Για νίκη και στη Λιβαδειά ο «Άγιαξ της Ηπείρου»

Με νίκη θέλει να κλείσει την αυλαία των αγώνων ο ΠΑΣ Γιάννινα που θα αγωνιστεί σήμερα στις 8 το βράδυ με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά. Σε επίπεδο Α’ Εθνικής κατηγορίας δεν έκανε ποτέ τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην ίδια αγωνιστική σεζόν. Αν το πετύχει σήμερα σπάει ένα στατιστικό ρεκόρ της ιστορίας του. Αυτό δεν έχει τόση σημασία όσο η εντυπωσιακή πορεία του τελευταίου καιρού. Εκεί που πολλοί πίστευαν ότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό, ήρθαν οι τρεις τελευταίες νίκες επί των ομάδων Παναιτωλικός, Ιωνικός (στη Νίκαια), Αστέρας Τρίπολης που άλλαξαν τα δεδομένα. Ο ΠΑΣ όχι μόνο με το σπαθί του εξασφάλισε την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, αλλά μπορεί να πιάσει και την 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι άουτ. Ο Θανάσης Στάικος πήρε στην αποστολή 24 ποδοσφαιριστές. Και επειδή δεν υπάρχει το βαθμολογικό κίνητρο όσον αφορά την παραμονή, λογικά θα δώσει και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν ήταν βασικοί τον τελευταίο καιρό για να έχει μια καλύτερη εικόνα για όλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λιβαδειά θα είναι και οι νέοι μεγαλομέτοχοι αδελφοί Γιάννης και Παναγιώτης Χριστοβασίλης που θα έχουν συνάντηση με τον Θανάση Στάικο για τον προγραμματισμό της επόμενης ημέρες. Πρώτιστο μέλημα είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού και οι αστοχίες που υπήρξαν στο μεταγραφικό κομμάτι. Οι δύο αδελφοί, βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα τους Γιώργου Χριστοβασίλη, θα στηρίξουν τον Στάικο και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.
Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς κάποια πιθανή ενδεκάδα, αφού στα εσωτερικά διπλό των προπονήσεων ο κόουτς είχε μοιρασμένους τους παίκτες. Οι 24 της αποστολής είναι οι: Τσιντώτας, Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα, Ροσέρο, Παμλίδης, Εραμούσπε, Λέο, Αλ. Λώλης, Ν. Λώλης, Τζίμας, Ριένστρα, Ράντου, Μπορταγκαράι, Τζίνο, Τσίρης, Μπακαδήμας, Κύρκος, Λιάσος και Κόντε. Εκτός έμειναν οι Μπάλαν, Σταματελόπουλος, Μπιλμπάο, Νίνης, Φοφανά, Τσάβος, Κιάκος, Μουστάκας, Βρακάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

Τον αγώνα Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα θα διευθύνει ο Μιχαήλ Ματσούκας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας), Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας). Στο VAR o Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας) και βοηθός AVAR ο Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων). Τέταρτος διαιτητής ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας).
Στο ντέρμπι φωτιά Ιωνικός – Λαμία διαιτητής ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Στα άλλα δύο αδιάφορα παιχνίδια, στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος διαιτητής ορίστηκε ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και Παναιτωλικός – ΟΦΗ Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).

ΜΕ ΦΛΑΜΟΥΡΤΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

Διεθνές φιλικό παιχνίδι με τη Φλαμουρτάρι Αλβανίας θα δώσουν οι βετεράνοι του ΠΑΣ σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 17.00 στο γήπεδο «Θεόδωρος Λώλης» της Ελεούσας. Έχει συμφωνηθεί να γίνει και δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της Φλαμουρτάρι στην Αυλώνα.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 4.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ

Το τελευταίο πρόστιμο της σεζόν επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία θα πληρώσει 4.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Η “κυανόλευκη” ΠΑΕ φέτος κλήθηκε να πληρώσει συνολικά πρόστιμα άνω των 100.000 ευρώ, με αποκορύφωμα βέβαια το πρόστιμο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ

17.00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ (COSMOTEsport 2)
20.00 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (NOVAsports 2)
20.00 Ιωνικός – Λαμία (COSMOTEsport 1)
20.00 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports prime)

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+6 Αγώνες)

ΟΦΗ 38
Ατρόμητος 37
ΠΑΣ Γιάννινα 33
Αστέρας Τρίπολης 30
Παναιτωλικός 30
Λαμία 28
——————————————————–
Ιωνικός 26
Λεβαδειακός 25
ΣΗΜ: Από τη γενική βαθμολογία του συνόλου των αγώνων πρωταθλήματος και πλέι άουτ οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – ΠΛΕΙ ΟΦ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ

20.00 ΑΕΚ – Βόλος (COSMOTEsport 3)
20.00 Παναθηναϊκός – Άρης (COSMOTEsport 2)
20.00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (NOVAsports prime)

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+9 Αγώνες)

ΑΕΚ 80
————————————————–
Παναθηναϊκός 77
Ολυμπιακός 70
ΠΑΟΚ 67
Άρης 50
—————————————————-
Βόλος 40


ΣΗΜ: Από την γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος και των αγώνων πλέι οφ η πρώτη ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και οι υπόλοιπες τέσσερις θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος