Έχασε 2-0 με γκολ από τα αποδυτήρια ο ΠΑΣ!

Με δύο γκολ που δέχτηκε στο 8’ και 10’, δηλαδή με το ξεκίνημα του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε με σκορ 2-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο 8’ σε φάουλ του Σοάρες ο Ίνγκασον με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 10’ με εκτέλεση πέναλτι ο Σβαμπ το 2-0. Το πέναλτι καταλογίστηκε σε τράβηγμα του Ολιβέιρα από τον Σόρια. Παρόμοια φάση, σε πιο καραμπινάτη παράβαση έγινε και στα καρέ του ΠΑΟΚ στο 83’ όταν ο Νάσμπεργκ συγκράτησε με κεφαλοκλείδωμα τον Ροσέρο για να μην πάει στη μπάλα, πέρασε απαρατήρητη από τον ρέφερι και από το VAR. Όταν μετά από ένα πεντάλεπτο έδειξε η τηλεόραση τη φάση σε ριπλέι, φάνηκε καθαρά η καραμπινάτη περίπτωση πέναλτι, αλλά ήταν πλέον αργά.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε απροετοίμαστος στο παιχνίδι και με λάθος τακτική προσέγγιση. Σε αυτά τα ματς προσέχεις πολύ να μην δεχτείς γκολ στο πρώτο 20λεπτο που οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες βγάζουν ενέργεια και δεύτερον προσπαθείς με τον τρόπο σου να κλέψεις το αποτέλεσμα έχοντας γεμάτο το κέντρο και πολλά αναχώματα μπροστά από την αμυντική γραμμή. Ο ΠΑΣ σαν να είχε άγνοια κινδύνου, ξεκίνησε με ένα άκρως επιθετικό σχήμα, με τρεις καθαρόαιμους επιθετικούς, τους Μπάλαν, Ροσέρο, Φοφανά και με έναν επιθετικογενή χαφ τον Λώλη. Έμειναν να κάνουν όλη τη δουλειά στο κέντρο ο Λιάσος που πήρε κάρτα με το καλησπέρα έχοντας τον φόβο της δεύτερης κίτρινης και ο Μπιλμπάο. Τι να κάνουν δύο μόνον παίκτες στη μεσαία γραμμή; Μην μπορώντας να μαρκάρουν οι επιθετικοί, ο ΠΑΟΚ από την αρχή παίρνοντας το κέντρο έκανε πάρτι. Και ο προβληματικός ΠΑΟΚ που με το ζόρι κέρδιζε σε άλλα ματς στην Τούμπα με ένα το πολύ γκολ διαφορά, μέσα σε ένα δεκάλεπτο εδραίωσε τη νίκη με τα δύο γκολ και έχασε δύο με τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να πάει το σκορ στα ύψη. Ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος. Ούτε καν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Είχε μια τελική στο 43’ όταν από κόρνερ η μπάλα βρήκε το σώμα του Μπάλαν και έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα και χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός, για πρώτη φορά φέτος σημείωσε 2 γκολ και δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο που ο ΠΑΣ φάνηκε περισσότερο οργανωμένος και προσεκτικός, είχε ένα καλό εικοσάλεπτο που μπορούσε να βάλει γκολ και να μπει στο παιχνίδι. Όταν έβγαλε κάποιες αντιδράσεις ο ΠΑΣ φάνηκαν και οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ομάδα που παλεύεται ακόμα και μέσα στην Τούμπα. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 50’ με τον Ροσέρο (το κοντινό σουτ απέκρουσε ο Κοτάρσκι) και στο 51’ είχε δοκάρι με τον Ροσέρο. Η φάση με το δοκάρι θεωρείται στατιστικά ως μη γενόμενη, γιατί καταλογίστηκε οφσάιντ, αλλά δεν παύει να είναι ένα γεγονός. Αν ο ΠΑΣ έβαζε ένα γκολ θα μπορούσε να μπει πάλι στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μετά το 70’ άρχισε να συντονίζεται καλύτερα, χωρίς και πάλι να προκαλέσει μεγάλους κινδύνους. Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΣ δεν ξεκίνησε καλά, δεν μπόρεσε να κρατήσει τις γραμμές του και δόθηκε η ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να έχει ένα πολύ εύκολο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να βρει αντιδράσεις. Ήταν δύσκολο μετά για τον ΠΑΣ, που δεν είχε και τον Καραχάλιο στη μεσαία γραμμή, να κάνει την ανατροπή ή να ισοφαρίσει. Μια ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ασφαλώς δεν φέρνει την καταστροφή. Όμως ο φετινός ΠΑΟΚ έχει αδυναμίες. Αν ο ΠΑΣ προσέγγιζε με πιο οργανωμένη την αμυντική λειτουργία του και πιο ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή, θα μπορούσε να βάλει νέα δεδομένα στην εξίσωση του αγώνα και να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έδειξε τις αδυναμίες και την αγωνιστική εικόνα των πρώτων προβληματικών αγώνων στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΟΛ

Ο ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα του αγώνα είχε μια καλή ευκαιρία στο 2’ με τον Ζίβκοβιτς, καθώς το σουτ απέκρουσε ο Αθανασίου. Στο 8’ έγινε το 1-0 με την κεφαλιά του Ίνγκανσον μετά από φάουλ του Ράφα Σοάρες. Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 9’ σε μια τραβέρσα στα καρέ του ΠΑΣ ο Σόρια τράβηκε από τον ώμο τον Ολιβέιρα και ο διαιτητής Περράκης έδωσε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ. Στο 23’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ αλλά το σουτ του Κωνσταντέλια που ήταν ακάλυπτος στο ύψος της περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ. Νέα απειλή στο 40’ αλλά το σουτ του Ολιβέιρα απέκρουσε με θαυμάσιο τρόπο ο Αθανασίου. Ένα λεπτό μετά, στο 41’ κοντινή κεφαλιά του Ίνγκανσον έφυγε άουτ. Ο ΠΑΣ είχε υποψία ευκαιρίας στο 43’ όταν σε κόρνερ του Σόρια η μπάλα βρήκε το σώμα του Μπάλαν και έφυγε άουτ.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΗΨΗ Ο ΠΑΣ

Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία στο 50’ με τον Ροσέρο και το δοκάρι με τον ίδιο παίκτη στο 51’ που δεν καταγράφεται στατιστικά γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ. Η είσοδος του Μορέιρα βοήθησε τον ΠΑΣ να κάνει επιθέσεις κυρίως από αριστερά, αλλά χωρίς να ολοκληρώνονται με τελικές προς την εστία του ΠΑΟΚ. Αλλά και ο ΠΑΟΚ για ένα μεγάλο διάστημα, μέχρι το 70’ είχε χάσει τον προσανατολισμό και δεν έδειξε κάτι σπουδαίο στο παιχνίδι. Στο 74’ είχε ένα άστοχο σουτ του Σάστρε από καλή θέση. Στο 83’ κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ όταν ο Νάσμπεργκ κράτησε με τα χέρια τον Ροσέρο.
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Σάστρε, Ντάντας, Ίνγκανσον. Από τον μέτριο ΠΑΣ σταθερός ήταν πάλι ο Αθανασίου, χωρίς να έχει ευθύνη για τα γκολ. Από τους υπόλοιπους παίκτες ξεχώρισαν στην επανάληψη ο Σόρια που έδινε βοήθειες και στην επίθεση, ο Ροσέρο και κυρίως ο Μορέιρα που ήταν ο κινητήριος μοχλός. Αρκετά καλός ήταν και ο Μπιλμπάο.

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΡΕΦΕΡΙ

Ο διαιτητής Περράκης (Αθηνών) σφύριξε έδρα. Κυρίως ελέγχεται για το πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ του ΠΑΣ, ενώ με μεγάλη ευκολία έβγαλε τις κίτρινες κάρτες. Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), 4ος: Τσακαλίδης (Χαλκίδης), VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Κίτρινες: 49’ Κουλιεράκης, 52’ Ελ Καντουρί, 57’ Ζίβκοβιτς, 68’ Σάστρε – 7’ Λιάσος, 34’ Παντελάκης, 83’ Μορέιρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
15.45 Λαμία – Βόλος 2-2
18.30 ΟΦΗ – Ιωνικός 0-2
19.00 Ατρόμητος – Άρης 0-0
21.00 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
16.00 Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (COSMOTEsport 1)
19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 1)
20.30 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(11η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 30
ΑΕΚ 24
Βόλος 21
Ολυμπιακός 20
ΠΑΟΚ 19
Άρης 15
—————————————————————————
Παναιτωλικός 12
Ατρόμητος 12
ΠΑΣ Γιάννινα 9
Λαμία 9
Αστέρας Τρίπολης 9
Ιωνικός 7
ΟΦΗ 7
Λεβαδειακός 6
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η)
ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20.00 Άρης – Λαμία
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.00 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός
18.00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης
20.00 ΑΕΚ – ΟΦΗ
20.00 Λεβαδειακός – Ολυμπιακός
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
19.00 Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα
21.30 Ιωνικός – ΠΑΟΚ

Στάικος: Δεν ήταν σε καλή μέρα ο ΠΑΣ

Ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος σε δηλώσεις τόνισε ότι τα γρήγορα γκολ του ΠΑΟΚ ήταν μεγάλο ντεζαβαντάζ για την ομάδα του που ήταν δύσκολο να γυρίσει το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα τόνισε: «Όταν ξεκινάς με 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν είναι τόσο εύκολο να αντιδράσεις, ήταν καθοριστικό σημείο. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο προσπαθήσαμε, για ένα εικοσάλεπτο πιέσαμε αλλά δεν καταφέραμε να μειώσουμε. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ. Δεν ήταν καλή μέρα για μας, έχουμε δύσκολο δρόμο και το μυαλό μας τώρα είναι στο παιχνίδι με τον Βόλο. Κέρδος είναι η συμμετοχή των νέων παιδιών, είναι αυτό που θέλουμε πάντα με στόχο και να μην κινδυνεύσει η ομάδα μας. Από τις γενικότερες εμφανίσεις μας κατά διαστήματα έχουμε παρουσιάσει κάποια καλά στοιχεία, αλλά δεν τα συνδυάσαμε με καλύτερα αποτελέσματα. Θα θέλαμε περισσότερους βαθμούς και θα προσπαθήσουμε στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου».

 

Λουτσέσκου: Μπορούσαμε και μεγαλύτερο σκορ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά τη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ρουμάνος στάθηκε στην αποφασιστικότητα των παικτών του ενώ τόνισε πως η δουλειά που γίνεται θα φανεί περισσότερο την επόμενη χρονιά. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:
Για το αποτέλεσμα και την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, ήταν καλό παιχνίδι με μία καλή αρχή, με ένταση και είχαμε αποφασιστικότητα για να κάνουμε πιο εύκολο το παιχνίδι για εμάς. Αυτό που δεν με ικανοποιεί είναι πως δεν σκοράραμε περισσότερα γκολ, ενώ είχαμε τις προϋποθέσεις, δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις στα τελευταία 16-20 μέτρα».
Για τους παίκτες που πήραν ευκαιρίες: «Είχα κάνει την κουβέντα με τους παίκτες μου πως πάντα πρέπει να είναι έτοιμοι για όταν έρθει η ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι. Έχουμε πει πως είμαστε νέα ομάδα, τώρα βάζουμε τις βάσεις για να ανταπεξέλθουμε σε κάποιες καταστάσεις. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Σαφώς η δουλειά της ομάδας θα φανεί περισσότερο την επόμενη χρονιά».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος