Χωρίς φόβο και στα ίσα τον Παναθηναϊκό

Το σερί των θετικών αποτελεσμάτων θέλει να συνεχίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποδεχόμενος αύριο (σ.σ. σήμερα) και ώρα 21.45 τον Παναθηναϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα που διεκδίκησε με αξιώσεις πρόκριση στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά οι κυανόλευκοι δεν πτοούνται και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Και σε αυτές τις περιπτώσεις και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα. Αρκεί σε κάθε παιχνίδι να προστίθενται στον λογαριασμό βαθμοί ή βαθμός. Για να γίνει αυτό θα πρέπει αύριο ο ΠΑΣ να είναι σε καλή κατάσταση, να μην κάνει λάθη, να έχει δεμένες γραμμές, συγκέντρωση στο παιχνίδι, με καλά μαρκαρίσματα και κλείσιμο των χώρων για να μην μπορούν εύκολα οι πράσινοι να κάνουν το παιχνίδι τους. Σε γενικές γραμμές αυτά ζήτησε και ο Στάικος από τους παίκτες του στις τελευταίες προπονήσεις.
Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» που ολοκληρώθηκε με δίτερμα και πολλές οδηγίες του Στάικου προς τους παίκτες. Στο κανονικό πρόγραμμα μπήκε και ο Κιάκος που ήταν τραυματίας από το ματς της πρεμιέρας με την Κηφισιά, αλλά θα είναι απολύτως έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι στην Τρίπολη. Ο Κόντε και χθες έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση οπότε επανέρχεται και στην ενδεκάδα. Απουσίασε στο ματς του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό λόγω τραυματισμού. Εκτός είναι ο Κύρκος, ενώ οι νεαροί ποδοσφαιριστές Τσίρης, Νίκος Λώλης και Μίνα θα αγωνιστούν με την ομάδα Νέων Κ19 που υποδέχεται σήμερα (σ.σ. χθες) και ώρα 11 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τον Παναθηναϊκό. Επιστρέφει ο Καραχάλιος που εξέτισε την ποινή του. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Θανάσης Στάικος θα ανακοινώσει την αποστολή.
Είναι λογικό ο ΠΑΣ στην αυριανή δύσκολη αναμέτρηση να προσέξει περισσότερο τη μεσαία γραμμή και την άμυνα. Εκεί θα χρειαστούν παίκτες με τρεξίματα, δύναμη, για να πρεσάρουν σωστά και να χαλούν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, όπως αναφέραμε και πριν. Είναι από τα παιχνίδια που ο ΠΑΣ δεν είναι το φαβορί, αλλά θα προσπαθήσει να…κλέψει αποτέλεσμα με καλή αμυντική λειτουργία και αντεπιθέσεις. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, αναμένεται ο Στάικος να ξεκινήσει την ομάδα με τερματοφύλακα τον Κλέιμαν, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Τσαούση, στόπερ τους Εραμούσπε, Παντελάκη, στο κέντρο τους Καραχάλιο, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμα και στην επίθεση Κόντε και Παμλίδη. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι και οι Αθανασίου, Βρακάς, Μπάλαν, Πανάγου, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Αλέξανδρος Λώλης, Ροσέρο, Λεό, Ναούμης, ίσως και ο Κιάκος.
Δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο έχουν μόνον οι κάτοχοι διαρκείας και όσοι προμηθεύτηκαν εισιτήρια μέσω των κατόχων διαρκείας. οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις αστυνομικές ταυτότητες και να προσέλθουν στο γήπεδο όσο το δυνατόν πιο νωρίς γιατί θα γίνεται ο έλεγχος από την αστυνομία και ο έλεγχος των εισιτηρίων θα είναι χρονοβόρος. Υπάρχει και το προηγούμενο με το παιχνίδι της πρεμιέρας εναντίον της Κηφισιάς, όπου αρκετοί φίλαθλοι που ήταν στην ουρά έχασαν το πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 30 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή και 20 ευρώ για τη μικρή σκεπαστή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 1, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21:45 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ», για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Σημειώνεται ότι περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης θα αναπτυχθούν αστυνομικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση αυστηρών προελέγχων.

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τάσου Νικολογιάννη ο Γιοβάνοβιτς δεν θα πάει σε πολλές αλλαγές στην 11άδα του «τριφυλλιού», με σίγουρη εκείνες των τραυματιών Γεντβάι, Κλεϊνχέισλερ, με τον Σένκεφελντ, αλλά και τους Ρούμπεν, Παλάσιος και Μαντσίνι να ξεκινούν από την αρχή. Μίλησε επίσης για την παρουσία του Βιλένα στον Παναθηναϊκό, επισημαίνοντας πως χρειάζεται λίγο χρόνο για να δούμε το πραγματικό του πρόσωπο, όσο και για την επιστροφή του Αϊτόρ. Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ και την προσοχή που πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός μίλησε και ο Γιώργος Βαγιαννίδης μετά τον αποκλεισμό από τη Μπράγκα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΒΕΡΓΕΤΗΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Χρήστος Βεργέτης του συνδέσμου Αρκαδίας. Βοηθοί του είναι οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαίας). Στο VAR θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και βοηθός AVAR ο Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο 29ος σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας. Στις προηγούμενες 28 αναμετρήσεις καταγράφονται 10 νίκες του ΠΑΣ, 7 ισοπαλίες και 11 νίκες του Παναθηναϊκού. Υπάρχει ισορροπία νικών μεταξύ των δύο ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη και τις εύνοιες από τη διαιτησία που είχαν κατά καιρούς οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες του παλιού ΠΟΚ. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 στις καθυστερήσεις με αμφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε ο Αϊτόρ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κηφισιά – Ατρόμητος 2-1
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
21.00 Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός (NOVAsports 2)
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
20.00 Άρης – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports 2)
20.00 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 3)
20.00 Ολυμπιακός – Λαμία (COSMOTEsport 2)
21.30 Βόλος – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)
21.45 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(2η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 6
ΠΑΟΚ 6
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Λαμία 4
Αστέρας Τρίπολης 3
Παναθηναϊκός 3
————————————————–
ΟΦΗ 3
Κηφισιά 3
ΑΕΚ 1
Πανσερραϊκός 1
Παναιτωλικός 1
Βόλος 1
Άρης 0
Ατρόμητος 0
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος