από τραυματισμό. Παρότι ο Στάικος κράτησε στον πάγκο τους Κιάκο, Ροσέρο, Τζίμα, Εραμούσπε (μετά μπήκαν ως αλλαγή οι Κιάκος, Ροσέρο), και εκτός 18άδας τους Μπιλμπάο, Ποζνάνσκι που είναι στην αποστολή, η ομάδα του είχε καλή παρουσία στο γήπεδο. Έδειξε κάποια καλά στοιχεία, σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το αντίστοιχο παιχνίδι του πρωταθλήματος που είχε γίνει στη Ριζούπολη. Η ΑΕΚ είχε βέβαια τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χωρίς να κάνει τις μεγάλες φάσεις και ευκαιρίες. Μέχρι να μπει το δεύτερο γκολ από αμφισβητούμενο πέναλτι στο 78’ ο ΠΑΣ ήταν μέσα στο παιχνίδι και είχε κάποιες στιγμές που απείλησε την ΑΕΚ με ισοφάριση, καθώς η «Ένωση» είχε από το 5’ προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Κοσίδη. Όσοι περίμεναν να πετάξει ο ΠΑΣ λευκή πετσέτα και να διασυρθεί στη Φιλαδέλφεια διαψεύστηκαν παταγωδώς. Αυτό που δεν απέφυγε ο ΠΑΣ ήταν η κακή του τύχη με τους τραυματισμούς και ειδικά με τους τραυματισμούς τερματοφυλάκων. Στο 19’ αντικαταστάθηκε ο Πριόρ, γιατί τραυματίστηκε στην προσπάθεια να αποκρούσει σουτ του Αραούχο. Έδειχνε να έχει τράβηγμα, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Όμως αυτή η υποχρεωτική αλλαγή έφερε και μια αποκάλυψη. Ο 23χρονος Βασίλης Αθανασίου που τον αντικατέστησε έκανε πολύ καλή εμφάνιση, κέρδισε τις εντυπώσεις και την δική του χαμένη αυτοπεποίθηση, καθώς στο ματς με τον Παναθηναϊκό που αντικατέστησε τον Σούλη δεν τα είχε πάει καλά. Συνεπώς η σημερινή εμφάνιση ανεβάζει το ηθικό του και την αυτοπεποίθηση για να φυλάξει τα δίχτυα του ΠΑΣ, αν χρειαστεί, στο κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής στη Νίκαια. Αλλά και ο Πριόρ είναι σε καλό φεγγάρι αυτή την εποχή. Ήταν καλός με τον ΟΦΗ, καλά ξεκίνησε και το χθεσινό παιχνίδι. Ο Σούλης έμεινε στα Γιάννινα και αν μέχρι το Σάββατο είναι καλύτερα θα πάει αεροπορικώς στην Αθήνα για να ενσωματωθεί με την αποστολή.
Στο 2’ ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να σημειώσει γκολ από λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ που κατά λάθος έδωσε τη μπάλα στον Μορέιρα. Αυτός την έστρωσε στον Παμλίδη που σούταρε άτσαλα πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ αφού γλίτωσε το γκολ, στο 5’ έκανε το 1-0, όταν σουτ του Αραούχο απέκρουσε ο Πριόρ, η μπάλα πήγε στον Κοσίδη που ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα. Γενικά στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε κατοχή μπάλας, αλλά αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Αραούχο στο 32’ και κοντινή κεφαλιά του Μάνταλου στο 40’ που απέκρουσε ο Αθανασίου δεν είχε κάποια σπουδαία φάση. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ξεθάρρεψε περισσότερο, πίεσε ψηλά και κράτησε τις ισορροπίες του αγώνα, πατώντας μερικές φορές και στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα στο 64’ ένα καλό σουτ του Ριένστρα έφυγε λίγο άουτ και στο 65’ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Ροσέρο. Το ματς κρίθηκε στο 68’ όταν σε μαρκάρισμα οριακό του Καραχάλιου στον Ελίασον ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μάνταλος. Ήταν αυστηρή απόφαση από τον Αρκάδιο ρέφερι. Στο υπόλοιπο διάστημα καταγράφονται δύο καλές επεμβάσεις του Αθανασίου σε σουτ των Αραούχο (79’) και Γκατσίνοβιτς στις καθυστερήσεις.
Αρκετοί παίκτες τα πήγαν καλά στο χθεσινό παιχνίδι. Ξεχώρισαν περισσότερο οι Αθανασίου, Καραχάλιος, Παντελάκης, Λιάσος, Λώλης, Σόρια, Πήλιος. Από την ΑΕΚ καλά τα πήγαν οι Ελίασον, Αραούχο, Σιντιμπέ, Μάνταλος.
Ο ΠΑΣ κρατά τα καλά στοιχεία που έδειξε στην «Αγια-Σοφιά» και πάει αποφασισμένος στη Νίκαια για να κερδίσει τον Ιωνικό. Θα προπονηθεί Παρασκευή και Σάββατο στο γήπεδο Κερατέας.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) ελέγχεται για το αυστηρό έως ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ. Βοηθοί του ήταν οι Μεϊντάνας (Αχαΐας), Ψαρρής (Ζακύνθου).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Χατζισαφί (80’ Ραντόνια), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75’ Φράνσον), Ελίασον (72’ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο, Κοσίδης (72’ Γκαρσία).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πριόρ (19’ λ.τρ. Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα (76’ Κιάκος), Μορέιρα (56’ Ροσέρο), Φοφανά (76’ Μπάλαν), Παμλίδης (56’ Λώλης).

Αποκάλυψη του αγώνα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Βασίλης Αθανασίου

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΜΑΤΙΑΣ ΑΛΜΕΪΔΑ: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε στο μυαλό μας ότι το πιο σημαντικό είναι η πρόκριση. Ήταν σαν τελικός. Με χαροποιεί που τα παιδιά που είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής μπόρεσαν να προσαρμοστούν στο σύστημα».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ: «Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι ως το 68ο λεπτό. Μπορούμε να πούμε ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η ΑΕΚ, είχε τον έλεγχο, δεν μπορέσαμε να είμαστε πιο ψηλά στο γήπεδο, αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο που μπήκαμε λίγο δυνατά και παραλίγο να  απειλήσουμε στην πρώτη φάση. Από το δεύτερο ημίχρονο αυτό που κρατάμε είναι το πρώτο εικοσάλεπτο. Πιέσαμε πολύ την ΑΕΚ πιο ψηλά και στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κερδίσαμε και κατοχή μπάλας, είχαμε και κάποιες καλές προϋποθέσεις και μία-δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε. Όντως η στιγμή του πέναλτι έκρινε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ήταν πιο δύσκολο για μας να αντιδράσουμε. Προσπαθήσαμε, απλά η ΑΕΚ ήλεγξε καλύτερα το τελείωμα του παιχνιδιού. Πλέον το μυαλό μας είναι την Κυριακή στον Ιωνικό. Ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς και πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι».
Για το τράβηγμα του Πριόρ και την εμφάνιση του Αθανασίου: «Φέτος έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ με τους τραυματισμούς των τερματοφυλάκων σε όλα σχεδόν τα ματς. Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά ο Αθανασίου έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Μετά τον Παναθηναϊκό που είχε κάποιες άτυχες στιγμές είχαμε πει ότι είναι ένα παιδί με ταλέντο και σήμερα το απέδειξε. Πνευματικά ήταν έτοιμος και μας δίνει αισιοδοξία ότι έχουμε νέα παιδιά πίσω που μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε κενό».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Βόλος – Ιωνικός 4-0
Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή 5-2 στην παράταση, 2-2 κανονικός αγώνας
Καλλιθέα – Βέροια 1-0
Καλαμάτα – Παναιτωλικός 3-2 στα πέναλτι, 2-2 κανονικός αγώνας και παράταση
Αλμωπός Αριδαίας – Λαμία 0-2
Λάρισα – Λεβαδειακός 1-2
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-3 στην παράταση, 1-1 κανονικός αγώνας
Ιωνικός Ιωνίας Θεσσαλονίκης – Απόλλων Παραλιμνίου Σερρών 0-4

Βαγγέλης Γυφτόπουλος