Έκλεισε για 4 χρόνια στην ΑΕΚ ο Σταύρος Πήλιος

Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο αριστερός αμυντικός του ΠΑΣ Σταύρος Πήλιος καθώς χθες οι δύο ομάδες τα βρήκαν σε όλα και ο 23χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 1 Ιουλίου που ανοίγει η μεταγραφική αυλαία. Στην ΑΕΚ θα μετακινηθεί και ο αδελφός του Αλέξανδρος Πήλιος που αγωνίζεται στις ομάδες Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σταύρος Πήλιος γεννήθηκε στις 10-12-2000. Ξεκίνησε μικρός το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες Ελπίδες Ιωαννίνων. Στη συνέχεια μεταπήδησε στις ομάδες Νέων του ΠΑΣ, αρχικά στην Κ17 και στη συνέχεια στην Κ19. Τον Ιανουάριο του 2019 με προπονητή τον Γιάννη Πετράκη υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και από αριστερός εξτρέμ καθιερώθηκε ως αριστερός ακραίος αμυντικός. Την σεζόν 2021-22 ήταν δανεικός για έναν χρόνο στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Την σεζόν που πέρασε έκανε καλές εμφανίσεις αγωνιζόμενος σε 23 παιχνίδια και πάντα βασικός.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά, δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες, όσον αφορά την απόκτηση παικτών. Κλεισμένος θεωρείται ο Πέδρο Κόντε που θα υπογράψει νέο μονοετές συμβόλαιο, καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω τραυματισμών δεν βοήθησε την ομάδα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποχωρήσουν οι Μπιλμπάο, Νίνης, Σταματελόπουλος. Παρελθόν ενδεχομένως να αποτελέσει και ο Μορέιρα.

ΑΝΕΛΑΒE Ο ΝΙΑΡΧΑΚΟΣ

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για το ξεκίνημα της νέας συνεργασίας του Δημήτρη Νιαρχάκου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα από χθες εγκαταστάθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντα. Ο Νιαρχάκος θα «τρέξει» διοικητικής φύσεως θέματα σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της ΠΑΕ, το κλείσιμο του αθλητικού κέντρου, των φιλικών και άλλης τέτοιας φύσεως θέματα. Από έγκυρες πηγές της ομάδας διευκρινίστηκε ότι δεν θα έχει σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα και τον ρόλο του τιμ μάνατζερ θα έχει κανονικά ο Μπάμπης Καρβέλης που συνεχίζει από το ίδιο πόστο τη συνεργασία του και τη νέα σεζόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα συνεργασία Νιαρχάκου και ποια θα είναι επακριβώς τα καθήκοντά του, θα προκύψουν αφού βγει και το τελικό σχήμα της νέας διοίκησης με πρόεδρο τον Παναγιώτη Χριστοβασίλη, από τη γενική συνέλευση των μετόχων που θα γίνει το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου 3 Ιουνίου. Ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης θα είναι και ο μικρότερος ηλικιακά πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ.

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Επίσης ένα άλλο σημαντικό θέμα που διαχειρίζονται αυτές τις ημέρες είναι και το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς έληξε το προηγούμενο με τη NOVA. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του ΠΑΣ έδειξε και η Cosmote tv. Όμως εκ παραδόσεως και για πολλά χρόνια ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παραμένει σταθερά στη NOVA κάτι που αναμένεται να γίνει και στη συνέχεια, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη ανατροπή.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜVP

Χθες άνοιξε και η ψηφιακή πλατφόρμα στον διαγωνισμό της Σούπερ Λιγκ για την ανάδειξη του ΜVP του ΠΑΣ της περασμένης σεζόν 2022-23. Στους υποψήφιους είναι οι Εραμούσπε, Σόρια, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπάλαν, Ροσέρο, Παμλίδης, Μορέιρα, Τσιντώτας, Πήλιος. Ο κάθε φίλαθλος μπορεί να μπει στο vote.slgr.gr και να ψηφίσει έως τρεις ποδοσφαιριστές. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 12:00.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος