Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Δημολίτσας

Ένας σημαντικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου της Ηπείρου έφυγε από τη ζωή γράφοντας την δική του ιστορία ως ποδοσφαιριστής και προπονητής. Πρόκειται για τον Θωμά Δημολίτσα, που προχθές άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών. Αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Πρέβεζα, στη μεγάλη Αναγέννηση Άρτας στην αρχή της δεκαετίας του ’70 και σε άλλες ομάδες της περιοχής. Ως προπονητής κάθισε στον πάγκο πολλών ομάδων της Ηπείρου και ειδικότερα του Αχέροντα Καναλλακίου, του ΠΑΣ Πρέβεζα και άλλων.
Ο Θωμάς Δημολίτσας ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Πρέβεζας στη δεκαετία του ’60 και με σημαντικούς συμπαίκτες όπως οι Δημητρίου, Ζώτος, Φόρος Παπαδιώτης, Αυγέρης, Μπαρκούζος, Μπασούλης, Χουρίδης, Λάππας, Πανής, Ντάκης, Ευθυμίου, Ζιάκκας, Παπαζαχαρίας, Νικολάρας, Φλασκασοβίτης, Λυμπέσης, Σπυράκος, Κόκκινος, Πλούμης, Ντότος.
Το καλοκαίρι του 1971 μεταγράφηκε στην Αναγέννηση Άρτας όπου αγωνίστηκε τρία χρόνια στη Β’ Εθνική, περίοδο κατά την οποία η ιστορική ομάδα της Άρτας είχε διεκδικήσει και άνοδο στην Α’ Εθνική. Συμπαίκτες του όλοι οι τότε σημαντικοί άσσοι της Αναγέννησης, όπως οι Σιακούφης, Κουτσογεώργος, Ευταξίας, Μπασούκας, Ξυθάλης, Κοντογιώργος, Νίκου, Κωστούλας, Μπέτσης, Πέτσας και άλλοι.
Μετά την Αναγέννηση Άρτας, το καλοκαίρι του 1974 επέστρεψε πάλι στην Πρέβεζα, συνεχίζοντας την ποδοσφαιριστή δράση στην τοπική ομάδα. Υπήρξε συμπαίκτης και με άλλους σημαντικούς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ’70 όπως οι Ντάβαρης, Παπαδημητρίου, Τριάντος, Καλτσούνης, Γιαννόπουλος, Οικονόμου, Πλακιάς, Κωλέτσης, Γιαννούλης, Μαλίζογλου, Κοτρότσος και άλλοι.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας/Λευκάδας σημειώνει: «Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας εκφράζουν την μεγάλη τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του Θωμά Δημολίτσα. Καλό ταξίδι φίλε Θωμά…». Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΠΑΣ Πρέβεζα που αναφέρει: «Η ποδοσφαιρική οικογένεια του ΠΑΣ Πρέβεζα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θωμά Δημολίτσα. Ο Θωμάς Δημολίτσας τίμησε την ομάδα της Πρέβεζας επί σειρά ετών φορώντας την φανέλα του συλλόγου, ενώ είχε διατελέσει και προπονητής της σημειώνοντας πολλές επιτυχίες». Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Πανλευκάδιος, ο Αμβρακικός Βόνιτσας και άλλες ομάδες. Επίσης οι βετεράνοι της Αναγέννησης Άρτας σε δική τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Η οικογένεια των βετεράνων-παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης Άρτας εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θωμά Δημολίτσα στην οικογένεια του και στους οικείους του. Ένας άνθρωπος με πλούσια προσφορά στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας. Υπηρέτησε στις αρχές του ‘70 την μεγάλη Αναγέννηση ερχόμενος σαν μεγάλο όνομα στην ομάδα μας από την γειτονική Πρέβεζα όπου διέπρεπε. Καλό ταξίδι Θωμά».
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και από την δημοσιογραφική ομάδα του “Τοποτηρητή”

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο Δημολίτσας σε εκδήλωση της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας ως τιμώμενο πρόσωπο το 2019.
Στο μέσον ο Θωμάς Δημολίτσας με τη φανέλα του ΠΑΣ Πρέβεζα. Αριστερά ο Γιώργος Μπασούλης και δεξιά ο Νίκος Μπρίκος
Ο Θωμάς Δημολίτσας με τη φανέλα της Αναγέννησης Άρτας την σεζόν 1972-73