Ψάχνει για ένα καλό αποτέλεσμα ο ΠΑΣ

Στο αποκορύφωμα βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον ΟΦΗ που θα γίνει το Σάββατο στο Ηράκλειο. Χθες ο Θανάσης Στάικος ασχολήθηκε με ασκήσεις τακτικής σε μικρούς χώρους, με τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, προετοιμαζόμενοι κατάλληλα για το δύσκολο αυτό παιχνίδι. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν ότι η ομάδα τους θα πάρει και πάλι τα πάνω της κλείνοντας έναν κύκλο άσχημων εμφανίσεων και κακών αποτελεσμάτων. Οι καλές εμφανίσεις που έκανε στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τη νίκη 3-1 επί της Κηφισιάς, τις ισοπαλίες 0-0 στο Αγρίνιο, 2-2 στην Τρίπολη, δείχνουν ότι η τοπική ομάδα μπορεί να κάνει και καλά παιχνίδια και η εικόνα των τελευταίων αγώνων θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Εκτιμάται ότι χάθηκαν τζάμπα βαθμοί από αδικαιολόγητα λάθη σε παιχνίδια που ήταν στα μέτρα του ΠΑΣ και μπορούσε να πάρει θετικά αποτελέσματα. Προσπαθούν αυτές τις ημέρες μέσα από τις προπονήσεις να γίνουν όλοι καλύτεροι και να είναι περισσότερο προσεκτικοί στα παιχνίδια. Ο «Άγιαξ» ψάχνει για το πρώτο καλό αποτέλεσμα ώστε να ανεβεί και η ψυχολογία που παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο.
Υπάρχουν τρία ερωτηματικά με τους Παντελάκη, Εφορντ και Λεό που δεν ακολούθησαν χθες το πρόγραμμα προετοιμασίας. Ο Παντελάκης έχει ενοχλήσεις στη γάμπα από το παιχνίδι με τον Βόλο και έκανε ατομικό πρόγραμμα. Το ίδιο και με τον Έφορντ. Ο Λεό προς το τέλος της προπόνησης ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αποχώρησε. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις και για τους τρεις δεν τίθεται θέμα απουσίας και μέχρι την Παρασκευή που θα αναχωρήσει η ομάδα για το Ηράκλειο θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Επιστρέφουν και οι Τζίνο, Τζίμας και Κύρκος.
Για το πρόγραμμα προετοιμασίας η επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ έχει ως εξής: «Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ. Το πρόγραμμα της Τετάρτης είχε αγωνιστικά παιχνίδια μικρού χώρου σε υψηλή ένταση, καθώς και παιχνίδια κατοχής με εστίες. Οι Παντελάκης και Έφορντ έκαναν ατομικό πρόγραμμα, ενώ όσοι αγωνίστηκαν με την Κ19 έκαναν αποκατάσταση. Τέλος, ο Λεό αισθάνθηκε μικροενοχλήσεις και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί». Στον αγώνα με τον Βόλο οι Σόρια και Λιάσος συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσουν την ποινή της μιας αγωνιστικής στον εντός έδρας με την ΑΕΚ της 12ης αγωνιστικής.
Ο ΠΑΣ θα προπονηθεί το πρωί της Παρασκευής στα Γιάννινα, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία και το μεσημέρι θα αναχωρήσει αεροπορικώς για Αθήνα και από εκεί με νέα πτήση θα πάει στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη θα μείνει και το βράδυ του Σαββάτου και η επιστροφή στα Γιάννινα θα γίνει πάλι αεροπορικώς την Κυριακή. Μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος λόγω αγώνων της Εθνικής ομάδας.

ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΦΗ

Η ήττα με 2-1 στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό και η πτώση από τη ζώνη των πλέι οφ έφεραν γκρίνια στο στρατόπεδο του ΟΦΗ. Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»: Το κλίμα είναι βαρύ μετά και την ήττα στις Σέρρες αλλά μπορεί να αλλάξει καταρχήν με μια νίκη επί του ΠΑΕ Γιάννινα στο παιχνίδι του προσεχούς Σάββατο. Το κλίμα έχει βαρύνει και για τον Νταμπράουσκας, ο οποίος έχει τις ευθύνες του για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια με τον Λιθουανό πάντως να έχει την αμέριστη στήριξη της διοίκησης και δικαιολογημένα αφού σε ένα χρόνο έχει πετύχει πράγματα που δεν είναι δυνατόν να σβηστούν μέσα σε 20 μέρες. Είναι στο χέρι του να αλλάξει την κατάσταση για την οποία όπως είπε και ο ίδιος «δεν είναι καλή αλλά δεν είναι και τραγωδία». Το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και μέσα στις λίγες μέρες που μεσολαβούν ο τεχνικός του ΟΦΗ καλείται να ανασυντάξει την ομάδα του κάνοντας ο ίδιος την αρχή μέσα από την αυτοκριτική του για τα λάθη των τελευταίων αγώνων. Ο ΟΦΗ χρειάζεται συσπείρωση, να πάει ενωμένος στο ματς του Σαββάτου όπου θα έχει σημαντικές απουσίες (Μπάκιτς, Τοράλ, Γκλάζερ, Αμπαντά) αλλά από την άλλη έχει και λύσεις αρκεί ο Λιθουανός να βάλει νερό στο κρασί του (όπως έκανε με τον Ριέρα) και να αξιοποιήσει όλο το έμψυχο δυναμικό του.

ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Έξι ομάδες της Σούπερ Λιγκ κλήθηκαν σε απολογία από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων στους αγώνες της περασμένης αγωνιστικής. Μεταξύ αυτών είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, για τα καπνογόνα που άναψαν στη μικρή σκεπαστή εξέδρα. Οι άλλες ΠΑΕ είναι Κηφισιά, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός, Λαμία και Βόλος. Η ομάδα του Μπέου ελέγχεται για όσα έγραφε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος των ομάδων Νέων Κ17. Η κλήση σε απολογία των ΠΑΕ είναι για αύριο Παρασκευή, 10-11-2023 και ώρα 13:00.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απόλυτο. Σε κάθε αγωνιστική δίνουν εξετάσεις παίκτες και προπονητές και οι τελευταίοι συνήθως πληρώνουν τα σπασμένα όταν κάτι δεν πάει καλά. Αυτό ισχύει και για τη συνέχεια του ΠΑΣ Γιάννινα.

-Στο νέο ανακαινισμένο γήπεδο που είναι χαλί, ο αγωνιστικός χώρος γίνονται οι προπονήσεις της τοπικής ομάδας. Σε κάποια σημεία βγήκαν χθες φέτες χόρτου αλλά αυτό συμβαίνει παντού και με την περιποίηση των υπαλλήλων θεραπεύεται η κατάσταση.

-Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ αυτή την περίοδο με τις εμφανίσεις του έδειχνε ως η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό και είναι τελευταίος στη βαθμολογία με τον Βόλο. Όμως υπάρχει δρόμος μπροστά για να βελτιώσει την εικόνα του και να πάρει βαθμούς.

-Παρακολουθώντας παιχνίδια και των άλλων μικρομεσαίων ομάδων της Σούπερ Λιγκ βλέπουμε ότι έχουν κάποιους παίκτες που κάνουν τη διαφορά και σε πολλά παιχνίδια δίνουν βαθμούς στις ομάδες τους. Στον ΠΑΣ δεν είδαμε ακόμη κάποιον παίκτη που να είναι σε μεγάλη μέρα και να δώσει προσωπικούς βαθμούς, παίρνοντας πάνω του την ομάδα.

-Τις 100 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Τσιντώτας την Κυριακή (5/11) το βράδυ στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο 30χρονος τερματοφύλακας έφτασε αυτό το ορόσημο ως ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, ενώ είχε κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία με αντίπαλο την ομάδα του Περιστερίου

-Ο Τσιντώτας έδωσε βαθμούς πέρυσι στον ΠΑΣ όπου αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο και μετά. Κακώς άφησαν να φύγει αυτός ο ποδοσφαιριστής και να πάει στον Ατρόμητο.

Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Απόψε είναι η ευρωπαϊκή βραδιά των ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Κόνφερενς Γιουρόπα Λιγκ. Στις 19.45 ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί στη Γαλλία με τη Ρεν και την ίδια ώρα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Αμπερντίν Σκωτίας. Λίγο μετά, στις 22.00, ο Ολυμπιακός έχει ένα δύσκολο παιχνίδι στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ, την οποία είχε νικήσει πριν από 15 ημέρες στο Καραϊσκάκη. Επίσης στις 22.00 η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα υποδεχτεί τη Μαρσέιγ από τη Γαλλία με στόχο τη νίκη. Πάντως είναι σημαντικό που αυτή την εποχή συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ομίλων τέσσερις ελληνικές ομάδες. Και τα τέσσερα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων θα μεταδοθούν από τη συνδρομητική πλατφόρμα των καναλιών της Cosmote tv.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος